Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

0 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Φ/Γ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ

mpoumpoulina-f463  Για υπηρεσιακούς λόγους, και όχι μόνο, το πλοίο από τον περασμένο Δεκέμβριο μεταστάθμευσε στον Ναύσταθμο Κρήτης για επισκευή 150ΜΑΚ (μόνο 150 δεν ήταν). Η μεταστάθμευση από το πλήρωμά του έγινε με ανάμεικτα συναισθήματα, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, καθώς καλείσαι σε μικρό χρονικό διάστημα να ξεσπιτωθείς και να πάς να μείνεις, για το ελάχιστο 150 ημέρες, στην Κρήτη όπου το πλοίο θα επισκευαστεί.
Η μέριμνα προσωπικού ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ και η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΥΝΑΧΙΖΕΤΑΙ!!!

Στην εποχή που ζούμε η δημοσιότητα βοηθάει στην λύση των προβλημάτων και γι αυτό σας παραθέτουμε τα προβλήματά που καθημερινά το πλήρωμα αντιμετωπίζει.
Ξεκινάμε από το θέμα των υπηρεσιών, που αρχικά λόγω μειωμένου αριθμού πληρώματος και τελικά λόγω μεγάλου αριθμού αποσπάσεων, που η διοίκηση του πλοίου έδειξε πλήρη αδιαφορία για την επιπλέων έλλειψη προσωπικού.
Αναγκάστηκαν όσοι έμειναν να εκτελούν ταυτόχρονα επιπλέων υπηρεσίες, μεγάλο αριθμό καθηκόντων και να προσπαθούν να φέρουν εις πέρας το μεγάλο έργο της επισκευής.
Σ’ αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι ΑΓΝΩΗΘΗΚΕ ΤΕΛΕΙΩΣ από την διοίκηση η απαλλαγή του προσωπικού λόγο 24ωρης υπηρεσίας, επιβαρύνοντας εκτός από την σωματική και την ψυχική κούραση.
Οι κύριοι διοικούντες μας αναγκάζουν καθημερινά, τώρα που τελείωσαν οι εργασίες, να παραμένουμε ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ στην εργασία για καθαρισμούς κι εκπαίδευση ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και όχι μόνο.
Το αποκορύφωμα είναι ότι το Σαββατοκύριακο 30-31 Οκτωβρίου 10 το πλήρωμα διατάχθηκε να προσέλθει στην υπηρεσία για την εκτέλεση γυμνασίων ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΟΥ και πάλι ΧΩΡΙΣ σίτιση.
Τώρα που η επισκευή φτάνει στο τέλος ο κυβερνήτης αναγκάζει το πλήρωμα να πάρει ότι άδεια δεν είχε πάρει σε πέντε μήνες, λόγω φόρτου εργασιών, μόνο και μόνο για να καλύψει τα ακάλυπτα, καθορίζοντας τις άδειές του προσωπικού με τον τρόπο που θέλει αυτός, παραβιάζοντας έτσι κι αυτό το δικαίωμα.
Από πλευρά μας δηλώνουμε ότι κάποιοι πρέπει επιτέλους να καταλάβουν το εξής: ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ και δεν μπορούν να φτιάχνουν τα φύλλα τους στον ιδρώτα και στις πλάτες άλλων.


Υ.Γ 1. Για εμάς που αποτελούμε τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων ισχύει το εργατικό δίκαιο; Και αν ναι, γιατί κάποιοι κύριοι μας μεταχειρίζονται παράνομα λες και τα πολεμικά πλοία αποτελούν επιχειρήσεις τους;
2. Τώρα με τις νέες μειώσεις μισθών, τις υπερωρίες ποιός θα μας τις ΠΛΗΡΩΣΕΙ κ. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ;
3. Πότε πλέων οι υπηρεσίες θα σταματήσουν να είναι 30ωρες;
4. Οι αργίες πότε θα δίδονται στο προσωπικό μετά από 24ωρη υπηρεσία;


Εκτελούμε διαταγές όπως διατασσόμαστε αλλά αγανακτούμε και δημοσιεύουμε, και θα δημοσιεύσουμε και στο μέλλον, αντίστοιχες πράξεις καθώς τα δικαιώματα των στρατιωτικών καταδυναστεύονται με την τρομοκράτηση για πειθαρχικούς ελέγχους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου