Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

0 Δ.Ρέππας: "Ερχονται απολύσεις στο δημόσιο"

Σε ομολογία απολύσεων σε ΔΕΚΟ, τοπική αυτοδιοίκηση και γενικότερα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα προχώρησε σήμερα ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας μιλώντας σε δημοσιογράφους. Ανέφερε πως "εάν κάποιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει ο εφαρμοστικός νόμος όπως είναι οι μετατάξεις στον Δημόσιο Τομέα, η εργασία μερικής απασχόλησης, η απορρόφηση σε θέσεις ορισμένου χρόνου και τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου", τότε ο μόνος δρόμος είναι η απόλυση.

Υπολογίζεται ότι την επόμενη διετίες θα βρεθεί χωρίς δουλειά ένας αριθμός μεταξύ 30.000 και 60.000 δημοσίων υπαλλήλων

Σε ό,τι αφορά το νέο μισθολόγιο, ανέφερε πως ένα από τα βασικά του στοιχεία είναι η σύνδεση μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης που προκύπτει από την αξιολόγηση των υπαλλήλων και όχι βάσει κάποιων τυπικών προϋποθέσεων. Ο κ. Ρέππας σημείωσε ακόμη πως το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί πιθανόν εντός του επόμενου μήνα.

Επιπλέον, στο Μισθολόγιο θα περιλαμβάνεται ρύθμιση με την οποία οι υπάλληλοι του Δημοσίου θα λογίζονται ως κρατικοί και όχι υπάλληλοι του κάθε υπουργείου. Αυτή η ρύθμιση θα διευκόλυνε την κινητικότητα των υπαλλήλων από υπηρεσία σε υπηρεσία, ώστε να καλύπτονται ανάγκες προσωπικού.



Πηγή   defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου