Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

2 Σοκ από τον θάνατο του 18χρονου-Όλοι αυριο στην κηδεία του

Δεν φαίνεται να κοπάζουν οι αντιδράσεις - τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο - από τον θάνατο του 18χρονου που έχασε την ζωή του πηδώντας από τρόλεϊ το βράδυ της Τετάρτης κατά την διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων. 

Συγκεκριμένα, επιθέσεις σε οδηγούς τρόλεϊ στη γραμμή 12 Ζάππειο-Περιστέρι σημειώθηκαν χθες το βράδυ, μετά το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 18χρονου, που πήδηξε από το όχημα εν κινήσει επειδή δεν είχε εισιτήριο, κατήγγειλε ο αλήτης δοτός πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ, Νίκος Ξυδάκης. Οι επιθέσεις ανάγκασαν τον ΗΛΠΑΠ να διακόψει προσωρινά την λειτουργία της γραμμής.


Ο κ. Ξυδάκης αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχονται μέσω των ΜΜΕ ο ελεγκτής και ο οδηγός του τρόλεϊ στο οποίο είχε επιβιβαστεί ο 18χρονος, αναφέροντας ότι «κανάλια και site έχουν πέσει σε δυο ανθρώπους που δεν ξέρουμε αν είναι φταίχτες, ένας σίγουρα δεν είναι (σ.σ ο οδηγός) αν κηρυχθούν αθώοι ποιος θα τους δικαιώσει;» .

Ο πρόεδρος των συνδικαλιστών στον ΗΛΠΑΠ τόνισε ότι κατά τη γνώμη του, ο άνεργος δεν μπορεί να πληρώνει εισιτήριο, καθώς οι συγκοινωνίες είναι δημόσιες, είπε «Εύχομαι να μην ξεχαστεί το περιστατικό να γίνει παράδειγμα για να δούμε τι μπορεί να γίνει καλύτερο»,

Για κανιβαλική συμπεριφορά των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο από την πλευρά του, το κατοχικό καθήκι ο γ.γ. Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος. «Πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή ανάμεσα στην υπερβολική αυστηρότητα και την χαλαρότητα στον έλεγχο των εισιτηρίων. Και οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται, και οι ελεγκτές πρέπει να σέβονται την προσωπικότητα του καθενός. Δεν δικάζουμε κανέναν», σημείωσε. Ο κ. Σταθόπουλος διευκρίνισε ότι οι ελεγκτές παίρνουν ποσοστό επί του προστίμου, και πάντα στο πλαίσιο που επιβάλει το ενιαίο μισθολόγιο. «Από ένα ποσοστό και μετά οι άνθρωποι δεν αμείβονται παραπάνω» διευκρίνισε.

Ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες αφέθηκαν στο μεταξύ μετά την εμφάνισή τους ενώπιον του καθάρματος-εισαγγελέα ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ.

Σημειώνεται, ότι η κηδεία του νεαρού θα γίνει αύριο στις 17:00 το απόγευμα στο νεκροταφείο Περιστερίου. 

Τι δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ 

«Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), Γιάννης Οικονόμου.

«Υπάρχουν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίες αποτυπώνουν τα πραγματικά γεγονότα», προσέθεσε ο κ. Οικονόμου, συμπληρώνοντας πως δεν επιθυμεί να προκαταβάλει την έρευνα. «Έχουμε σχηματίσει εικόνα για το θλιβερό συμβάν, αλλά σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και την οικογένεια του νεκρού, στην οποία εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», κατέληξε ο επικεφαλής της ΟΣΥ.

Αλλαγές στον τρόπο ελέγχου των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς εξετάζει το υπουργείο Υποδομών, ανεξάρτητα από τον τραγικό θάνατο του 19χρονου, δήλωσε στο μεταξύ το κάθαρμα ο αρμόδιος υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος.


Τατσόπουλος-Χωμενίδης υπερασπίζονται τις δηλώσεις Διβάνη 

Το σχόλιο της συγγραφέως, Λένας Διβάνη, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media είναι το εξής, όπως αυτό αναρτήθηκε στο λογαριασμό της στο facebook:

«Συμπέρασμα: οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει έξω από το όχημα. Λογικό». Κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν για το ότι η Διβάνη αποκάλεσε ένα νεκρό παιδί «τζαμπατζή» ενώ άλλοι εξεπλάγησαν με τη δημόσια στάση ενός πνευματικού ανθρώπου.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος, νεοταξίτης συγγραφέας-βουλευτής, έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook: «Η Λένα Διβάνη χρησιμοποίησε μια λάθος λέξη τη λάθος στιγμή. Και ειρωνικά αναφέρει ο αλήτης πως: Οι αγαπημένοι μας συμπολίτες, που δεν κάνουν ποτέ λάθος, άτεγκτοι και αψεγάδιαστοι, έσπευσαν να την λυντσάρουν. Εδώ και μερικές ώρες δεν είναι ούτε συγγραφέας, ούτε πανεπιστημιακός, ούτε τίποτε. Είναι η «Λάθος Λέξη». Ελλάδα 2013. Και πως οι διαμαρτυρίες ΥΠΕΡ του 18χρονου είναι ούτε λίγο ούτε πολυ το "Το πανηγύρι της μοχθηρίας". 

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Χωμενίδης δεν παρέλειψε να συμμεριστεί τις θέσεις της καλής του φίλης κάνοντας «like» και δηλώνοντας ότι είναι κάθετος στο «ανθρωποφαγικό λυντσάρισμα». Γι’ αυτό και συμφώνησε απόλυτα με την Διβάνη σχολιάζοντας: «Μια φράση που έλεγε ότι το τραγικό ατύχημα δεν σημαίνει ότι είναι ρουφιανιά το επάγγελμα του ελεγκτή δεν είναι δυνατόν να καταλήγει σε τέτοιο παραλήρημα μίσους». 


Ο Θάνατος του 18χρονου δεν αποκλείεται να αποτελέσει το έναυσμα για να εξεγερθεί ο ελληνικός λαός που τα κατοχικά καθάρματα τον έχουν φέρει με τα μνημόνια στο «Αμήν».

Όλοι αύριο στην κηδεία του αδικοχαμένου -δολοφονημένου 18χρονου που θα γίνει αύριο στις 17:00 το απόγευμα στο νεκροταφείο Περιστερίου, ενάντια σε όλο αυτό τον συρφετό που μας κυβερνάει και στους συνοδοιπόρους του. 

2 σχόλια:

tasos2222 είπε...

ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΩΠΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟς ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΙς 24\11\2011 ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ . ΚΑΘΩς Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΚΑΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗς ΕΣΧΑΤΗς ΠΡΟΔΟΣΙΑς .(δες το σχόλιο ).. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=580266485363327&set=a.411928198863824.92913.411923182197659&type=1&theater

tasos2222 είπε...

τουτα τους λεμε απο σήμερα ΣΕ ΌΣΟΥς ΕΧΟΥΝ ΣΩΠΆΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ 24\11\2011 ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΤΩΝ ΣΙΩΠΗ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΑΥΤΟ . *********
Εσύ Ραγιά, να ξέρεις οτι Μόνον αν ενεργοποιήσεις επίσημα και εγκαίρως την εφαρμογή του Άρθρου 120 που σε καιρούς κατοχής σου παρέχει ( αλλά και που σε υποχρεώνει να πράξεις) το Ελληνικό Σύνταγμα , εναι που έμπρακτα θα μπορέσεις να αποτρέψεις τις επιθέσεις του υπο κατοχή κράτους εναντίον σου . Π .Χ Πλειστηριαμους φοροεπιδρομές,κατασχέσεις , χαράτσια κ λ π ....... ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ .ΚΑΘΩς ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟς ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕΣ (την ώρα που έπρεπε )ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΑΙΩΣΗ ΣΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ . δές εδω λοιπόν και τράβα τώρα κιόλας να το καταθέσεις(μήπως και προλάβεις)
Ενώ, Αυτοί οι μέχρι στιγμής 14.000 πολίτες που μίλησαν και που επίσημα (με δικόγραφα) αντέδρασαν στο άκουσμα οτι απο τη βουλή ανακοινώθηκε εσχάτη προδοσία ,ειναι η μόνη ελπίδα των παιδιών και της Ελλάδας .
Τούτα λέμε στον αξιωματικό υπηρεσίας στο Α.Τ όταν καταθέτουμε την ιερή δήλωση εφαρμογής του Άρθρου 120.
_________*Βάσει του συντάγματος και του νόμου , υποχρεούμαι να σας καταθέσω τούτο το δικόγραφο*____
Η Ιερή Δήλωση του 120 και Καταγγελία , τούτα γράφει .
***Δηλώνω ενόρκως προς την εφορία , προς κάθε ενδιαφερόμενη αρχή και προς κάθε φυσικό πρόσωπο , οτι απο σήμερα και καθ΄όλη τη διάρκεια που η πατρίδα μου , το σύνταγμά της και η δημοκρατία της τελούν υπο την κατοχή του εχθρού και της κομματοκρατίας , θα πολεμήσω μέχρι τελικής πτώσης τον όποιον αποπειραθεί ή σκεφθεί να επιβάλει σε μενα ή τους συμπολίτες μου την εφαρμογή του νόμου εκείνου ο οποίος έχει θεσπιστεί μέσω κατοχής απο επίορκους νομοθέτες πολιτικούς και κατηγορουμένους απο τη δικαιοσύνη για το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας. Επίσης κύριε εισαγγελεύ, απο σήμερα και μέχρι να τελεσηδικήσει η εκδίκαση της δικογραφίας που εκρεμει κατα των πολιτικών για το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας και μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η τιμή και η αξιοπρέπεια των ιερών δεσμεύσεων που θεσμοθετημένα και ανέκαθεν οι ενοπλες δυνάμεις και η πολιτεία οφείλουν και υποχρεούνται να τηρούν απέναντι εμου και τών συμπολιτών μου ,αλλά και μέχρι να απαντήσουν ολοι οι υπεύθυνοι που υπέκρυπταν και αποσιωπούσαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα απο τις 24\11\2011 εως και σήμερα τα όσα εγω και οι συμπολίτες μου καταγγέλλουμε μεσα σε ετούτη την ιερή καταγγελία , σταματώ να πληρώνω ο,ποιονδήποτε φόρο ή οφειλή προς το δημόσιο . Ενώ, δηλώνω οτι όσα εχω πληρώσει στο υπο κατοχή ελληνικό δημόσιο απο τις 24\11\2011 εως και σήμερα , τα πλήρωσα εκβιαζομενος και υπο την απειλη των κατασχέσεων των περιουσιακών μου στοιχείων .Και οτι θα τα ζητήσω πίσω εντόκως και μετά της ηθικής βλάβης που έχω απο τις 24\11\2011 εως και σήμερα υποστεί . .Οι παραπάνω δράσεις μου θα γίνουν αποκλειστικά και μόνο από το καθήκον που μου επιβάλλει το Άρθρο120 του Συντάγματος και προπάντων η ανθρώπινη συνειδησήμου ***
Καταθέτουμε το συντoμότερο, την ιερη δήλωση που βλέπεις στον τοιχομου και στις σημειώσειςμου (ή κάποια άλλη ανάλογη, ειτε ομαδικά ειτε μεμονωμένα στο ΑΤ της περιοχής σας ,.(δε χρειάζεται παράβολο και κρατείστε(ό π ω σ δ ή π οτε) επικυρωμένα αντίγραφά. Η ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΕΙΝΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΣΧΥ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ , ΕΝΩ ΤΑ ΟΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΕ ΜΕΣΑ ΣΑΥΤΗΝ , ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΗΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ...http://www.scribd.com/doc/143299694/Declaration...

Δημοσίευση σχολίου