Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

0 Ἐγκλήματα δίχως …ἐνόχους!!!

Όταν οι Άγγλοι, για λογαριασμό των επικυριάρχων, έβαζαν βόμβα στο σπίτι του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη, με σκοπό να εξεγερθούν …«αυθόρμητα» οι Γκρίζοι Λύκοι εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως, οι προδότες της Βουλής κράτησαν …εκτός κάδρου τους πραγματικούς υπευθύνους.
Έτσι πλήρωσε ο Ελληνικός Λαός την στήριξη των Κυπρίων στον αγώνα τους για ανεξερτησία.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟ 1955
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ: Το μεγάλο πογκρόμ στην Κωνσταντινούπολη



«Τα γεγονότα της 6ης-7ης Σεπτεμβρίου υπήρξαν μια μεγαλειώδης (muhtesem) επιχείρηση ανορθοδόξου πολέμου που είχε απόλυτη επιτυχία»
ΣΑΜΠΡΙ ΓΙΡΜΙΜΠΕΣΟΓΛΟΥ
(Τούρκος στρατηγός σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Tempo»,
τεύχος 9, 15 Ιουνίου 1991, σελ. 24)

Οι πέντε μεγάλοι δρόμοι που οδηγούσαν στην πλατεία Ταξίμ γέμισαν ξαφνικά από ένα μαινόμενο όχλο, οπλισμένο με τσεκούρια, φτυάρια, ρόπαλα, σκεπάρνια, σφυριά και σιδερένιους λοστούς που φώναζε: «Kahrolsun giavoular!» (Ανάθεμα στους γκιαούρηδες!) και «Yikin, Kirin, giavourdur!» (Σπάστε, γκρεμίστε, είναι γκιαούρηδες!). Μετά, η… τάξη αποκαταστάθηκε από τα τεθωρακισμένα του στρατού (φωτ. Αρχείο «Ε»)

«Σεπτεμβριανά» ονομάστηκαν τα γεγονότα της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου 1955, όπου Τούρκοι παρακρατικοί, οργανωμένοι από το βαθύ κράτος και την τουρκική κυβέρνηση, προκάλεσαν βίαια επεισόδια κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως λεηλατώντας και πυρπολώντας ελληνικά καταστήματα, σπίτια, σχολεία και εκκλησίες. Την αφορμή για την εκκίνηση του πογκρόμ έδωσε μια βομβιστική επίθεση στο πατρικό σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, που απεδείχθη στην συνέχεια ότι ήταν σκηνοθετημένη από την τουρκική κυβέρνηση. Το ιστορικό πλαίσιο καθοριζόταν εκείνη την εποχή από την κυπριακή κρίση, τον αντιαποικιοκρατικό αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου ενάντια στην Βρετανική Αυτοκρατορία.

Όμως η φιλοσοφία του πογκρόμ σχετιζόταν απολύτως με τις διαδικασίες της τουρκικής εθνογενέσεως, που είχαν ως βασικό εργαλείο την εξόντωση των μη τουρκικών, κυρίως χριστιανικών κοινοτήτων μέσα από προσχεδιασμένες γενοκτονίες και τη βίαιη μεταφορά του πλούτου τους στην εθνικιστική τουρκική στρατιωτικο-γραφειοκρατία. Οι παρακρατικοί μηχανισμοί που έδρασαν την νύκτα εκείνη συνδέονται οργανικά με τους μηχανισμούς που δημιούργησαν οι ακροδεξιοί εθνικιστές του Κομιτάτου «Ενωση και Πρόοδος» από το 1908 και συνέχισαν να υφίστανται διαρκώς και τις επόμενες δεκαετίες ως εργαλείο κατασκευής του καινοφανούς τουρκικού έθνους. Ο μηχανισμοί αυτοί υπήρχαν και στις ημέρες μας με την μορφή της «Εργκενεκόν», μέχρι την στιγμή που ο Ταγίπ Ερντογάν σταμάτησε την δράση τους.

Η βρετανική ανάμειξη

Τη βρετανική υποκίνηση της ελληνοτουρκικής αντιπαραθέσεως μελέτησε η Τουρκάλα ιστορικός Ντιλέκ Γκουβέν. Σε συνέντευξη που έδωσε στον Αρμένιο δημοσιογράφο Χραντ Ντινκ, πριν αυτός δολοφονηθεί από τους ακροδεξιούς παρακρατικούς της «Εργκενεκόν», αναφέρθηκε αναλυτικά στην ανάμειξη αυτή:

«….Ως κυρίως αίτιο φαίνεται το Κυπριακό, όμως στην πραγματικότητα είναι η περίοδος οικοδομήσεως εθνικού κράτους. Μπορούμε να ξεκινήσουμε από τους εκτοπισμούς πληθυσμών του 1915, τον Φόρο Περιουσίας, τα γεγονότα της Θράκης. Όλα είναι και από μία περίοδος. Κατά τα Σεπτεμβριανά δεν κτυπήθηκαν μόνον οι Ρωμιοί. Αν δούμε τους αριθμούς πρόκειται για 60% Ρωμιούς, 20% Αρμενίους, 12% Εβραίους. Το εκτός Ρωμιών ποσοστό δεν είναι τυχαίο. Στους καταλόγους που κρατούσαν υπήρχαν και τα αρμενικά καταστήματα και οι αρμενικές οικογένειες. Εάν περιορίσουμε την αιτία στο Κυπριακό, τι δουλειά είχαν οι Αρμένιοι στους καταλόγους;

»(…)Οταν το 1950 ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είπε ότι «δεν υπάρχει για εμάς θέμα Κύπρου», δεν είχε αρέσει στους Αγγλους διότι την εποχή εκείνη η Κύπρος ήταν αποικία τους. Όλος ο κόσμος ήταν ενάντιος στην κυβέρνηση της Αγγλίας, κι αυτή μεταξύ 1950 και 1955 είχε στηρίξει την πολιτική της στο πώς θα κατόρθωνε να τραβήξει την Τουρκία μέσα στο πρόβλημα και να την καταστήσει συνομιλητή της Ελλάδας. Αυτό ήταν το σχέδιό της. Τον Αύγουστο του 1955 αποφασίσθηκε η Διάσκεψη του Λονδίνου. Όταν μελετάμε τα απομνημονεύματα των πολιτικών της Αγγλίας, συναντάμε την εξής λεπτομέρεια: «Εμείς ως Αγγλία δεν επιθυμούσαμε καθόλου συμφωνία. Σημαντικό για εμάς ήταν όχι να αποτελέσουμε μέρος του προβλήματος, αλλά να καταστήσουμε αντιμαχόμενες πλευρές την Τουρκία και την Ελλάδα».

»(…)Ένα έτος πριν από τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου, φθάνει στο υπουργείο Εξωτερικών της Αγγλίας από το αγγλικό προξενείο της Αθήνας τηλεγράφημα, το οποίο αναφέρει: «Οι σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας είναι άριστες. Εάν όμως γίνει κάτι στην οικία του Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, θαυμάσια μπορεί να γίνουν όλα άνω κάτω».

»Ενδιαφέρον δεν είναι; Υπάρχει τέτοιο έγγραφο. Στην διοργάνωση των γεγονότων υπάρχει αγγλική προτροπή. Και τα γεγονότα βολεύουν τους Άγγλους. Στα γεγονότα αυτά, για τις επιθέσεις στους Αρμενίους και τους Εβραίους, αναφέρεται μόνον πως «Τούρκοι και Έλληνες αρπάχτηκαν για το Κυπριακό».». (Η συνέντευξη αναδημοσιεύθηκε στην κωσταντινουπολίτικη εφημερίδα «Ανατολή», που εκδίδεται στην Αθήνα).

Αυτό που δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί είναι η περίεργη σύμπτωση, ότι την «νύκτα των κωνσταντινουπολίτικων κρυστάλλων», στην Πόλη βρέθηκαν όλοι οι αρχηγοί των μυστικών υπηρεσιών των ΝΑΤΟϊκών χωρών, μεταξύ αυτών και ο αρχηγός της CIA Άλαν Ντάλες.

Το πογκρόμ με αριθμούς

Το κόστος για την ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινουπόλεως ήταν μεγάλο. Μέσα σε λίγες ώρες, σαράντα πέντε ελληνικές κοινότητες κατεστράφησαν και λεηλατήθηκαν.

Τα γεγονότα της 6ης προς την 7η Σεπτεμβρίου του 1955 προκάλεσαν:

* Τον θάνατο 16 Ελλήνων και τον τραυματισμό 32.

* Τον θάνατο ενός Αρμενίου.

* Τον βιασμό 12 Ελληνίδων.

* Τον βιασμό αδιευκρίνιστου αριθμού ανδρών (εξαναγκάστηκαν να υποστούν περιτομή).

Την καταστροφή:

* 4.348 εμπορικών καταστημάτων,

* 110 ξενοδοχείων,

* 27 φαρμακείων,

* 23 σχολείων,

* 21 εργοστασίων,

* 73 εκκλησιών,

* 1.000 περίπου κατοικιών, όλα ελληνικής ιδιοκτησίας.

Το οικονομικό κόστος των ζημιών ανήλθε σε 150 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς, ενώ η ελληνική κυβέρνηση τις υπελόγισε σε 500.000.000 δολάρια. Η οικονομική αιμορραγία και ο φόβος ανάγκασαν χιλιάδες Ελληνες ομογενείς να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα.

Μετά το πογκρόμ πολλοί Ελληνες εκδιώχθηκαν από τις δουλειές τους: 2.000 τσαγκάρηδες, 2.000 επιπλοποιοί, 2.700 εργαζόμενοι σε εστιατόρια, 500 εργάτες σε σοκολατοποιίες, 400 τυπογράφοι, 400 εργάτες σε εργοστάσια ελαστικών, 350 εργαζόμενοι σε υφαντουργεία, 150 εργαζόμενοι σε χυτήρια. Αργότερα, το τουρκικό κράτος διά του προέδρου Τζελάλ Μπαγιάρ υποσχέθηκε αποζημίωση για την καταστροφή των ελληνικών περιουσιών. Στην καλλίτερη των περιπτώσεων δεν ξεπέρασε το 20% των απαιτήσεών τους, με δεδομένο ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία είχαν υποτιμηθεί δραματικά.

Πολλές λεπτομέρειες για τα Σεπτεμβριανά ήλθαν στο φως το 1961, κατά την διάρκεια της δίκης για εσχάτη προδοσία του πρωθυπουργού Αντνάν Μεντερές, ο οποίος ανετράπη από τους στρατιωτικούς και κατέληξε εν τέλει στην αγχόνη. Ο Μεντερές δήλωσε δημοσίως ότι τόσο η έκρηξη στο προξενείο της Θεσσαλονίκης όσο και το πογκρόμ ήταν προσχεδιασμένα από τον ίδιον και τα στελέχη του Κεμαλικού Κόμματος που είχε την εξουσία. Μια άλλη συνέπεια των Σεπτεμβριανών ήταν ότι με αφορμή τα γεγονότα ο τουρκικός στρατός επέβαλε την παρουσία του στα πολιτικά δρώμενα της Τουρκίας. Πολύτιμα στοιχεία για την σκοτεινή εκείνη σελίδα προσκομίζει το βιβλίο του διαπρεπούς Ελληνοαμερικανού βυζαντινολόγου Σπύρου Βρυώνη «The Mechanism of catastrophe: The Turkish Pogrom of September 6-7, 1955 and the destruction of Greek Community of Istambul, Greekworks.com, New York, 2005». Το σημαντικό αυτό βιβλίο μεταφράστηκε και εκδόθηκε στην Ελλάδα με τίτλο «Ο Μηχανισμός της Καταστροφής: Το Τουρκικό Πογκρόμ της 6ης-7ης Σεπτεμβρίου 1955 και ο Αφανισμός της Ελληνικής Κοινότητας της Κωνσταντινουπόλεως».

Βλάσσης Αγτζίδης

* Διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας, μαθηματικός,

Όταν έγιναν τα επεισόδια για το …«δήθεν» σκισμένο Κοράνι και πάλι έμειναν …εκτός κάδρου οι πράκτορες του ΚΕΕΡΦΑ.

Όταν κάηκε η Αθήνα το 2008 έμεινε …εκτός κάδρου ο ρόλος του Soro- Indymedia και του πράκτορα Sabetai.



Στην Θράκη πριν λίγες ημέρες έγινε κάποιο παρόμοιο συμβάν-προβοκάτσια.
Κάποιοι …«Έλληνες» μασκοφόροι απήγαγαν με βανάκι, χωρίς πινακίδες, τον Ιμάμη Τζιχάν και απαίτησαν να μεταφέρει απειλητικό μήνυμα στον ψευδομουφτή Μετέ.
Αναφέρεται χαρακτηριστικά οτι μιλούσαν …«καλά Ελληνικά» και αυτοαποκαλούντο «ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για να στοχοποιηθούν φυσικά, αυτόματα, Έλληνες εθνικιστές.
Χωρίς πινακίδες μόνον η ΕΥΠ τολμάει να κυκλοφορήσει, γιατί σε τυχόν έλεγχο θα ξεμπλέξει επί τόπου.
Όλοι οι άλλοι, τρομοκράτες ή πράκτορες έχουν πάντα πινακίδες έστω και κλεμμένες.



Οι πληροφορίες για το συμβάν μας έρχονται από τους φίλους της Μοσάντ στο ΚΕΕΡΦΑ, που κινούν τα νήματα στους κύκλους των Ισλαμιστών και των πρακτόρων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
(βλέπε Σκισμένο Κοράνι)
Είναι πολύ εύκολο για τις μυστικές υπηρεσίες να στήσουν προβοκάτσιες και να χρησιμοποιήσουν κάποιους έξυπνους για να βγάλουν όλους τους βλάκες στους δρόμους να τα σπάσουν.


«Μια ιδιαίτερη υπόθεση απαγωγής απασχολεί τις Αρχές της Ξάνθης τις τελευταίες ημέρες μετά την καταγγελία πως ένας παράγοντας της μειονότητας έπεσε θύμα απαγωγής από αγνώστους και δέχθηκε απειλές για την ζωή τόσο του ιδίου όσο και του ψευτομουφτή Ξάνθης κ. Αχμέτ Μετέ.



Σύμφωνα με την καταγγελία, το θύμα, ο Ιμάμης Χουσεΐν Τζιχάν, έπεσε θύμα απαγωγής στις 28 Ιανουαρίου όταν έβγαινε από το σπίτι του κ. Μετέ. Μια ομάδα αγνώστων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους απήγαγαν τον Ιμάμη αναγκάζοντάς τον να μπει μέσα σε ένα βανάκι χωρίς πινακίδες. Όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή) οι απαγωγείς του ζήτησαν να μεταφέρει στον κ. Μετέ τις απειλές τους στο πρόσωπο του ιδίου και της οικογενείας του.

«Οι δύο απαγωγείς, που ήταν άριστα εκπαιδευμένοι, μιλούσαν ελληνικά και συστήθηκαν ως «Φρουροί της Θράκης». Είναι η ίδια φασιστική συμμορία που υπέγραψε την επίθεση στα γραφεία του DEB στην Κομοτηνή στις 8 Δεκεμβρίου 2015. Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και καταδίκη τους» αναφέρουν μεταξύ άλλων τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ.

Αξίζει να αναφερθεί πως το ζήτημα ανεδείχθη εντόνως και από τα γειτονικά ΜΜΕ της Τουρκίας ενώ οι έρευνες για την διαλεύκανση της υπιθέσως βρίσκονται σε εξέλιξη.


πηγή

Οι …επαγγελματίες της Δημοσιογραφίας, που τα συνήθως τα …παίρνουν από Μυστικές Υπηρεσίες για να διατηρούν ζωντανό το διαθρησκευτικό μίσος μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, είναι πραγματικοί μαέστροι.
Οι δήθεν προοδευτικοί που ανησυχούν νύκτα ημέρα για την «καταπίεση των Τούρκων» και οι δήθεν εθνικιστές που αρνούνται τάχα την ύπαρξη εθνικής μεινότητας, αλλά ούτε για πλάκα δεν μιλούν για Έλληνες …Μουσουλμάνους.

Και φυσικά ως γνήσιοι πράκτορες και οι δύο ανησυχούντες φροντίζουν να μην έρθουν κοντά οι Χριστιανοί με τους Μουσουλμάνους της Θράκης γιατί μετά θα ακυρωθεί η δυνατότητα να τους χρησιμοποιήσουν οι ξένοι νταβατζήδες ως όπλο εναντίον της Ελλάδας ή της Τουρκίας, αναλόγως την περίσταση.

Οι σιωνιστές ετοιμάζουν Κουρδικό Κράτος προτεκτοράτο.
Για να διασπασθεί η Τουρκία και για μην μπορέσει να συγκεντρώσει στρατό σε ένα σημείο θα της δημιουργήσουν προφανώς πολλά μέτωπα και τα παπαγαλάκια της Μοσάντ ετοιμάζουν το κλίμα ώστε η εμπλοκή της Ελλάδας να φανεί …αυθόρμητη κι αποτέλεσμα …«εχθρικής» ενέργειας του προαιωνίου εχθρού. Μην ξεχνάτε ότι κάθε εισβολή του ΝΑΤΟ είχε αφορμή δήθεν …επιθετική ενέργεια του …«κακού» σε γειτονική χώρα, είτε επίθεση εναντίον …ίδιου του λαού του!

Πολλοί δυστυχώς έχουν οργασμό όταν ένας πράκτορας-δημοσιογράφος βρίζει τους Τούρκους ή τους Μουσουλμάνους της Θράκης από κάποιο μακρινό φυλασσόμενο κανάλι στο Μαρούσι, φρουρούμενος ο ίδιος από την Αστυνομία.
Μακριά από τον χορό και χωρίς κάποιο ρίσκο για την ασφάλεια και την περιουσία τους, δίνουν οδηγίες και προετοιμάζουν τους θερμοκέφαλους τενεκέδες να παίξουν τον ρόλο που ήδη έχει προγραμματισθεί να παίξουν.

Στην Θράκη όμως οι δύο θρησκευτικές κοινότητες πρέπει να συνεργασθούν για να επιβιώσουν… Αλλά ποιος νοιάζεται; Το ΚΕΕΡΦΑ της Μοσάντ και οι χουντικοί δήθεν πατριώτες της Πρεσβείας και της CIA πληρώνονται για να διχάζουν κι όχι για να ενώνουν.


Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου