Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

2 Καταγγέλει τη διαφθορά στο Δημόσιο, με ονόματα και αριθμούς, και τιμωρείται με οριστική παύση από την εργασία της!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Η Θεοδωροβία Πλακά ,

 υπάλληλος στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μπήκε πριν από 6 χρόνια σε έναν ανελέητο αγώνα κατά της διαφθοράς, με αποτέλεσμα, παρά τις σοβαρές καταγγελίες της και τα αδιάψευστα στοιχεία που διαθέτει για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από επίορκους δημοσίους υπαλλήλους και υπουργούς... του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, να της ανακοινωθεί προσφάτως, από τον νέο Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, η οριστική παύση από την εργασία της! Με ένα δημόσιο τομέα που πάσχει από το σύνδρομο της μονιμότητας, όταν κανένας υπάλληλος δεν απομακρύνεται ή τιμωρείται, για οποιονδήποτε λόγο, η θεοδωροβία Πλακά, που είχε το θάρρος να καταγγείλει τις παρανομίες που υπέπεσαν στην αντίληψή της, απομακρύνθηκε από την υπηρεσία της με το αιτιολογικό ότι απείχε αδικαιολογήτως των καθηκόντων της ενώ, την ίδια στιγμή, αγνοήθηκε εντελώς η ένστασή της!
Απαράδεκτη κωλυσιεργία εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, προκλητική αδιαφορία και επιλεκτική προβολή του θέματος από οσφυοκάμπτες δημοσιογράφους, με ένα πολιτικό σύστημα που τιμωρεί τους καταγγέλοντες και επιβραβεύει τους καταγγελομένους! Και μια, πρώην πια, υπάλληλος της Γ.Γ. Αθλητισμού να απευθύνει έκκληση προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου να πράξει η Δικαιοσύνη το αυτονόητο. Να εξετάσει τις καταγγελίες της, να ελέγξει, επιτέλους, όσα καταγγέλει για συγκεκριμένους υπουργούς και δημοσίους υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και, εάν μεν οι καταγγελίες της αυτές δεν ευσταθούν, να τιμωρηθεί. Ζητά όμως, συγχρόνως, εάν διαπιστωθεί ότι οι καταγγελίες της ευσταθούν και υπάρχουν ποινικές ευθύνες γι’ αυτούς που παρανόμως νομιμοποίησαν ή καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, να αποδοθούν ευθύνες, να τιμωρηθούν και να τους ζητηθεί να επιστρέψουν στο Δημόσιο Ταμείο τα χρήματα που παρανόμως νομιμοποίησαν ή καταχράστηκαν.
Ακούστε τώρα, ιδίοις ωσί, την καταγγελτική κραυγή της Θεοδωροβίας Πλακά, ακούστε τα ονόματα των υψηλόβαθμων δημοσίων υπαλλήλων, των δημοσιογράφων και των υπουργών που καταγγέλει, και διαπιστώστε γιατί αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτε. Διαπιστώστε γιατί πρέπει το αχρείο αυτό σύστημα της διαφθοράς και ατιμωρησίας να καταρρεύσει εντελώς, προκειμένου να υπάρξει ελπίδα διόρθωσης και ανάτασης, όπως μου είπε προσφάτως ο εξαιρετικός καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης κ. Γιώργος Κοντογιώργης ribandsea.com/face/2795-g-kontogiorgis-politiki-epistimi-kai-politiki-praksi
Όσο με αφορά, θα παραδώσω την Δευτέρα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου αντίγραφο του βίντεο, με τις πολύ σοβαρές καταγγελίες της Θεοδωροβίας Πλακά, ελπίζοντας ότι, καθυστερημένα έστω, η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της αποστολής της.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Υπάρχει πάντα αυξημένη ευαισθησία για τα θέματα διαφθοράς ιδίως στο Δημόσιο !

Giorgos fytakis είπε...

Ποιο μικρά γραμματα βάζετε μιας και σας κοστίζει η σελίδα.

Δημοσίευση σχολίου