Σάββατο 20 Μαΐου 2017

0 Και συνδικαλιστικοί φορείς των εκπαιδευτικών χαιρετίζουν την συγκέντρωση της 21-05-2017 εναντία στην Κάρτα, αναθεώρηση του Συντάγματος και αργίας Κυριακής…..

Σας παραθέτουμε το κάλεσμα των εκπαιδευτικών:

21 Μαΐου 2017: Κάλεσμα αντίστασης και συνδικαλιστική οστεοπόρωση


Το προδοτικό κράτος και οι μισθοφορικοί οργανισμοί του επιταχύνουν συνεχώς τις κινήσεις τους για την εφαρμογή του υπερμνημονίου. Μέσω της Κάρτας του Πολίτη θα εγκαθιδρύσουν ένα στυγνό καθεστώς που δεν θα αρκείται απλώς στην παρακολούθηση των πολιτών και την παραβίαση του προσωπικού απορρήτου, αλλά επιπλέον θα μπορεί να περιορίζει αυτόματα το δικαίωμα του πολίτη να εκτελεί συναλλαγές και να είναι οικονομικά αυτεξούσιος.

Επειδή αυτά δεν είναι η μοναδική επιδίωξη των φανερών και αφανών κυβερνώντων, μεθοδεύεται η αλλαγή του Συντάγματος προκειμένου αυτό να αντικατοπτρίζει την ιδεολογία του σιωνιστικού πολιτικού κατεστημένου. Αντιγράφουμε από το κάλεσμα της συγκέντρωσης:



“Έλληνα πολίτη, θέλουν ν’ αλλάξουν στο Σύνταγμα μας τα κάτωθι:

Άρθρο 3, παρ. 1: Προστίθεται η φράση: «Η Ελληνική Πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη…»
Θρησκευτικά ουδέτερη η Ελλάδα λοιπόν!!!!!!

Άρθρο 21: Διαγράφεται όλο, μαζί και η παράγραφος 1 που αναφέρει: «Η οικογένεια, ως θεμέλια της συντήρησης και προαγωγής τους Έθνους,…..» και αντικαθίσταται από έξι άλλες παραγράφους μεταξύ των οποίων και αυτή «Το κράτος υποχρεώνεται να λαμβάνει πρόσθετα θετικά μέτρα υπέρ ευαίσθητων κοινωνικών κατηγοριών […].

Ειδική προστασία παρέχεται στην οικογένεια, την μητρότητα, στα παιδιά και στους νέους» Την βλέπετε την διαφορά;

Η οικογένεια δεν θα θεωρείται πλέον από το Σύνταγμα ως θεμέλιο συντήρησης και προαγωγής του Έθνους!

Άρθρο 33: Διαγράφεται από τον όρκο του Προέδρου της Δημοκρατίας η φράση: «στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιάς και της Αδιαίρετης Τριάδας.»
Άραγε τι και ποιος μπορεί να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα μας;

Άρθρο: 59: Και εδώ διαγράφεται η φράση «στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιάς και της Αδιαίρετης Τριάδας», αλλά αυτή την φορά από το όρκο των Βουλευτών.

Στο ερώτημα: πρέπει να γίνει αυτή η Αναθεώρηση;; Η απάντηση είναι ΟΧΙ!

Διότι υπάρχει και ως όρος στο Μεσοπρόθεσμο 1, που συνδέεται με το Μνημόνιο σύμφωνα με το Κεφάλαιο 2, παρ.: 2.3.4. στην σελίδα 21 ως επικεφαλίδα «Πολιτικό Σύστημα και Σύνταγμα», να γίνει αυτό το έκτρωμα, με Εντολή από το Δ. Ν. Τ., χωρίς την βούληση του Ελληνικού Λαού.”

Θυμίζουμε μία πρόσφατη αναφορά μας στο θέμα αυτό:

Η πραγματική αποστολή του Κούλη Μητσοτάκη



Χαιρετίζουμε την οργάνωση κινημάτων αντίστασης ενάντια στα σχέδια του αντισυνταγματικού τόξου και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια αφύπνισης των αποκοιμισμένων μαζών.

Στο σημείο αυτό θα σταθούμε στο σαθρό συνδικαλιστικό κατεστημένο που απουσιάζει από κάθε παρόμοια κίνηση, αλλά επιπλέον επιδοκιμάζει τις μεθοδεύσεις του καθεστώτος. Άλλωστε πριν από λίγο καιρό αναφερθήκαμε στην επαίσχυντη στάση των πουλημένων ΟΛΜΕδων απέναντι στο αγροτικό ζήτημα.

Οι πουλημένοι συνδικαληστές χαλούν τον κόσμο με διάφορα προσχήματα διαμαρτυρόμενοι για το φακέλωμα των ιδίων ή των μαθητών. Ενδεικτικά αναφέρουμε πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ”, η οποία αναφέρει:


“[…]Ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή, μαζί με δεκάδες Συλλόγους Εκπαιδευτικών, Συλλόγους Γονέων, την ΑΣΓΜΕ και τη Δ.Ο.Ε., είχε αντιδράσει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εκφράζοντας την ανησυχία του και για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των μαθητών μας, αλλά και καταγγέλλοντας τους στόχους και τις επιδιώξεις του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και των εμπλεκόμενων ως χορηγών Εταιρειών (Nestle, ΟΠΑΠ, Coca-Cola) στη σχετική έρευνα, με την υπ.αρ. πρωτ.94 /13-3-2013, ανακοίνωσή του.

Το Δ.Σ του συλλόγου μας καλεί :

– Το Υπ. Παιδείας να αποσύρει τη συγκεκριμένη εγκύκλιο και να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών και δημόσιων σχολείων.
-Τους συλλόγους διδασκόντων να πάρουν αποφάσεις να μη συμμετέχουν στο εν λόγω ερευνητικό πρόγραμμα και τους παρέχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη.
– Τους Συλλόγους Γονέων να μη δεχτούν να κάνουν τα παιδιά τους στατιστικά στοιχεία στα συρτάρια γνωστών επιχειρήσεων, «άγνωστο» για ποιους σκοπούς.”

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι “Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Σάμου” με ανακοίνωσή τους καταγγέλουν φακέλωμα των ΟΛΜΕδων:


“[…]Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε στο νησί μας, σε έγγραφο χορήγησης συνδικαλιστικής άδειας να απαιτείται απόδειξη της συμμετοχής μας στο σωματείο μας. Προπομπός αυτής της εξέλιξης αποτελεί η εκ των υστέρων απαίτηση της ΔΙΔΕ να βεβαιώσει η ΕΛΜΕ την παρουσία αναπληρωτών ΕΣΠΑ και ΠΔΕ στις εκλογές του Νοεμβρίου. Ορθά τότε το ΔΣ της ΕΛΜΕ είχε αρνηθεί την χορήγηση βεβαιώσεων, κατήγγειλε την παρέμβαση της ΔΙΔΕ και του Υπουργείου Παιδείας και οι συνάδελφοι αναπληρωτές πληρώθηκαν κανονικά χωρίς να έχουν καμία επίπτωση.

· Οι πρόσφατες προφορικές διαβεβαιώσεις του Διευθυντή ΔΙΔΕ ότι η απαίτηση για βεβαιώσεις μπήκε τυπικά επειδή το απαιτεί ο νόμος και ότι δεν θα απαιτηθεί κάποια βεβαίωση, αποδεικνύονται υποκριτικές και ψεύτικες. Με το τωρινό έγγραφο του συμμετέχει ανοιχτά στην επιχείρηση ελέγχου και τρομοκράτησης των συναδέλφων.

· Ενόψει 4ου μνημονίου και της επίθεσης από ΔΝΤ και ΕΕ στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και της απαίτησης τους για περιστολή του δικαιώματος της απεργίας μόνο αδιάφορα δεν μπορεί να περάσει αυτή η εξέλιξη που φυσικά είναι στην ίδια κατεύθυνση.[…]”

Ενώ βλέπουμε διαχρονικά τους διάφορους συνδικαληστές να χαλούν τον κόσμο για τα προσωπικά δεδομένα και διάφορες πραγματικές ή φανταστικές προσπάθειες φακελώματός, στην περίπτωση της Κάρτας του Πολίτη σιωπούν επιδεικτικά, αν δεν επιδοκιμάζουν κιόλας την επιβολή τους όπως τους επιτάσσει το κόκκινο ή μπλε μαντρί τους.

Ανακοινώσεις συνδικαληστικών οργανώσεων σαν τις παραπάνω είναι προσχηματικές και συντάσσονται μόνο και μόνο για να πλαισιώσουν ιδεοληψίες των συνδικαληστάδων. Στην πραγματικότητα αγωνιούν για την διασφάλιση των κεκτημένων τους και την επίπλευση των ιδεολογικών τους αγκυλώσεων και δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για το πραγματικό ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Η ίδια υποκρισία χαρακτηρίζει και την στάση των συνδικαληστάδων στο ζήτημα της μεταβολής του Συντάγματος. Τόσα χρόνια ακούμε τους συνδικαληστάδες όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης να σκούζουν για την ιερότητα του Συντάγματος όταν πρόκειται για την μεταβολή του περιβόητου άρθρου 16. Αυτή την υποτιθέμενη ιερότητα του Συντάγματος προτάσσουν διαχρονικά όχι μόνο τα πιόνια του ΠΑΜΕ και των αριστερών γκρουπούσκουλων, αλλά και όλα τα γαλάζια στελέχη. Θα θυμίσουμε την χαρακτηριστική περίπτωση του Στυλιανίδη, που επικαλούμενος το Σύνταγμα αρνήθηκε να αναγνωρίσει την ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αντίθετα, δημιούργησε ένα νομοθετικό έκτρωμα για τα “κολλέγια” το οποίο και οι γαλάζιοι κολλεγιάρχες δέχτηκαν χωρίς ιδιαίτερες αντιρρήσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η προστατευόμενη της Μπίλντεμπεργκ Χάννα Διαμαντοπούλου, η οποία έβαλε να κατεβάσουν την πινακίδα του HAU προκειμένου να μην προσβληθεί η ιερότητα του Συντάγματος.

Τώρα που το Σύνταγμα θα αλλάξει ολοκληρωτικά χαρακτήρα προκειμένου να κοπεί και ραφτεί στα μέτρα του υπερμνημονίου, κανένας από όλους αυτούς δεν δείχνει να ενοχλείται και σίγουρα κανένας δεν διαμαρτύρεται. Αντίθετα, βλέπουμε μια πλειάδα πολιτικών, πανεπιστημιακών και εκπαιδευτικών παραγόντων να χαιρετίζει αυτή την αλλαγή του Συντάγματος, η οποία και δεν γίνεται με δημοψήφισμα αλλά με μεθοδευμένες κινήσεις ώστε να επιβληθεί χωρίς αντιρρήσεις.

Έφτασε λοιπόν ο καιρός και φάνηκε πόσο υποκριτική ήταν η αντίδραση των κάθε λογής εκπαιδευτικών για την υποτιθέμενη ιερότητα του Συντάγματος. Φάνηκε όμως και το πραγματικό νόημα της “δημοκρατίας” που όλος αυτός ο εσμός υπερασπίζεται με πάθος: Η ιερότητα του Συντάγματος εξαρτάται από το αν οι αλλαγές θίγουν συντεχνιακά κεκτημένα ή όχι. Όταν πρόκειται για τη μετάλλαξη της κοινωνίας σύμφωνα με τις επιθυμίες της παγκόσμιας διακυβέρνησης και τις εμμονές των πολιτικών και των συνδικαληστικών δεκανικιών τους, τότε δεν υπάρχει ζήτημα “ιερότητας του Συντάγματος”, αλλά ούτε και ζήτημα συναίνεσης του λαού.

Αυτές οι διαπιστώσεις δείχνουν για άλλη μια φορά πόσο αποκομμένοι από το δίκαιο, την ηθική και το πραγματικό συμφέρον του λαού είναι οι συνδικαληστάδες που χρονίως παρουσιάζονται ως δήθεν υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων χωρίς ταπεινά κίνητρα.

Είναι καιρός οι πραγματικοί εκπαιδευτικοί να δηλώσουν το παρόν στις κινητοποιήσεις ενάντια στον ολοκληρωτισμό της Κάρτας του Πολίτη και ταυτόχρονα να γυρίσουν την πλάτη στα πουλημένα συνδικαληστρικά σωματεία.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου