Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

0 Ο ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΣ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

………………..
Στην γραπτή του ανακοίνωση ο (πρόεδρος του συνδικάτου Τουρκοκύπριων  δασκάλων)  Σενέρ Ελτζίλ αναφέρει τα εξής:

 
....To βασικό καθήκον όλων όσων τοποθετήθηκαν επικεφαλής του πολιτικού καθεστώτος στον βορά της Κύπρου μετά από το 1974, δεν ήταν να εφαρμόσουν την πολιτική βούληση των Τουρκοκυπρίων αλλά να μονιμοποιήσουν τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Η λογική που επί χρόνια χώριζε σε στρατόπεδα την κοινωνία με τους όρους δεξιά-αριστερά, κατέστησε προτεραιότητα της την εξυπηρέτηση της Τουρκίας.  Αυτοί που με τις εντολές και τα πακέτα της Άγκυρας κατέστησαν αβίωτο το νησί μας, ακόμη και τώρα προσπαθούν να κρύψουν αυτή την πραγματικότητα.  Αυτοί που παίζοντας τους δημοκρατικούς  είναι οι μαριονέτες της Άγκυρας και ιδιαίτερα αυτοί με την φιλολογία περί αριστεράς, είναι ακόμη πιο ένοχοι.
Από το 1974 και μετά,
Εσείς κάνατε εθνοκάθαρση στον βορά του νησιού.
Εσείς αλλάξατε τα ιστορικά ονόματα χωριών και οικισμών.
Εσείς είστε που μεταφέρατε συστηματικά πληθυσμό από την Τουρκία αλλάζοντας την δημογραφική δομή του νησιού.
Εσείς είστε που αφαιρέσατε την  πολιτική βούληση τω Τουρκοκυπρίων, μοιάζοντας σε τρίτους εκατοντάδες χιλιάδες ιθαγένειες.
Εσείς είστε που με την λογική της ¨λείας¨ κλέψατε τις ακίνητες περιουσίες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν οι Ελληνοκύπριοι το 1974.
…………………
Εσείς είστε που χαρίσατε χιλιάδες στρέμματα στο κεφάλαιο της Τουρκίας.
………………….
Εσείς είστε που λόγω κέρδους και έλλειψη σχεδιασμού καταστήσατε την χώρα δάσος από μπετόν.
Εσείς είστε που επιβάλλατε την εκμετάλλευση να παίρνουν τόκους από τους τόκους.
Εσείς είστε που κάνετε στραβά μάτια όταν τα υποκαταστήματα των τραπεζών της Τουρκίας βγάζουν λαθραία έξω χρήματα.
…………..
Εσεις είστε που δεν μιλάτε για το θέμα του λιντσαρίσματος της εφημερίδας Αφρίκα που έγινε στο κέντρο της Λευκωσίας μετά από εντολή του ΠτΔ Ερντογάν και εσέις είστε που προστατεύετε τους δράστες.
………………….
Εμείς είμαστε όμως που σηκώνουμε το βάρος όλων αυτών των εκατοντάδων χιλιάδων που εισήλθαν και επωφελούνται από τους εγχώριους πόρους.
Εμείς είμαστε που σε δέκα μήνες υποχρεωθήκαμε να πληρώσουμε 280 εκατομμύρια για τον προυπολογισμό αμύνης, αν και αυτός ανήκει στην ¨εγγυήτρια¨ χώρα.
…………….
 
http://www.afrikagazetesi.net/Afrika-Arsiv/Aral%C4%B1k%202018/12%20Aral%c4%b1k%202018.pdf



Σχ: Αυτά που λέει ο πρόεδρος του συνδικάτου Τουρκοκύπριων δασκάλων , αναρωτιόμαστε πόσοι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί τα λένε….

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου