Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

0 ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΓΚΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΓΚΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ


Η Ελληνική κοινωνία σήμερα βρίσκεται μπρος σε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο. Την μαζική αναγκαστική εκποίηση των ακινήτων των Ελλήνων πολιτών από τις τράπεζες με τον εκπλειστηριασμό τους, ως επί το πλείστον σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Στο  σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχουν πλέον ελληνικές τράπεζες δεδομένου ότι όλες οι πρώην ελληνικές τράπεζες έχουν κυριολεκτικά χαριστεί σε ξένους «επενδυτές».
Για να αντιληφθεί ο μέσος αναγνώστης το πώς φτάσαμε εδώ, πρέπει να κάνουμε μία σύντομη αναδρομή. Για να υπογράψουν το 2ο μνημόνιο, οι «δανειστές» απαίτησαν να πάρουν στην ιδιοκτησία τους τις ελληνικές τράπεζες αλλιώς δεν θα χορηγούσαν χρήματα για την ανακεφαλαιοποίησή τους! Η νέα ανακεφαλαιοποίηση ήταν αναγκαία διότι λόγω της μείωσης μισθών και συντάξεων, κατ’ απαίτηση των ίδιων δανειστών, υπήρχε οικονομική δυσπραγία, οι πωλήσεις των επιχειρήσεων μειώνονταν και αυτές είτε έκλειναν, είτε μεταφέρονταν στο εξωτερικό και ιδιώτες και επιχειρήσεις αδυνατούσαν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Τοιουτοτρόπως το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων συνεχώς μεγάλωνε και μεγαλώνει! Συνεπώς το κράτος, δεδομένου ότι  επειγόταν να βρει χρήματα για τις τράπεζες, απεδέχθη και αυτόν τον παραλογισμό των αποκαλούμενων δανειστών της χώρας. Oι τράπεζες πουλήθηκαν στους ξένους δήθεν επενδυτές αφού κατέβαλαν 1,5 δις Ευρώ, όταν το ενεργητικό των τραπεζών ανερχόταν στα 40 δις Ευρώ και αμέσως μετά την μεταβίβαση της ιδιοκτησίας τους, το κράτος τους έδωσε από τα χρήματα του μνημονίου και 10 δις Ευρώ για προίκα, άλλως ανακεφαλαιοποίηση!
Στόχος αυτών των αλλοδαπών «επενδυτών» είναι το κέρδος. Για να αποκομίσουν κέρδος από μία κατεστραμμένη οικονομία την οποία αυτοί εντέχνως κατέστρεψαν, το επιτυγχάνουν ρευστοποιώντας ότι βρουν και κερδοσκοπώντας! Έτσι, τώρα βλέπουμε τους αλλοδαπούς τραπεζίτες να αγοράζουν μανιωδώς ακίνητα ατυχών δανειοληπτών! Μάλιστα το φαινόμενο έχει ενταθεί με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Τα ακίνητα βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό σε τιμή που έχει καθορίσει ο εκτιμητής που προβλέπεται από τον νόμο, ο οποίος μισθοδοτείται από την τράπεζα (!!) και ακολούθως στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό πλειοδοτεί και τα αγοράζει, στην τιμή που αποφάσισε ο εκτιμητής, η ίδια η τράπεζα! Σήμερα στην ιδιοκτησία των τραπεζών βρίσκονται περί τις 250.000 πάσης φύσεως αστικά ακίνητα, τα πλείστα των οποίων ρημάζουν, ενώ στην πρώην «Αγροτική τράπεζα» και ήδη «Πειραιώς», είναι υποθηκευμένη όλη η αγροτική γη της χώρας!
Οι ξένοι τραπεζίτες ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΟΥΝ με τα ακίνητα! Γι’ αυτό τα περισσότερα εκπλειστηριαζόμενα ακίνητα τα αγοράζουν οι ίδιες οι τράπεζες. Ας δούμε και ποια είναι η σημερινή κατάσταση των πλειστηριασμών.
Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν οι πρώτοι «μεταμνημονιακοί» πλειστηριασμοί ακινήτων. Συνολικά αρχικά είχαν προγραμματιστεί 528 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ενώ το 2019 προβλέπονται περίπου 50.000 πλειστηριασμοί. Από τους 528 οι 133 πλειστηριασμοί τέθηκαν σε αναστολή την τελευταία στιγμή, ενώ έως τα τέλη Σεπτεμβρίου είχαν μπει στη λίστα 2.500 ακίνητα. Σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», από την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στις 21 Φεβρουαρίου 2018 μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί 26.056 και έχουν ολοκληρωθεί 7.500 πλειστηριασμοί. Από αυτούς κηρύχθηκαν γόνιμοι 4.500, δηλαδή οι έξι στους δέκα. Τα περισσότερα από τα ακίνητα που βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί καταλήγουν στα χέρια των τραπεζών και λίγα είναι αυτά που βρίσκουν αγοραστή. Οι υπόλοιποι πλειστηριασμοί είτε κηρύσσονται άγονοι λόγω έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος είτε αναστέλλονται λόγω ρύθμισης με τον οφειλέτη πριν το ακίνητο βγει στο σφυρί.
Παράλληλα οι ξένοι τραπεζίτες με αναρτήσεις στο διαδίκτυο επιχειρούν να πουλήσουν όσα ακίνητα έχουν περιέλθει ήδη στην ιδιοκτησία τους. Όσον αφορά το ποιόν των αγοραστών αυτών των ακινήτων, κυρίως πρόκειται για παράξενες υπεράκτιες εταιρείες. Μάλιστα, μία εξ αυτών των υπεράκτιων εταιρειών, όπως καταγγέλλει η διαδικτυακή εφημερίδα «zougla.gr», φέρεται να ανήκει στον γνωστό Φλώρο μαζί με ένα στέλεχος της Νέας δημοκρατίας του οικογενειακού περιβάλλοντος του αρχηγού της.
Τα συμπεράσματα από όλα τα ανωτέρω είναι ότι η αρπαγή της στέγης των Ελλήνων πολιτών είναι μία χρυσή ευκαιρία κερδοσκοπίας από τους ξένους τραπεζίτες -«επενδυτές», όπως τους εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για πάσης φύσεως ημεδαπά και αλλοδαπά κερδοσκοπικά κοράκια. Όσον αφορά την «πρώτη φορά» αριστερή μας κυβέρνηση, μας αφήνει κατάπληκτους η αδιαφορία της για τους Έλληνες πολίτες που μένουν κατά χιλιάδες πλέον άστεγοι, σύμφωνα με τον ανακοινωθέντα αριθμό των πλειστηριασμών! Ουδεμία πρόνοια δεν υπάρχει για αυτούς τους έλληνες! Αφού οι μνημονιακές κυβερνήσεις τους κατέστησαν φτωχούς ώστε να μην μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, τώρα η δήθεν αριστερή κυβέρνηση, στην υπηρεσία των αλλοδαπών τραπεζιτών, τους αφήνει άστεγους! Προσωπικά, ουδεμία αμφιβολία έχουμε ότι εξ αρχής επρόκειτο για ένα σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων πολιτών που εξύφαναν οι δήθεν δανειστές μας σε συνεργασία με τις ντόπιες κυβερνήσεις. Όλοι τους δε αποκόμισαν τεράστια οικονομικά οφέλη στην πλάτη του Ελληνικού λαού τον οποίο κατέστρεψαν και άφησαν άστεγο.
Αρχίζει πλέον να εξελίσσεται ένα πρόγραμμα μαζικής εξόντωσης του Ελληνικού πληθυσμού οικονομικής, ηθικής και φυσικής με την κατάργηση του Νόμου Κατσέλη και των άλλων άρθρων του ΚΠολΔ σχετικά με την αναστολή των πλειστηριασμών.


Ρουμπίνη Κ. Καραγκιαούρη, μελος της Κ.Ε. του "Κινημα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ"
Δικηγόρος Αθηνών
Τηλ.: 210 3307700

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου