Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

0 Ο Αρχιεπίσκοπος στηρίζει άμεσα την υπουργό Παιδείας στην απόφασή της για κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών.

πηγή: efsyn.gr


Ο Αρχιεπίσκοπος  στηρίζει άμεσα την υπουργό Παιδείας στην απόφασή της για κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών






Με μία άνευ προηγουμένου δήλωση από τον Αρχιεπίσκοπο φανερώνεται η σπουδή της Εκκλησίας της Ελλάδος να στηρίξει άμεσα την υπουργό Παιδείας στην απόφασή της για κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών.
Η τροποποίηση που μπήκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας την περασμένη εβδομάδα προβλέπει την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών και την αντικατάστασή της με εκδηλώσεις που θυμίζουν εποχές υποχρεωτικής κατήχησης των μαθητών.
Ο κ. κ. Ιερώνυμος σχολίασε σήμερα τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν και προχώρησε σε μία μάλλον εξοργιστική δήλωση αναφέροντας «έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες και προφάσεις. Η αργία είναι για τους τεμπέληδες».
Ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος φρόντισε, μάλιστα, να μας ενημερώσει (σ.σ. ως άλλος υπουργός Παιδείας) ότι τα παιδιά εκείνη την ημέρα θα παρακολουθούν τις εκδηλώσεις, θα πάνε στην εκκλησία και μετά θα κάνουν μάθημα.
Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που η Εκκλησία και η Αρχιεπισκοπή σπεύδουν να σταθούν στο πλευρό της Νίκης Κεραμέως, η οποία έχει δεχθεί αρκετή κριτική για την απόφαση κατάργησης της αργίας, αλλά και για άλλες παλαιότερες αποφάσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου