Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

0 ΣΟΚ:"ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΟ 40% ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ

ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΙΣΩ",Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!


Το άρθρο είναι από την φιλοκυβερνητική φυλλάδα "Τα Νέα",επομένως τα γνωστά παπαγαλάκια δεν μπορούν να το διαψεύσουν ούτε να μας βγάλουν συνωμοσιολόγους που κινδυνολογούν:

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φιντικάκης

«Πουλήστε μεγάλο μέρος των λιγντικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, είναι η μόνη αποτελεσματική λύση για να ανοίξει η αγορά, όλα τα υπόλοιπα είναι τσιρότα, έχουν δοκιμαστεί σε άλλες χώρες, χωρίς επιτυχία».

Τα λόγια αυτά -εν είδη βόμβας- άκουσαν σύμφωνα με τις πληροφορίες από το στόμα των κοινοτικών τα στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα μαζί τους, επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι τελικά θα οδηγηθούμε στα χειρότερα.

Εκείνο μάλιστα που έκαναν σαφές οι κοινοτικοί προς έκπληξη της ΡΑΕ ήταν πως η απαίτησή τους για πώληση μονάδων, συνδέεται ευθέως με την εκταμίευση της 3ης δόσης βοήθειας της χώρας μας από την τρόικα, αντιπροσωπεία της οποίας καταφτάνει από εβδομάδα στην Αθήνα.

«Τσιρότα όλες οι άλλες λύσεις» !

«Πάρτε αποφάσεις που θα έχουν αποτελέσματα, όλες οι άλλες λύσεις που δρομολογείτε είναι τσιρότα, έχουν εφαρμοστεί χωρίς επιτυχία αλλού, οπότε θα χάσετε χρόνο χωρίς λόγο, κι εμείς το δικό μας. Δομικές αλλαγές χρειάζονται άμεσα», είπαν σύμφωνα τις πληροφορίες τα κοινοτικά στελέχη στους παρευρισκόμενους.

Για να προσθέσουν πως η μόνη αποτελεσματική λύση για να ανοίξει η αγορά ηλεκτρισμού είναι η πώληση ενός μεγάλους μέρους λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων («είναι δικό σας θέμα ποιες θα επιλέξετε να πουλήσετε», συμπλήρωσαν). Ενδεικτικά ανέφεραν ότι «θα μπορούσατε να πουλήσετε το 40% των λιγνιτικών μονάδων και το 40% των υδροηλεκτρικών της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού».

Στην πράξη αυτό σημαίνει 2.000 MW από τα 5.000 MW λιγνιτικής ισχύος της ΔΕΗ και 1.200 MW από τα 3.000 MW υδροηελκτρικής.

Αργότερα, η αντιπροσωπεία των κοινοτικών συναντήθηκε στο υπ. ΠΕΚΑ με τον γ.γ. Κ. Μαθιουδάκη, όπου προφανώς θα του μετέφεραν την ίδια πρόταση.

«Τον πρώτο λόγο, τον έχει ο δανειστής»

Στην δε επιχειρηματολογία από ελληνικής πλευράς ότι οι υποχρεώσεις του ενεργειακού σκέλους του Μνημονίου δεν υπάρχει τέτοια δέσμευση, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού αντέτεινε ότι «τα Μνημόνια αλλάζουν και εμπλουτίζονται, άλλωστε τον πρώτο λόγο έχει ο δανειστής, που ενδιαφέρεται να ανακάμψει η οικονομία, ώστε να πάρει πίσω τα χρήματα που έδωσε»!

Υπενθύμισαν μάλιστα ότι η Ελλάδα δεν έχει εδώ και πολύ καιρό συμμορφωθεί με τις κατά καιρούς επιστολές της Ε. Επιτροπή, όπως εκείνη του 2008 της τότε Επιτρόπου Ανταγωνισμού Νέλι Κρόες, που μιλούσε για την ανάγκη να εκχωρήσει σε ιδιώτες νέα κοιτάσματα λιγνίτη (λ.χ. σε Δράμα και Ελασσόνα) για να κάνουν μονάδες, και να ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις τη ΔΕΗ.

Αφιερώνουμε αυτή την είδηση στα ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ του Πασοκ,του Λαος και τη Ντόρα,των Μμε και γενικά όσων επιχειρηματολογούν υπέρ του ΔΝΤ:ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ,ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ...ΣΩΣΑΤΕ;!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΛΙΓΝΙΤΗ ΚΑΙ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η Δ.Ε.Η;

ΟΣΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΛΠ,ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ Η ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ;Ε ΒΕΛΟΠΟΥΛΕ;

ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΩΣ ΑΔΙΚΟ ΟΙ...ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ:



ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ;

ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ:ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΥΠΟΘΗΚΗ ΜΕΧΡΙ...ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΣΟΥ,ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ "ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ"!

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ,ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΠΩΣ "ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΕΛΑΜΕ",ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ;

ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ ΠΩΣ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΝΤ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ:ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ
 
 
 
Πηγή   ksipnistere.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου