Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

0 «Εξ απαλών ονύχων» φαίνεται ότι πέρασαν τελικά τα μέτρα

Είναι φοβερό πάντως το τι μπορεί να κάνει η προκατάληψη, άλλα και το πώς μπορεί να καθοδηγείται από αυτήν (και από τα ΜΜΕ), μια ολόκληρη κοινωνία।
Η κυβέρνηση Παπανδρέου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε, απ’ ότι φαίνεται, να τη βγάλει καθαρή, υλοποιώντας τα σκληρότερα μέτρα που έχει δει η χώρα τα τελευταία πενήντα χρόνια. Σκληρότερα αλλά κυρίως, άδικα.




Άδικα για τον κάθε πολίτη που κυκλοφορεί στους δρόμους και απαρτίζει το 99,9 του πληθυσμού αυτής της χώρας, και ο οποίος, με συνοπτικές διαδικασίες, ανέλαβε να επωμισθεί το φαγοπότι, την καλοπέραση, και την πώληση«μούρης» δεκάδων μικρο- και μεγαλοπαραγόντων που χόρεψαν καρσιλαμά με το δημόσιο χρήμα τα τελευταία είκοσι χρόνια.


Γιατί είναι γεγονός, και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, πως έτσι και είχε γίνει απόπειρα να περαστούν αυτά τα μέτρα με τη Νέα Δημοκρατία στην Κυβέρνηση, θα είχε καεί το πελεκούδι. Θα είχε γκρεμιστεί ο κόσμος.


Τρανό παράδειγμα το γεγονός ότι όταν κάηκε η Αθήνα στα περίφημα «Δεκεμβριανά», σύσσωμοι οι φορείς και εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής είχαν στην κυριολεξία «βγει από τα ρούχα τους» για την κατάντια της Ελλάδας, την άχρηστη αστυνομία, τη διάλυση των θεσμών κ.λπ κ.λπ.


Και όταν φέτος, πριν λίγους μήνες, κάηκαν ζωντανοί επί πρόθεση, δολοφονήθηκαν δηλαδή τέσσερις ανυποψίαστοι πολίτες ουδείς διαμαρτυρήθη. Ουδείς κατηγόρησε το κράτος, την αστυνομία, τους διαλυμένους θεσμούς, ουδείς «έφτυσε» την κατάντια μας ωρυόμενος σε ένα τηλεπαράθυρο, παρά όλοι, έσκυψαν με οδύνη το κεφάλι, για αυτήν την «παράπλευρη απώλεια».


Η Νέα Δημοκρατία είναι συνώνυμη με τον αυταρχισμό για πολλά ακόμη εν ζωή μέλη της κοινωνίας μας, και αυτός ο αυταρχισμός και ο αντιλαϊκός συντηρητισμός του παρελθόντος είναι γεγονός ότι μετουσιώθηκε σε μία γενική απαξίωση για όποιον και για ό,τι εμφανίζεται πίσω από αυτό το κόμμα.


Σε αυτό, ήρθε να προστεθεί και η φεουδαρχία του ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών, καταλήφθηκε ο συνδικαλισμός και νευραλγικές θέσεις του δημοσίου από φανατικούς, ορκισμένους πασόκους, γέμισαν τα ΜΜΕ από ανάλογους παράγοντες, και να πώς συντηρείται η προκατάληψη, και πώς καθοδηγείται ένας λαός, να αντιδρά στη μία περίπτωση, και να σιωπά στην άλλη.


Ο κόσμος μπορεί να σιωπά και να υπομένει, το σίγουρο όμως είναι ότι όταν έρθει η ώρα να πάει στην κάλπη, θα «περιποιηθεί» αναλόγως, και τα δύο μεγάλα κόμματα. Οι δημοσκοπήσεις άλλωστε το δείχνουν ήδη ξεκάθαρα.


Πηγή   armyalert.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου