Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

1 Υπογράψτε το βροντερό ΟΧΙ προς τα Σκόπια για το όνομα "Μακεδονία"!

Υπογράψτε τώρα για το θέμα της Μακεδονίας!
Σας παρακαλώ ας μην αμελήσουμε να στείλουμε το μήνυμα αυτό προς όλες τις κατευθύνσεις από όποιο σημείο της Γης κι αν βρισκόμαστε!

Υποστηρίξτε την παγκόσμια εκστρατεία για τη Μακεδονία

Η Αίτηση που ακολουθεί, μαζί με τις υπογραφές θα σταλεί στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καθώς και στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

"Εμείς οι υπογράφοντες, δηλώνουμε ότι: Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η διεθνής κοινότητα και το διεθνές νομικό σύστημα να επιτρέψουν την αρχή του αυτοπροσδιορισμού να επηρεάσει την πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα που ανήκουν σε άλλο έθνος εδώ και χιλιετίες. Σε κανέναν δε θα πρέπει να επιτραπεί η χρησιμοποίηση ενός όρου εθνολογικά, ο οποίος ανήκει σε ένα άλλο έθνος, πολιτιστικά και ιστορικά για αιώνες. Στην περίπτωσή μας, θα πρέπει να εκληφθεί ως μια προφανής προσπάθεια της πΓΔΜ να οικειοποιηθεί οτιδήποτε Μακεδονικό.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αποκλειστική χρήση του ονόματος «Μακεδονία», κατά κύριο λόγο υιοθετήθηκε από τους Σλάβους της πΓΔΜ, και η προώθησή τους ως «εθνικά Μακεδόνες» είναι ένα κίνητρο για επεκτατικές αξιώσεις από την πΓΔΜ και τη Διασποράς της. Οι διεκδικήσεις τους ως προς «τα δικαιώματά τους για αυτοπροσδιορισμό" είναι αδικαιολόγητες και παραβιάζουν τα δικαιώματά μας.
Κατά συνέπεια, αντιτιθέμεθα σθεναρά στη χρήση του όρου "Μακεδόνας" από ένα Σλαβικό έθνος, βόρεια της Ελλάδας, προς προσδιορισμό των πολιτών του, ενός όρου που αποτελεί μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η αναγνώριση μιας "Μακεδονικής" εθνότητας, σαφώς και χωρίς αμφιβολία, θα μπορούσε να διεκδικήσει οτιδήποτε Μακεδονικό, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας, του πολιτισμού, ακόμη και των εδαφών, αποσταθεροποιώντας μεταξύ άλλων, ολόκληρη την περιοχή".



Πηγή    24wro.blogspot.com

1 σχόλια:

Θαλασσινός είπε...

Συμφωνώ και εναρμονίζομαι πλήρως στο κείμενο, υπογράφοντας την ανωτέρω επιστολή.

Είναι προφανές ότι καμιά προσπάθεια για την Πατρίδα μας και το Έθνος μας, δεν γίνεται χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή μας.

Καί το ελάχιστο της ουσιαστικής συμμετοχής μας είναι ο αγώνας μας, μέρος του οποίου είναι, και η ελεύθεση διακίνηση των ιδεών μας, προασπίζοντας και με αυτόν τον τρόπο τα εδάφη μας, τις αξίες μας, τα ιδανικά μας.

Είμαστε υπέυθυνοι και θα λογοδοτήσουμε στην ιστορία και στις επόμενες γενεές για τις θέσεις μας τη στάση μας τις ενέργειές μας.

Με αγάπη για την Πατρίδα μας και το Έθνος μας.

Μαρίνος Ριτσούδης

Δημοσίευση σχολίου