Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

0 Ο big brother είναι εδώ...

Δε μιλάμε φυσικά για το γνωστό reality αλλά για την ηλεκτρονική κάρτα που θα καταγράφει όλες σου τις συναλλαγές από 1 Ιανουαρίου..
Στην υιοθέτηση συστήματος καταγραφής των συναλλαγών των καταναλωτών με ηλεκτρονική κάρτα, έτσι ώστε...να τελειώσει ο πονοκέφαλος της συλλογής και φύλαξης των αποδείξεων (όπως είναι η επίσημη αιτιολογία-καναβούρι για τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης), προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η διαχείριση του συστήματος για τις αποδείξεις.
Η ηλεκτρονική αυτή κάρτα, με bar code, θα καταγράφει κάθε συναλλαγή και θα είναι συνδεδεμένη με τράπεζες και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, όπως θα είναι και οι ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων.Με αυτό τον τρόπο, θα γίνεται καταγραφή και διασταύρωση των συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο.

'Όπως ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη συνάντηση των υπουργών Ανάπτυξης και Οικονομικών με τους τραπεζίτες, η κάρτα θα έχει τον ΑΦΜ του καταναλωτή και σε αυτήν θα καταγράφονται οι αποδείξεις, ώστε να μην απαιτείται η συλλογή τους. Θα χορηγείται από το 2011 είτε από τις τράπεζες, είτε από το υπουργείο Οικονομικών...
No comments

Διαβάστε επίσης εδώ.


Πηγή    greece-salonika.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου