Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

0 Αγοράζουν φρεγάτες παρά την κρίση.

Το σύνολο της «μαύρης τρύπας» στα έσοδα της κεντρικής κυβέρνησης που ανέρχεται σε 3,5-5 δις ευρώ, αντιστοιχεί το ποσό κατασκευής των 6 γαλλικών φρεγατών που παρήγγειλε επίσημα το ελληνικό κράτος, με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της γαλλικής DCNS και των Ναυπηγείων Ελευσίνας-Νεωρίου. Μεσούσης της κρίσης, σε μία εποχή που περικόπτεται ακόμη και το υστέρημα των πολιτών, παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ότι «θα ήταν παράδοξο σε αυτήν τη χρονική περίοδο να μιλάμε για περαιτέρω εξοπλισμούς», η κυβέρνηση αποφάσισε να υπογράψει τη συμφωνία για την προμήθεια 6 φρεγατών τύπου Fremm.

Όπως λέγεται, οι φρεγάτες είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει η ελληνική πλευρά, για την στήριξη που παρείχε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, σε μία σειρά θεμάτων, προεξάρχοντος αυτό του ευρωπαϊκού πλαισίου βοήθειας στην ελληνική οικονομία.
Άλλωστε η απόφαση για την αγορά τους, ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, τον περασμένο Φεβρουάριο, την στιγμή που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, βρισκόταν ακόμη στο Παρίσι, και διαπραγματευόταν με τον Νικολά Σαρκοζί, τους όρους για την οικονομική βοήθεια.
Όμως, «γραμμάτια» στον πρόεδρο της Γαλλίας, χρωστούσε και η προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή, λόγω της γαλλικής στήριξης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Αυτό φάνηκε κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο 2008, όπου συζητήθηκε το ζήτημα της διεύρυνσης. Με την στήριξη του Νικολά Σαρκοζί που ήταν παραπάνω από σαφής, η Σύνοδος είχε αποφασίσει την ένταξη της Αλβανίας και της Κροατίας στο ΝΑΤΟ, αλλά όχι και των Σκοπίων, δικαιολογώντας απόλυτα τις ελληνικές θέσεις, παρά τις αντιρρήσεις της Ουάσιγκτον, και άλλων χωρών.
Επίσης, δεν πρέπει να υποτιμάται και η στήριξη της γαλλικής πλευράς, στις κυπριακές θέσεις κατά την διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



Υποκρισία της Ευρώπης
Σαν βόμβα έσκασαν τα όσα είπε πριν λίγα εικοσιτετράωρα, ο πρώην αντιεξουσιαστής και νυν Ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, κατά του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Ζοζέ Μπαρόζο, για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
«Γνωρίζατε χρόνια πριν από την κρίση για το πρόβλημα της Ελλάδας και δεν κάνατε καμία επίσημη παρέμβαση. Όμως αυτή την ώρα κύριε Μπαρόζο, που ασκείται πίεση στους Έλληνες για να τα καταφέρουν, δεν σας άκουσα να σχολιάζετε το γεγονός πως τον Αύγουστο εκπρόσωποι της γαλλικής και της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας είχαν διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για να συνεχιστεί η πώληση οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα».


Πηγή       greeknation.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου