Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

1 ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ- "ΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ" Μέρος β'

Ο βασιλέας Κωνσταντινουπόλεως θεωρούνταν από τους άλλους λαούς ως ο υπέρτατος άρχοντας του πλανήτη, και η Κωνσταντινούπολη το κέντρο της γης. Καμία πόλη στον κόσμο δεν μπορούσε να συγκριθει σε πλούτο με την Κωνσταντινούπολη, όλοι ήθελαν να την επισκεφθούνε.

Γράφει ο Μανουήλ Άγγελος


Σε καμία άλλη πόλη του κόσμου δεν υπήρχαν τόσα φιλανθρωπικά ιδρυματα και μοναστήρια, και μαζεμένοι τόσοι θησαυροί. Για τους Σλάβους η Κωνσταντινούπολη ήταν το τσαριγκραντ η πόλη των αυτοκρατόρων, οι σκανδιναβοί είχαν σαν όνειρο ζωής να υπηρετήσουν κάτω από τις διαταγές του εκάστοτε Έλληνα αυτοκράτορα, ονόμαζαν την Κωνσταντινούπολη μικλγκαρθ. Το γόητρο του Έλληνα βασιλιά και της αυτοκρατορίας στηριζόταν κυρίως στην λαμπρότητα της Κωνσταντινουπόλεως, οι πιο πολλοί προσκυνητές που πήγαιναν από την Ευρώπη στους αγίους τόπους περνούσαν πρώτα από την Κωνσταντινούπολη και όλοι μιλούσαν με θαυμασμό και δέος για την Ελληνική πρωτεύουσα, ο εκάστοτε παπάς χρονολογούσε τα έγραφα του με το έτος βασιλείας του εκάστοτε Έλληνα αυτοκράτορα. Η πόλη επίσης διέθετε μοναδικά χριστιανικά κειμήλια και λείψανα. Η βαθιά γνώση του πολέμου έδωσε το δικαίωμα στους Έλληνες να υπερασπιστούν το κράτος τους για πολλούς αιώνες από τους εχθρούς που το έζωναν από παντού, ανατολη, δυση και τον βορά. Οι πολεμικές τακτικές του αυτοκρατορικού στρατού ήταν πάντοτε αντικείμενο σοβαρής και προσεκτικής μελέτης, η εκπαίδευση των στρατιωτών προσεκτική και αποτελεσματική. Δεν αφήναν τίποτα στην τύχη, σε κάθε πόλεμο υπήρχαν γιατροί, χειρουργεία, φορεία κλπ και σωστός ανεφοδιασμός.
Η Ελληνική (ρωμαϊκή) αυτοκρατορία είχε τον ίδιο πολιτικό και στρατιωτικό ρόλο με την αρχαία Ελλάδα, καθώς ήταν ο προστάτης των αδύναμων λαών της Ευρώπης από κάθε ασιατικό κίνδυνο. Ο Έλληνας βασιλιάς Ηράκλειος διέλυσε οριστικά και αμετάκλητα την περσική αυτοκρατορία (628μ.χ.), μόλις όμως σε δέκα χρόνια μόνο οι ρόλοι αντιστραφήκαν και πάλι με έναν ασήμαντο ασιατικό λαό, ο οποίος έμοιαζε να είναι προορισμένος για ασήμαντους ρόλους, έγινε η δεύτερη υπερδύναμη του μεσαίωνα ο λαός αυτός ήταν οι Άραβες. Το Ελληνικό κράτος του Βοσπόρου όχι μόνον έχασε μόλις σε δέκα χρόνια ό, τι κατέκτησε ο Ηράκλειος με τον Ελληνικό αυτοκρατορικό στρατό (Περσία, Συρία, Αίγυπτος), αλλά έπρεπε να παλέψει για την ίδια του την επιβίωση. Για πρώτη φορά στην ιστορία του πλανήτη ένας λαός που ήταν αναλφάβητος, χωρίς να αναπτύξει πνευματική ισχύ για να μπορέσει να αναπτύξει κατά σειρά οικονομική, πολιτική και στρατιωτική δύναμη, όπως έχουν κάνει όλες οι μεγάλες αυτοκρατορίες και τα ισχυρά κράτη βρέθηκε να είναι το δεύτερο ισχυρότερο κράτος μετά το Βυζάντιο.
Οι Άραβες στο όνομα της νέας του θρησκείας, την οποία διαδίδουν μέχρι και σήμερα με τον ίδιο τρόπο (δηλαδή σφαγές, βιασμούς, εμπρησμούς, κλοπές και κάθε είδους βία) συγκλόνισαν την Ασία και την Ευρώπη. Το 674 μ.Χ. μέχρι και το 678μ.χ πολιορκούν για τέσσερα χρόνια την Κωνσταντινούπολη ανεπιτυχώς, καθώς αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από τον Κωνσταντίνο τον τέταρτο. Οι Άραβες επανέρχονται επί βασιλείας του Λέοντα του τρίτου μετά από ένα χρόνο πολιορκίας. Τον Αύγουστο του 718μ.Χ. έλυσαν την πολιορκία της Κωνσταντινούπολης και έφυγαν έχοντας μεγάλες απώλειες. Σε περίπτωση που ο Ελληνικός στρατός έχανε αυτές της μάχες θα ήταν τώρα όλη η ευρώπη αραβική. Με της υψίστης σημασίας νίκες των Κωνσταντίνου του πωγωνάτου και του Λέοντα του τρίτου του Ίσαυρου, οι Έλληνες έδωσαν την ευκαιρία στα αδύναμα κράτη της Ευρώπης να δυναμώσουν πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά, αντλώντας πνευματική δύναμη από την αρχαία Ελλάδα.
Με το πέρασμα των αιώνων και την συνεχή προστασία της Ελλάδας τα ευρωπαϊκά κράτη έγιναν αρκετά ισχυρά, και καθώς και οι Σελτζούκοι απέτυχαν να κατακτήσουν το Βυζάντιο, οι οποίοι τελείως συμπωματικά μας επιτέθηκαν αμέσως μετά την εξασθένηση των Αράβων όπως ακριβώς έγινε όταν διέλυσε ο Ηράκλειος τους Πέρσες, αμέσως η Λευκή αρχή πήρε τους Άραβες, τους έδωσε νέα θρησκεία και τους έκανε παγκόσμια δύναμη που όλως τυχαία επιτεθήκαν εναντίον της Ελληνικής αυτοκρατορίας. Καθώς απέτυχαν διαδοχικά Πέρσες, Άραβες, και Σελτζούκοι να διαλύσουν την Ελλάδα, οι σατανιστές μύησαν τον πάπα και τους καρδιναλίους στον σατανισμό και έτσι ξεκίνησαν οι γελοίες σταυροφορίες εναντίον του Βυζαντίου. Οι αχάριστοι ευρωπαίοι ξέχασαν πολύ γρήγορα ποιος τους προστάτευε τόσους αιώνες και προσκυνώντας οι ηγεμόνες της Ευρώπης τον Μ.Α.Τ.Σ. ξεκίνησαν να καταστρέψουν την Ελλάδα.

1 σχόλια:

AthanatosSAVVASGR είπε...

Το Βυζάντιο οι οι Νέα Ρώμη της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη δεν ήταν ποτές στην Ιστορία του Ελληνικό, ούτε ένας Αυτοκράτορας του λεγόμενου Βυζαντίου από το 1500 μ.χ από τους Γερμανούς Ιστορικούς ήταν Έλληνας όλοι οι Αυτοκράτορες της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ήταν Ρωμαίοι, όλοι οι δήθεν Έλληνες χριστιανοί ορθόδοξη Ιεράρχες είναι Ρωμαίοι.

Δημοσίευση σχολίου