Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

12 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ, ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ …..

 

«Εάν ισχύει το δημοσίευμα για την Σχολή Ευελπιδων και δεν εκδώσει ανακοίνωση ο Διοικητής ή το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εντός  48 ωρών, θα καταθέσω Αναφορά στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου για αυτεπάγγελτη διερεύνηση …ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ εξαλλου ΔΕΝ ΜΕ ΘΕΛΑΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ…και με αποστρατευσατε για τους αγραφους νόμους.... περιμένω ανακοίνωση..» ΣΜΡΟΣ εα ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 

ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΣΙΠΑ...!!! ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΝΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΧΑΡΤΣΟΠΕΤΣΕΤΕΣ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ...!!! ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΡΩΝΕ ΚΡΕΑΣ ΚΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ...!!

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠ ΟΤΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ... ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ! ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΗΓΗΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ!
Ένας καθόλα άξιος αξιωματικός, αναλαμβάνει μια από τις σημαντικότερες θέσεις του Στρατού Ξηράς.
Γιατί η θέση του διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων είναι εξαιρετικά σημαντική…Από εκεί ξεκινούν όλα.
Ο Υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Μπάμπης Λαλούσης που γνωρίσαμε ως Εκπρόσωπο Τύπου σε ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ, ο αξιωματικός που έχει περάσει από σημαντικές θέσεις του Στρατού, καλείται να διαχειριστεί μια σειρά προβλημάτων που έχουν προκαλέσει οι περικοπές στη ΣΣΕ.

Θα τα αναφέρουμε όπως μας έχουν μεταφερθεί.
Ο Υποστράτηγος Λαλούσης είναι αξιωματικός πρακτικός και αποτελεσματικός. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να δώσει λύσεις.
Ειδικότερα:
• Η ποιότητα (όσον αφορά τον καταρτισμό ενός διαιτολογίου προσαρμοσμένου στις ανάγκες παιδιών 18-22 ετών τα οποία καταπονούνται καθημερινώς σωματικά), αλλά και η ποσότητα του φαγητού των μελλοντικών μας Αξιωματικών, δεν ικανοποιεί τις ανάγκες των παιδιών αυτών.
• Από τα τέλη του 2016 οι σπουδαστές της ΣΣΕ δεν έχουν ούτε χαρτοπετσέτες όταν τρώνε και χρησιμοποιούν το ίδιο (χάρτινο) τραπεζομάντηλο (1 χρήσης), τα οποίο, το γυρνούν ανάποδα (από την γυαλιστερή πλευρά για να μπορούν να τα καθαρίσουν και να τα ξαναχρησιμοποιήσουν).
• Την Παρασκευή το μεσημέρι οι εξοδούχοι σπουδαστές δεν μπορούν να φάνε μεσημεριανό παρότι το μεσημεριανό είναι στις 12:30 και οι εξοδούχοι εξέρχονται από την Σχολή στις 15:30. Δηλαδή τα παιδιά που βλέπουμε με τις μπλέ στολές και το γυαλιστερό ξιφίδιο είναι νηστικά (μόνο με πρωινό από τις 6 το πρωί) και καταλήγουν να φάνε στις 5-6 το απόγευμα. Κατά τα λοιπά οι συμβάσεις για το φαγητό στα hot-spot του ΣΞ συνεχίζονται αμείωτες.
• Οι στολές παραλλαγής που τους έχουν χορηγηθεί είναι σε άθλια κατάσταση (έχουν ήδη σκιστεί από τις ασκήσεις, μάλλον πρόκειται για προβληματική παρτίδα) με αποτέλεσμα οι περισσότεροι σπουδαστές να αναγκάζονται να αγοράζουν στολές από το εμπόριο, καθόσον δεν χορηγούνται νέες.
• Συνεχίζεται η τακτική που προβλέπει οι σπουδαστές ενός ΑΣΕΙ να καθαρίζουν τουαλέτες και μπάνια. Δεν λέμε να υπάρχει συνεργείο καθαρισμού για τα δωμάτια τους, αλλά για τους κοινόχρηστους χώρους υγιεινής θα μπορούσε να υπάρχει μέριμνα.
• Να μην ξεχνάμε ότι από τον Σεπτέμβριο και μετά αποχώρησαν από την Σχολή 50 περίπου σπουδαστές της 1ης Τάξης και αντικαταστάθηκαν με επιλαχόντες. Βέβαια θα πουν κάποιοι ότι απλά δεν άντεξαν, αλλά όταν αποχωρεί το 30% των παιδιών τα οποία έφτυσαν αίμα για να μπούν πρέπει να προβληματίσει νομίζουμε..
Σκοπός αυτής της πρώτης καταγραφής είναι να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και να βελτιωθούν οι συνθήκες των αυριανών μας Αξιωματικών που όλοι τους υμνούν (με λόγια) αλλά με τις πράξεις τους, τους απαξιώνουν κάθε μέρα. 

12 σχόλια:

tasos2222 είπε...

αν δεν πάψουν οι ευελπιδες να αποσιωπουν και να υποθαλπτουν επισημη παραλειψη διωξεων εσχατης προδοσίας , να εισαι σιγουρος Θανάση , οτι θα υποστουν όλες τις συνέπειες της προδοσίας την οποια μεχρι στιγμής αποδέχονται με μεγάλη χαρά

km είπε...

ο όρος εσχάτη προδοσία είναι βαρύς, πλην οι άγραφοι νόμοι που επιφέρουν ποινές ψυχοσωματικές σε περιπτώσεις ''λογικών'' αντιδράσεων, εντάσσονται στο ''έτσι πρέπει'' για λόγους πειθαρχίας. Καταστάσεις που ''χαϊδεύουν'' για να ευδοκιμεί η αυθαιρεσία και κατάχρηση εξουσίας, από μεγαλύτερες τάξεις σε μικρότερες, αλλά και από αξκούς σε ευέλπιδες που η αυστηρότητα εξαντλείται στους αμέσως υφισταμένους (μικρότερα επώμια) παρά τους ακόμη πιο μικρούς με πνεύμα παιδαγωγίας.

Η εσχάτη προδοσία ψηλαφήθηκε και αποσιωπήθηκε στην διδασκαλία από εκλεγμένο εκπαιδευτικό προσωπικό ιστορίας τύπου ''συνωστισμών'' κ.α. (έγιναν κάποιες αναφορές αλλά είναι στα αζήτητα...).

Εύχομαι να διδαχθεί εμπράκτως και εμπεδωθεί η έννοια του πνεύματος μονάδος, η παληκαριά, το φιλότιμο... γιατί γνωρίζω πως ενσπείρεται στους ''καριερίστες'' μια εγωιστική υπερεξασφάλιση ατομισμού, που είναι μίζερη.

Μετά από τέτοια ιδίως ψυχική καταπόνηση, τα παιδιά, που πλέον έγιναν ''άνδρες'' (ανεξαρτήτως φύλου), 22 ετών, εξέρχονται κουρασμένα. Γεμάτα βέβαια εμπειρίες είτε προς μίμηση του καλού είτε προς αποφυγή του κακού παραδείγματος, αλλά με τις έννοιες καλού/κακού, πολύ προσωποποιημένες και ατομικιστικά, παρά παιδαγωγικά ωφέλιμα για την Πατρίδα, ως οφείλει μια παραγωγική, άριστη κατά τα άλλα - μακάρι όχι δευτερεύοντα - , σχολή.

km είπε...

νομίζω πως από το 2006, ΔΕΝ καλύπτεται ο αριθμός των αποχωρούντων από επιλαχόντες... με αποτέλεσμα την ίδια εργασία που θα έβγαζαν 200, θα την βγάζουν 150... ολοέν διογκούμενη την έλλειψη στελεχών, με μη ανάλογο της προσφοράς ''φυσικά'' μισθό (αφού θεωρούμαστε δεδομένοι) σε σχέση με την ανάλωση άπειρων εργατωρών και ΨΥΧΗΣ.

Η δε, μη συμπλήρωση του αριθμού, είναι πολιτικό έγκλημα, που αποδέχεται για χάριν ''οικονομίας'' και η ηγεσία.

verykok είπε...

εγω εχω να πω οτι στην θητεια μου σαν στρατιωτης του εβρου ειχαμε τα ιδια και χειροτερα προβληματα. εξοδο καθε 90 ημερες! ουτε στο big brother να ημασταν το φαγητο κακιστο καθως και οι συνθηκες υγειηνης ηταν μονο απο τους απλους συναδελφους μας. οσο για την υπολοιπη καθαριοτητα του στρατοπεδου δνε θα το σχολιασω οσο και για τις στολές που θα ειχαμε κρατηση για τα κουμπια που ελειπαν η για τις σκισμενες στολες που ειχαμε και επρεπε και εμεις να αγορασουμε με τα 10€ μινηαιως!!!! δεν μπορω να πω οτι λυπαμαι τους σπουδαστες διοτι οταν θα βγουν στην μοναδα θα υπαρχει τετοιο μισος που θα διαλυσουν τα αμοιρα τα φανταρακια στο καψονι.. και μην μου πειτε πως δεν γινονται ακομα καψονια....

Unknown είπε...

αθανασιε τι ρολο παιζει οστρατος σε μια χωρα??? προασπιζετε το κεφαλαιο ...κι οταν τοκεφαλαιο απουσιαζει οστρατος πειναει. ΟΚΕΥ

Αντώνης Σκάρας είπε...

Και στην Β. Κορέα το κεφάλαιο προασπίζει...
Όπως και στην Κούβα ή κατα το παρελθόν στην ΕΣΣΔ, στην Πολωνία και στην Ρουμανία του Τσαουσέσκου.
Σωστά ;

Manginas Demetrius είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Manginas Demetrius είπε...

εγω εχω να πω οτι στην θητεια μου σαν στρατιωτης του εβρου δεν ειχαμε τα ιδια προβληματα. εξοδο καθε 7-8 ημερες! το φαγητο δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω κακιστο, απλά το κρέας ήταν κατεψυγμένο, σκοπός ήταν να έχεις γεμάτο στομάχι για να βγάλεις 2 βραδυνά περίπολα. Στα φυλάκια βέβαια είχε το καλύτερο φαγητό. Οι συνθηκες υγειηνης ηταν θέμα της ευσυνηδισίας των στρατιωτών, αφού μερικοί δεν βρήσκανε ούτε τρύπα στους τούρκικους χεσουλέδες. Οσο για τις στολές όποιος την έσκιζε, πήγαινε στον ΔΕΑ αποθηκάριο και έπαιρνε καινούργια, ακόμη και άρβυλα. Εγω τα έχω ακόμη, 30 χρόνια τώρα, από το ΄88. Δεν αγοράζαμε τίποτα που έχει σχέση με στρατιωτικό υλικό! Και εμείς είχαμε νεοφερμένους σπουδαστες και στην Ορεστιάδα και στο Διδ/χο, μια χαρά παιδιά χωρίς μισος για να διαλυσουν τα αμοιρα τα φανταρακια στο καψονι.. και μην μου πειτε πως γινονται ακομα καψονια στον Έβρο ή γενικά σε παραμεθόριο. Εξάλλου μας το τονίσανε και οι ίδιοι οι μονιμάδες. [...] Ξεχάστε τι περάσατε στο κέντρο ή στα ΛΥΒ. Εδώ είναι αλλιώς! Ξέρετε πόσοι αξιωματικοί έχουν βρεθεί χτυπημένοι πισώπλατα σε καιρό πολέμου?[...] Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις στο καψόνι,...εκτός και εάν είσαι ή μπούφος ή ρουφιάνος

Unknown είπε...

ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΑΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ .ΠΑΥΕΙ ΠΛΕΟΝ .....Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ

Unknown είπε...

Ποιος σου είπε για πισώπλατα χτυπημένους; Δεν νομίζω να είναι δικό σου αυτό, αν ναι, σε πόσους πολέμους έλαβες μέρος ρε μεγάλε;

ανωνθμος είπε...

Εισαι ΒΛΑΚΑΣ

tzimiz είπε...

Ρε ... δε καταλαβαινει κανενας οτι ειμαστε αθλιοι εντελως, γτ αφηνουμε αναγνωρισμενους προδοτες να κανουν οτι θελουν εμας κι το τοπο κας, κι εμεις μονο ξα λεμε εξυπναδες κι να την λεμε ο ενας στον αλλο μονο ξερουμε, η να παραδεχομαστε το κακο που μας βρηκε, μα κι τι κα κανουμε γιαυτο, η περιμενουμε θεους κι σωτηρες να μας σωσουν,.... παετ το χαμπαρι νεοελλγνοπουλα οτι αμα δε παρουμε εμεθς ο λαος, τα πραματα στα χερια μας, να τους παροτμε σβαρνα ολοι μαζι, ενωμενοι, κι να ξαναβαλουμε το τοπο σε μια ταξη επιτελους ξεκανοντας αυτα τα προδοτικα τομαρια, μια κι καλη.... αντε επιλτελους δραστε , ρεεε Ελληνες... νεοελληνες... ο κομπος εφτασε στο χτενι... Φτανει....

Δημοσίευση σχολίου