Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

0 Το Κατοχικό Υπουργείο Εξωτερικών …ευχαριστεί τους εταίρους για την ανύπαρκτη ανταπόκρισή τους στις πυρκαγιές !

  Το Κατοχικό  Υπουργείο Εξωτερικών …ευχαριστεί τους εταίρους για την ανύπαρκτη ανταπόκρισή τους στις πυρκαγιές ! 

 

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε…τις ευχαριστίες του “στους φίλους και εταίρους της Ελλάδας για την ανύπαρκτη ανταπόκρισή τους μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική !

Ο εκεί επικεφαλής ανήρ έχει χάσει εντελώς τον μπούσουλα και κάθε έννοια λογικής και εθνικού φιλότιμου. Αντί να καταγγείλει ή έστω να σιωπά για την εγκληματική απουσία των Εταίρων μας πριν και κατά τη διάρκεια της πύρινης τραγωδίας, στην αγωνιώδη προσπάθειά του να γίνει αρεστός στις ξένους “νταβατζήδες” έφτασε στο δουλοπρεπές σημείο να τους ευχαριστεί και απο πάνω, γιατί εκ των υστέρων, εξέφρασαν την συμπαράστασή τους με παχιά λόγια και ανύπαρκτη ουσία. Αυτό θα πει κότα- σφουγγαρόπανο των αφεντικών.

Ο.Δ.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Εκφράζουμε για ακόμη μία φορά τις θερμότατες ευχαριστίες μας στους φίλους και εταίρους της Ελλάδας για την άμεση ανταπόκρισή και την προσφορά εθνικών ιπτάμενων και επίγειων μέσων, καθώς και ανθρώπινου δυναμικού, για την
κατάσβεση των πυρκαγιών που έπληξαν την Αττική. Ευχαριστούμε επίσης ιδιαίτερα τα μέλη της Ελληνικής Ομογένειας, όπως και τους απλούς αλλοδαπούς πολίτες, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους και εκδήλωσαν την πρόθεση να προσφέρουν υλικά πρώτης ανάγκης και χρηματική ενίσχυση για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών.
Τα στελέχη των διπλωματικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό θα παρέχουν πλήρη ενημέρωση για τον προσφορότερο τρόπο και συντονισμό της αποστολής σχετικής αρωγής, ενώ ανάλογη ενημέρωση έχει γίνει και προς τις εδώ ξένες Πρεσβείες. Παράλληλα, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί στενά την πορεία ενίσχυσης της χώρας μας από τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Η Ελλάδα θα συνεχίσει να προωθεί και να υποστηρίζει τις αναγκαίες προτάσεις για την ενίσχυση των Ευρωπαϊκών δομών Πολιτικής Προστασίας, αλλά και την υιοθέτηση πολιτικών από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης και άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστροφές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου