Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

0 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ & ΤΑΠ μη ηλεκτροδοτούμενων χώρων, κατά ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

                    ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ Αθήνα 596/16.07.2018


ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ & ΤΑΠ μη ηλεκτροδοτούμενων χώρων,
κατά ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

Επιβάλατε την άποψή σας κε Σκουρλέτη, Υπουργέ, περί καταβολής προστίμου το διπλάσιο ή περισσότερο, χωρίς νόμιμη βάση, και παρότι σας παρακαλέσαμε να αποσύρετε αυτό το λήμμα, εσείς ταυτιστήκατε με την βία και την αναλγησία, την ανασκολόπιση των νόμων και της καλής πίστης, κάνοντας νόμο την ασυλία των υπαλλήλων της Δημοτικής Αρχής και του υπεύθυνου κατά νόμο άρχοντα, του Δημάρχου και ατιμωρησία για την μη έγκαιρη ενημέρωση του πολίτη δημότη και το μαστίγωμά του.
Η απαγόρευση άγνοιας νόμου ισχύει και για τους Δημοτικούς Υπαλλήλους.

https://tinyurl.com/y7k6lwj6 Η αρχή της χρηστής διοίκησης επιβάλλει στα διοικητικά όργανα, να ασκούν τις αρμοδιότητές τους σύμφωνα με τις αρχές της χρηστής και καλόπιστης διοίκησης, ώστε κατά την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων να αποφεύγονται οι ανεπιεικείς ή και δογματικές ερμηνείες, .. η διοίκηση δεν δικαιούται να εκμεταλλευθεί μια κατάσταση, στην οποία ο διοικούμενος έχει περιέλθει λόγω πλάνης, απάτης ή απειλής.
Το ΙΝΚΑ απεχθάνεται την εμμονή ορισμένων Δήμων όπως π.χ. και ο Δήμος Πειραιά, που παρότι υποβάλλεται η δήλωση κλειστό και δεν χρησιμοποιείται του ιδιοκτήτη ότι για όλη την περίοδο από την διακοπή ηλεκτροδότησης, επιμένει στην χρέωση Δ. Τελών, (το ΤΑΠ χρεώνεται αδιακρίτως κλειστό η μη κλειστό), παρά δε και την υποστήριξη και του Συνηγόρου του πολίτη και του Υπουργείου Εσωτερικών, δεν τακτοποιείται η απαλλαγή, δηλαδή με δήλωση κλειστού που υποβάλλεται σε μεταγενέστερο χρόνο μετά από την διακοπή ηλεκτροδότησης που ενημερώνει η ΔΕΗ τον ΔΗΜΟ.
Η άποψη του Δήμου είναι ότι : Αφότου μας δηλωθεί κλειστό, μόνον τότε μπορούμε να ελέγχουμε αν χρησιμοποιείται. Στο γιατί δεν στείλατε στον πρώτο μήνα, ή στο πρώτο 12μηνό τα χρεωθέντα σας Δημοτικά Τέλη στον ιδιοκτήτηαπαντούν δεν ευκαιρήσαμε. !!!!!!!!
Με τον Νόμο της 12.07.18, αν υποβληθεί δήλωση στον Δήμο μέχρι και 6 μήνες μετά την διακοπή ηλεκτροδότησης, θα γίνεται δεκτή και αυτόματη αποχρεώση των Δ. Τελών και, όσα αντιστοιχούν μέχρι την δημοσίευση του Νόμου διαγράφονται ή παραλείπεται η βεβαίωση τους. Αν απέχει περισσότερο από 6 μήνες η δήλωση, από την διακοπή της ηλεκτροδότησης, θα επιβάλλεται 2πλάσιου των χρεώσεων.
Κύριε Υπουργέ κύριε Σκουρλέτη, η απάντηση κάθε αρχής στον πολίτη: Άγνοια νόμου απαγορεύεται, σας ρωτούμε, ισχύει και για λειτουργούς της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου ??,
Δηλαδή τον νόμο που λέει ότι πρέπει να ειδοποιεί τον δημότη που κετέστη οφειλέτης στον ωφέλιμο χρόνο και για τους δύο, και για τον Δημότη και για τον Δήμο που έχει ανάγκη από έσοδα.
Ότι έχει ανάγκη από έσοδα, μας είναι γνωστό, ο παράνομος πολλαπλασιασμός των χρεώσεων των Δημοτών που νομοθετήσατε, μετά από παράλειψη της έγκαιρης ενημέρωσης, αλλά απαίτησης μετά μακρύ χρόνο που θα έχει πολλαπλασιαστεί η οφειλή, αποτελεί δόλο αλλά και χυδαιότητα, αφού θα εκμεταλλεύεται τον συσχετισμό της δικαστικής δαπάνης προς την απαίτηση.
Οι εκβιασμοί κύριε Υπουργέ, δεν είναι προβολή της έννοιας κράτους δικαίου και όσοι τους χρησιμοποιούν είναι κατάπτυστοι είτε υπάλληλοι των Δήμων είτε Δήμαρχοι. Σε αυτό δεν κάνουμε οικονομία. Είναι κατάπτυστοι, και οι υπάλληλοι και οι προϊστάμενοί τους, όσοι χρησιμοποιούν εκβιασμούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου