Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

0 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Δ.Ι.Σ. και ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ + Κηρύξτε ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ

ΧΡΙΣΤΟΣ   ΑΝΕΣΤΗ
+ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Δ.Ι.Σ. και ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ + Κηρύξτε ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ Δ.Ι.Σ. και ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ



Κοιν: ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Αρ. Πρωτ. 392/10-4-2020



Ο σκοπός της επιστολής δεν είναι η κατάκρισης και η κατηγορία αλλά μια ύστατη κραυγή αγωνίας προς αφύπνιση και μετάνοια.

Ο Μέγας Βασίλειος λέγει: «Το να εφησυχάζει κανείς, όταν το κινδυνευόμενον είναι η πίστις, τούτο είναι ίδιον της αρνήσεως, το δε να ελέγχει είναι ομολογία ειλικρινής».

Ελήφθη μια απαράδεκτη απόφαση μὲ ημερομηνία 1 Απριλίου 2020 της Δ.Ι.Σ. αριθ. 3016/ 2.4.2020 Συνοδικής Εγκυκλίου, της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία πρότεινε την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος κεκλεισμένων των θυρών και την μετάθεση του επίσημου και πανηγυρικού εορτασμού του Πάσχα στα τέλη Μαΐου, την μέρα της αποδόσεως της εορτής της Αναστάσεως, (σαν να επρόκειτο για ποδοσφαιρικό αγώνα) απαξιώνοντας το θρησκευτικό συναίσθημα ,μη αφουγκραζόμενη την σιωπηρή κραυγή της Ελληνικής κοινωνίας, η οποία αισθάνεται ανεπανόρθωτα προδομένη από τους θρησκευτικούς της ηγέτες.

Αυτή πάρθηκε (μέσω τηλεδιάσκεψης ) από την ολομέλεια της ιεραρχίας ή μέρους αυτής;;;

Θεωρείτε πως μέσω αυτής της διαδικασίας υπάρχει δημοκρατική έκφραση της ολομέλειας για ένα τόσο σοβαρό θέμα και συναίνεση του χριστεπώνυμου πληρώματος ;;;

Οι συμμετέχοντες ποιούς εκφράζουν , ποιούς ποιμαίνουν ,για ποιούς αποφασίζουν ;;;

Λυπάμαι που η συνείδηση μου και ο ψυχικός πόνος που προξένησε η στάση σας δεν μου επιτρέπουν να σας αποκαλέσω σεβασμιότατους .

Μετά την απόφαση της Δ.Ι.Σ. και την αποδοχή της από την πολιτεία (Κ.Υ.Α. Φ.Ε.Κ. Β΄ 1178/6.4.2020), για την τέλεση των ΘΕΙΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ κατά αυτόν τον τρόπο ,μου προξενήσατε τέτοιο ψυχικό άλγος και θλίψη ,που απωλέσατε κάθε σεβασμό προς το αξίωμα σας .

Ίσως και ο ΚΥΡΙΟΣ να ένοιωσε μια νέα ρομφαία να διαπερνά το σώμα του …

Διαπράξατε ΠΡΟΔΟΣΙΑ ενώπιων ΘΕΟΥ και ανθρώπων .

ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ…

Ας είχατε το σθένος να κηρύξετε την τέλεση των ακολουθιών με ανοικτούς ναούς (όπως στην Γεωργία) με μικροφωνικές που θα στήνονταν με την ευγενική χορηγία των δήμων όπως έχουν πράξει σε άλλες περιπτώσεις (καρναβάλια ) ,διαχέοντας την λειτουργία στα τετράγωνα των πόλεων και των αύλειων χώρων των ναών σε πόλεις και χωριά ,ώστε το ποίμνιο να συμμετάσχει στις ακολουθίες των παθών είτε από τα σπίτια τους ,είτε σε ανοικτούς χώρους σε αποστάσεις σούπερ μάρκετ .Έτσι και ο λαός θα ένοιωθε ψυχική ανάταση και ο ΘΕΟΣ θα ευαρεστούνταν και θα υπήρχε θωράκιση των ενοριών και ευλογία από την ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ .

Θα μπορούσατε να απαιτήσετε μέσω διαφημιστικής (συνεχόμενης και ,επαναλαμβανόμενης) καμπάνιας από τα Μ.Μ.Ε. (εφ΄οσον έλαβαν τα 11. εκ. € ) να δίνονταν οδηγίες στον λαό (όπως «μένουμε σπίτι» )να ακολουθήσουν με πιστή ευλάβεια και στρατιωτική πειθαρχεία τις υποδείξεις των επιστημόνων για τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας ,με αποστάσεις των πιστών (όσοι υπάρχουν ακόμα και θα ήθελαν να προσέλθουν )προτείνοντας ακόμα και τα 10μ. ,την οποία θα κρατούσαν ,με παρακολούθηση ανθρώπων δικών σας (όπως στις ιερές πανήγυρεις μισθώνετε σεκιούριτι) κι όχι σωμάτων ασφαλείας ,και με την ίδια στρατιωτική πειθαρχεία , μετά φόβου ΘΕΟΥ και ΑΓΑΠΗΣ (προστατεύοντας τον συνάνθρωπο τους ,κρατώντας την συγκεκριμένη απόσταση ο καθένας ) να προσέρχονται με τάξη , προς λήψη της ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ , και του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ .

«Ὁ τρώγων μου τὴν σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἐν ἐμοί μένει κἀγώ ἐν αὐτῷ» . κατά Ιωάννην κεφ. ΣΤ΄, Στιχ. 56

Εξόν και εάν κάποιος πιστεύει πως από το ΑΓΙΟ ΠΟΤΗΡΙΟ μεταδίδονται ιοί ,(που αμαρτάνει … και μόνον στον λογισμό) , τότε θα έπρεπε να απαγορευτεί δια πράξεως νομοθετικού περιεχομένου ,παρ όλο που ουδεμία επιστημονική μελέτη αποδεικνύει κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα .

Θα έπρεπε να διεκδικήσετε το μάξιμουμ ώστε να εκλαμβάνατε το μίνιμουμ .

Φοβηθήκατε μην υπάρξουν κρούσματα του κορώνα-ιού και χρεωθείτε την απώλεια ζωών και δεν φοβηθήκατε τον ΘΕΟ και την απώλεια ψυχών (όπως τόσες φεύγουν ακοινώνιτες).

Με την ευλογία του ΘΕΟΥ όλα θα πήγαιναν κατ΄ ευχήν όπως συμβαίνει μέχρι τώρα κι όχι λόγο τόσο των μέτρων ,αλλά λόγο της ΦΟΒΕΡΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ της ΥΠΕΡΜΑΧΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ,που γνωρίζει το σχέδιο του αντιδίκου και πρεσβεύει για την προστασία της μικρής αποστατούσας αλλά και πιστής Ελλάδας .

«Ο πιστεύων εις εμέ, καν αποθάνη, ζήσεται΄ και πας ο ζων και πιστεύων εις εμέ ου μη αποθάνη εις τον αιώνα» -Ιωάν.11:26.

Ο Κύριος μας δοκιμάζει όλους …Θελει να δει την πίστη μας , .Μπορεί να έχετε τη παραμικρή αμφιβολία ότι ο ΘΕΟΣ θα μας άφηνε ανυπεράσπιστους και απροστάτευτους στις επιβουλές του δι@βόλου και των οργάνων του; . Αρκούσε μόνο να ειπωθεί , «Πιστεύω, Κύριε, βοήθει μου τῇ ἀπιστίᾳ» – Ματθ. 17, 14-23 .

Ας πράτατε εσείς το χρέος σας κι ας αποφάσιζε την απόρριψη των όσων θα προτείνατε η πολιτική ηγεσία και το κονκλάβιο .

Τοτε θα βρίσκονταν αυτοί απέναντι στην επελθούσα οργή του ΚΥΡΙΟΥ.

Θα εισέπρατταν , όπως προβλέπεται όταν παραβιάζονται οι πνευματικοί νόμοι , την ΝΕΜΕΣΙΝ που πάντα ακολουθεί νομοτελειακά την ΥΒΡΙΝ.

Μόνο που τώρα θα την εισπράξουμε όλοι… «ο γνούς καί μή ποιήσας δαρήσεται πολλάς,» (Λουκ. ιβ΄47).

Η στάση αυτή έδειξε ολιγωρία ,ολιγοπιστία και μικροψυχία …

Γιατί δειλιάσατε ;;;

Τούτες τις δύσκολες ώρες που περνά ο κόσμος θα έπρεπε να βρίσκεστε στους δρόμους των πόλεων σας ,να λιτανεύετε με την εικόνα του ΧΡΙΣΤΟΥ και να καλείτε σε μετάνοια για να έρθει το κακό λιγότερο.

Η εκκλησία θα έπρεπε να κάνει δεήσεις, λιτανείες και αγρυπνίες ,όπως γινόταν ανέκαθεν σε πανδημίες και δεινά που αντιμετώπιζε ο λαός.

Όχι μόνο δεν πράξατε τοιούτον, αλλά προβήκατε και σε συστάσεις προς τον κλήρο ώστε να μην προβαίνουν σε ανακοινώσεις , φιμώνοντας κάθε έκφραση ,όπως αντίστοιχα προέβη η διοίκηση του νοσοκομείου Αθηνών «ΛΑΙΚΟ».

Η σύσταση αυτή είναι αδιανόητη και σκανδαλώδη. Τέτοιες απολυταρχικές αποφάσεις εφαρμόζονται μόνον σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Οι ιερείς έχουν καθήκον να πράττουν σύννομοι με τον λόγο του ΚΥΡΙΟΥ και όχι να υπακούν σε εκοσμικευμένες αποφάσεις .Η υπακοή όταν αφορά θέματα πίστεως δεν υφίσταται.

Κατά τον Μέγα Βασίλειο: «Ο σιωπών δοκεί συναινείν».

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς λέγει: «Η σιωπή είναι η τρίτη μορφή αθεΐας.»

«Πρώτη, η δια λόγου άρνηση».

«Δεύτερη, η δια της πράξης (άρνηση)».

«Τρίτη δε, η σιωπή που παραπέμπει στη συνενοχή και συνέργεια».

Ο Μέγας Βασίλειος λέγει: «Της σιωπής το κρίμα φοβερόν εστί».

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος προσθέτει: «Ο μη λέγων την Θείαν Αλήθειαν υπεύθυνος εστί του αίματος τουτέστι της σφαγής των ψυχών των πλανομένων».

Μετά λύπης ,δεν είδα καμια ανακοίνωση και στήριξη στον ιερέα στον δήμο Μεσσαπίας της Εύβοιας ο οποίος συνελήφθη γιατί τόλμησε και κοινώνησε τους πιστούς της ενορίας του. Τέτοιου είδους συμπεριφορές παραπέμπουν σε Σταλινικές διώξεις του χριστιανισμού και σε απολυταρχικά καθεστώτα .Επιτέλους έχουμε «δημοκρατία» ή κορωναϊκή δικτατορία;

Ας βγάλει αν τολμά μια περισπούδαστη ανακοίνωση η Δ.Ι.Σ. ότι μεταδίδετε η νόσος μέσω του κοχλιαρίου και εάν τολμάτε άρετε την θΕΙΑ μετάληψη .

Επίσης ειπώθηκε ότι πρέπει «να απομονωθούν ακραίες φωνές ηρωισμού». Δηλαδή οι έχοντες αντίθετη άποψη θα πρέπει να μπουν καραντίνα ή θα πρέπει να οδηγηθούν σε φυλακές;;;

Κρατήσατε τους ναούς κεκλεισμένων των θυρών παραβλέποντας τον λόγο «Τον ερχόμενον προς με ου μη εκβάλω έξω» (Ιω.ς΄37-38).

ΓΙΑΤΙ;;;

Γιατί ; τι φοβηθήκατε το αυτόφωρο ,το πρόστιμο, την φυλάκιση ;…και δεν φοβάστε τον λόγο του Χριστού;. «Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κλείετε τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων· ὑμεῖς γὰρ οὐκ εἰσέρχεσθε, οὐδὲ τοὺς εἰσερχομένους ἀφίετε εἰσελθεῖν.». Ματθ. 23,14

https://youtu.be/-c7FOOKkEes

Και μόνον για λόγους συμβολικούς θα έπρεπε να μην δεχτείτε τέτοια αποφαση.

Αυτό , γιά εμάς τους φτωχούς τω πνεύματι, είναι σκάνδαλο και πνευματικό ολίσθημα στην πίστη.

Δυστυχώς όμως εσείς προτείνατε «… να είσθε βέβαιοι ότι οι Ιερείς θα λειτουργούμε λιτά, χωρίς μεγάφωνα και πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες, έστω «κεκλεισμένων των θυρών».

Αλήθεια αυτό με τα κλειστά μεγάφωνα και της μη κωδωνοκρουσίες σε τι αποσκοπεί; Μήπως ο Ιός πέρα από την επαφή μεταξύ μας κολλάει και με την ένταση του ήχου;

Μας προτρέπετε να προσευχόμαστε όλοι από τον καναπέ μας. Έτσι μας θέλει η Ν.Τ.Π. Από τον καναπέ να βλέπουμε την τηλεόραση. Είναι η γλώσσα του ίδιου του Σατανά. Δεν το λέω εγώ, ο Άγιος Κοσμάς το έλεγε: «Θα ‘ρθει καιρός, που ο διάβολος θα μπει μέσα σ’ ένα κουτί και θα φωνάζει. Και τα κέρατά του θα’ ναι στα κεραμίδια». Από αυτό το κουτί λοιπόν θα προσευχόμαστε;

Ε, λοιπόν εγώ δεν επιλέγω το «Οὐκ ἐκπειράσεις Κύριον τὸν Θεόν σου». Δεν θέλω να πειράξω τον ΘΕΟΝ μου, μου λείπει, δεν χαίρομαι προσευχόμενος στην τηλεόραση.

Κλειστήκαν οι ναοί ,για να μη υπάρχει Θεία κοινωνία = ΣΩΤΗΡΙΑ .

Ποιός θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο ; Φυσικά ο δι@βολος και οι υπηρέτες αυτού !

Ανέγνωσα την «ιστορική» και ’’καταπέλτη’’, όπως χαρακτηρίστηκε η επιστολή του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου ,προς την ηγεσία του υπ. Παιδείας ,που επιχειρηματολόγησε για ανοικτούς ναούς .

Καλέ και αγαπητέ μου Μητροπολίτη

Ο ταπεινός λογισμός μου ,βρίσκει ότι δικαίως βιώνουμε( κατά παραχώρηση ΚΥΡΙΟΥ) ως χώρα και λαός τόσα δεινά με αποκορύφωμα τον εγκλεισμό μας και το κλείσιμο των ναών μας .Εξαργυρώνουμε τις ποινές της αποστασίας ,της αμαρτίας και της προσβολής προς την θεϊκήν τάξη που επιτρέψαμε κλήρος και λαός με την νομιμοποίηση της ανομίας .Όταν χρόνια ολόκληρα ψηφίζονταν νομοσχέδια ,που προσέβαλαν τον αρχηγό αυτου του κράτους, που κατά το Σύνταγμα (Αρθρο 3) η Ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδας, γνωρίζει ως κεφαλή της τον ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ .

Τον ΠΡΟΔΟΣΑΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΜΕ και συνεχίζουμε αυτήν την σταύρωση , τον κλείνουμε και πάλι μέσα, στον «Τάφο», απαγορεύοντάς του την Ανάσταση και το Πάσχα των Ελλήνων ,σφραγίζοντας τις πόρτες των ναών ‘ «Ὦ γενεὰ ἄπιστος καὶ διεστραμμένη! Ἕως πότε ἔσομαι μεθ’ ὑμῶν; Ἕως πότε ἀνέξομαι ὑμῶν;.» Ματθαῖον. (ιζ’, 14-23)

Ζούμε στις ημέρες της μεγάλης Αποστασίας κλήρου και λαού. «Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι των όλων» προφητεύει για τα έσχατα χρόνια ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός… η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ….η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ ….το τελειωτικό χτύπημα .

Να ξέρετε όμως και εσείς και τα αφεντικά του κόσμου τούτου πως ο ΚΥΡΙΟΣ θα ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ . «Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού και φυγέτωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες αυτόν ». (Ψαλμός 67:2)

«πύλαι Ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς» (Μτ. 16,18).

Για να ζήσουμε όμως αυτήν την ΑΝΑΣΤΑΣΗ θα πρέπει να απαιτήσουμε σύσσωμα κλήρος και λαός την κατάργηση με ένα νόμο και ένα άρθρο, όλους τους @ντίχριστους νόμους που έχουν βουλιάξει πνευματικά την Ελλάδα μας και δια της σιωπής , συνενοχής και άγνοιας , επιτρέψαμε την ψήφιση τους , διαχρονικά υπό τον μανδύα του ψευτοπροοδευτισμού.

Αυτό θα θα έπρεπε να απαιτείτε στην επιστολή σας.

Τότε να είστε σίγουροι ,ότι και οι ναοί θα ανοίξουν και η ΘΕΙΑ ΧΑΡΙΣ θα επέλθει ,υπό την φοβερά προστασία της Υπέρμαχου Στρατηγού ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ .

Δεν διακατέχομαι από θρησκευτικό παραλήρημα ,αλλά μέσα από την επιστολή αυτή θα ήθελα να εκφράσω ύστατη παράκληση και ικεσία για αλλαγή νόησης , λόγων και έργων πριν ζήσουμε τα χειροτέρα.

Ευελπιστώ καί απεύχομαι νά δούμε στις μέρες μας…

<<..…. ἰδού ἀφίεται ὑμῖν ὁ οἶκος ὑμῶν ΕΡΗΜΟΣ…..>>. ΜΑΤΘ.24..38



Κηρύξτε ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ



ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ

Εύχομαι …καλή φώτιση σε όλους μας .



ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΖΩΝΤΑΝΩΝ…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου