Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

0 Σερρών Θεολόγος: ''Η αυστηρότητα των μέτρων εξαντλήθηκε στην Εκκλησία''

Σερρών Θεολόγος: ''Η αυστηρότητα των μέτρων εξαντλήθηκε στην Εκκλησία''

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε μέσω άμβωνος ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, από τον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα πρόσφατα μέτρα της Κυβέρνησης, αλλά και στην στάση της Εκκλησίας

“Η Εκκλησία πάντοτε υπηρετεί την έννομον τάξιν, αλλά αυτό το οποίο συμβαίνει στις ημέρες μας, εγείρει στις ψυχές μας εύλογες απορίες και παραπικρασμούς” - τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεολόγος.
Επίσης ο Μητροπολίτης Σερρών ανέφερε: “Ακραία τα μέτρα και εν πολλοίς και σκληρότατα, και μάλιστα αυτή η αυστηρότητα εξαντλήθηκε κατα τρόπο απόλυτον εις την Εκκλησία. Ωσάν να μην είναι η Εκκλησία η μάνα αυτού του λαού, ωσάν να μην είναι η πίστη το αποκούμπι μας, αυτές τις δύσκολες στιγμές, ωσάν να μην είναι η λατρεία μας, και κυρίως το Σώμα και το Αίμα του Χριστού το φάρμακο της αθανασίας.”
“Πράγματα τα οποία ελέχθησαν, πράγματα τα οποία διετυπώθησαν, πράγματα τα οποία επλήγωσαν και πληγώνουν τον ορθόδοξο χριστιανικό λαό της πατρίδας μας” - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης της πόλεως των Σερρών.
Σε άλλο σημείο ο κ. Θεολόγος εξήγησε πως “εάν τα μέτρα ελήφθησαν για συγκεκριμένους λόγους, την προφύλαξη δηλαδή από την πανδημία, η Εκκλησία είναι παρούσα για να στηρίξει με την δύναμη της, εάν όμως υπάρχουν άλλες δεύτερες σκέψεις, κρύφιες, πονηρές και σκοτεινές ώστε με αυτό τον τρόπο να ταπεινώσουν την Εκκλησία και την πίστη του λαού τους λέμε: ότι ματαιοπονούν!”
Τέλος ο Σεβασμιώτατος, ευχήθηκε να φωτίσει ο Θεός να αλλάξουμε μυαλά, και να αποκτήσουμε νουν Χριστού και νουν φιλανθρωπίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου