Κυριακή 5 Απριλίου 2020

0 Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ Του π. Γεώργιου Ντοροσκιέβιτς

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ
Του π. Γεώργιου Ντοροσκιέβιτς
=====
Σε σχέση με την κατάσταση επιδημικής απειλής του κορωνοϊού στη χώρα μας και πανδημίας σ’ ολόκληρο τον κόσμο, η Ιερά Σύνοδος της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας, ανησυχεί για την υφιστάμενη κατάσταση, και απευθύνεται στους πιστούς της Εκκλησίας μας με έκκληση για επαγρύπνηση και ευθύνη στην καθημερινή ζωή, και καλεί σε έντονες προσευχές στον Κύριον της Ζωής – Τον Ιησούν Χριστόν, υπέρ παύσεως της επιδημίας και υπέρ υγείας όλων των ασθενών, καθώς και εκείνων που τους βοηθούν – γιατρών και όλου του ιατρικού προσωπικού.

Όλες οι Ακολουθίες πρέπει να τελούνται σύμφωνα με το Τυπικό της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Οι πιστοί θα πρέπει να ενθαρρύνονται να προσέρχονται στο Μυστήριο της Εξομολόγησης τις καθημερινές, όταν στους Ι. Ναούς συγκεντρώνονται λιγότεροι πιστοί.

Σχετικά με τη Θεία Ευχαριστία, η Ιερά Σύνοδος Επισκόπων δηλώνει σαφώς, ότι η Θεία Ευχαριστία είναι η πηγή της ζωής, της υγείας της ψυχής και του σώματος, ενώπιον της οποίας καμία νόσος δεν έχει δύναμη.

Η Θεία Ευχαριστία – είναι το Θείον πυρ το οποίον κατακαίει παν το κακόν.

Η επίδοση της Θείας Ευχαριστίας ισχύει και για τους ασθενείς σε νοσοκομεία, σε χώρους απομόνωσης κλπ. ταυτοχρόνως συνίσταται η συμμόρφωση με τις συστάσεις του ιατρικού προσωπικού ή άλλων αρμοδίων υπηρεσιών. Αυτό ισχύει και για τα άτομα που υπόκεινται σε καραντίνα στο σπίτι.

Μόνο η ισχυρή πίστη, η προσευχή, η εγκράτεια με την ευρεία έννοια, η μετάνοια –όπως αυτό συνέβαινε στην ιστορία της Εκκλησίας μας– θα μας βοηθήσουν και σήμερα να ξεπεράσουμε την επιδημία που επηρεάζει τη γενιά μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου