Σάββατο 25 Απριλίου 2020

0 Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ ..ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ..




Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Ισραήλ, εκπρόσωποι θρησκειών, μεταξύ των οποίων και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος πραγματοποίησαν κοινή προσευχή στην Ιερουσαλήμ, ενάντια στην πανδημία του νέου κορωνοϊού που πλήττει ολόκληρη την ανθρωπότητα. Όπως αναφέρει το πρακτορείο ria novosti, για πρώτη φορά στην ιστορία, οι πνευματικοί ηγέτες 

συγκεντρώθηκαν σε έναν ανοιχτό χώρο για να προσευχηθούν όλοι μαζί, ενώ το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών συμμετείχε ενεργά στην προετοιμασία της εκδήλωσης. Η προσευχή πραγματοποιήθηκε στην ταράτσα του ξενοδοχείου King David, με το βλέμμα στραμμένο στη παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ




ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ  ΩΡΩΠΟΣ  ΜΕ ΘΕΜΑ   ¨Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ"

Οι ορθόδοξοι οικουμενιστές, με την άμβλυνση των θεολογικών τους κριτηρίων, είναι πολύ φυσικό να συμμετέχουν χωρίς αναστολές σε κοινές με τους ετερόδοξους λατρευτικές εκδηλώσεις και συμπροσευχές, που πραγματοποιούνται συχνά στα πλαίσια των διαχριστιανικών συναντήσεων. Γνωρίζουν ότι με τον οικουμενιστικό αυτό συμπνευματισμό δημιουργείται το κατάλληλο ψυχολογικό κλίμα, που απαιτείται για την προώθηση της ενωτικής προσπάθειας.
Οι ιεροί Κανόνες όμως της Εκκλησίας μας απαγορεύουν αυστηρά τις συμπροσευχές με τους ετερόδοξους. Γιατί οι ετερόδοξοι δεν έχουν την ίδια πίστη μ' εμάς. Πιστεύουν σ' έναν διαφορετικό, διαστρεβλωμένο Χριστό. Γι' αυτό και ό άγιος Ιωάννης ό Δαμασκηνός τους αποκαλεί απίστους: «Ό μη κατά την παράδοσιν της Καθολικής Εκκλησίας πιστεύων άπιστος εστίν».
Η συμπροσευχή λοιπόν απαγορεύεται, επειδή δηλώνει συμμετοχή στην πίστη του συμπροσευχομένου και δίνει σ' αυτόν την ψευδαίσθηση ότι δεν βρίσκεται στην πλάνη, οπότε δεν χρειάζεται να επιστρέψει στην αλήθεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου