Τρίτη 28 Απριλίου 2020

0 Το πρώτο μεγάλο κανόνι της πανδημίας είναι Γερμανικό(;)



Η πανδημία φαίνεται πως έχει ανοίξει τις ορέξεις των μεγάλων επιχειρήσεων. Δε φτάνει που έχουν περάσει τόσα μέτρα ώστε να στηριχθούν (όπως τα ζεστά πακέτα ρευστότητας, η τηλεργασία κ.α.), ενώ τελικά κανείς δε στηρίζει τους εργαζόμενους. Τώρα, η πανδημία βαφτίζεται “ανωτέρα βία” ώστε να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ οι ίδιοι ομολογούν ότι έχουν αυτή τη δυνατότητα.



Συγκεκριμένα, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) και η Fraport Greece, που διαχειρίζεται τα 14 μεγαλύτερα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, με επιστολές τους προς τα υπουργεία Οικονομικών, Υποδομών και Ανάπτυξης, αλλά και προς το ΤΑΙΠΕΔ, ζητούν την αναστολή πληρωμών προς το δημόσιο.



Η διοίκηση του ΔΑΑ επικαλείται τις “ιδιαίτερα επιβαρυντικές συνέπειες” που έχει η συνέχιση της λειτουργίας με την καθολική, όπως δηλώνει, έλλειψη εσόδων σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις του. Ως προς το ελληνικό δημόσιο, αφορούν την πληρωμή αμοιβής για τη χορήγηση δικαιωμάτων.
Fraport - Τσίπρας
Φώτο Αρχείου / Στελέχη της Fraport σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα το 2017 / Πηγή: Eurokinissi



Από την πλευρά της, η Fraport Greece, ζητά την αναστολή πληρωμής της εισφοράς και της αμοιβής παραχώρησης για το 2019, ποσό που ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ. Στην επιστολή της, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αυτά τα χρήματα υπάρχουν στο αποθεματικό της. Δηλώνει πως θα καταβάλει το ποσό “όταν η πανδημία θα έχει παρέλθει και η οικονομική δραστηριότητα θα έχει επανέλθει σε μία κανονικότητα”.
Η ίδια επιχείρηση είναι που ενώ δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προστασίας των εργαζομένων της, ανακοίνωσε πριν ένα μήνα την απόλυση 10.000 από αυτούς.

Alexander Zinell
Φώτο Αρχείου / Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell το 2019/ Πηγή: Eurokinissi



Να σημειωθεί πως η Fraport Greece διαχειρίζεται τους αερολιμένες στις εξής περιοχές της χώρας: Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Μύκονος, Χανιά, Σκιάθος, Σαντορίνη, Κως, Σάμος, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Κέρκυρα και Πρέβεζα (Άκτιο).



Οι δύο αυτές επιχειρήσεις δε μπορούν σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστούν “μικρομεσαίες”. Απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, έχουν τεράστιο τζίρο κάθε χρόνο. Τεράστια κέρδη που θέλουν να τα διασφαλίσουν με νύχια και με δόντια.
Fraport
Fraport, Η εταιρία που εκμεταλλεύεται 14 αεροδρόμια στην Ελλάδα / Πηγή: Eurokinissi





Η κυβέρνηση που είναι ενάντια στην κουλτούρα του “δεν πληρώνω” και ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί τα σπίτια του λαού της χώρας, τι απόφαση θα πάρει;


Μοιράσου το... PHGH  https://www.alt.gr/fraport-to-proto-megalo-kanoni-tis-pandimias/?fbclid=IwAR2mV0CGV5deyG2IMLXuDezVloDlc8aCRwvWzo8pcrqIXTNvhkVo8fZYkmw

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου