Σάββατο 30 Απριλίου 2011

0 Κεντρική Βιβλιοθήκη του Λος Άντζελες . Ο Συμβολισμός (Νο1)



Σε όλη την ιστορία του δυτικού πολιτισμού, οι βιβλιοθήκες έχουν υπάρξει τα αποθετήρια της συσσωρευμένης γνώσης των εθνών »και το επίκεντρο του πολιτισμού τους.  Στις Κεντρικές βιβλιοθήκες εκτός από το να είναι μεγάλα κτίρια που περιέχουν  βιβλία  είναι και  σημαντικά ορόσημα σχεδιασμένες με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική που  γεμίζουν με συμβολική τέχνη.
 Στο Λος Άντζελες  η Κεντρική Βιβλιοθήκη  σίγουρα δεν αποτελεί εξαίρεση. Με μια βαθιά  ματιά στην τέχνη που κυριαρχεί στο χώρο της Βιβλιοθήκη γίνετε αρκετά αποκαλυπτική  γιατί μας Περιγράφει την απόκρυφη φιλοσοφία  όσων βρίσκονται στην εξουσία. Θα εξετάσουμε την ιστορία της Κεντρικής Βιβλιοθήκης καθώς και το κρυφό νόημα της αρχιτεκτονικής της.

Χτισμένη το 1926, η Κεντρική Βιβλιοθήκη αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για το  κέντρου του Λος Άντζελες. Είναι το κεντρικό κομμάτι και  ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια χρηματοδοτούμενα   συστήματα  βιβλιοθηκών  στον κόσμο,  Λος Άντζελες Δημόσια Βιβλιοθήκη (LAPL). Τα περισσότερα τουριστικά φυλλάδια περιγράφουν  τον σχεδιασμό του κτιρίου πως είναι εμπνευσμένος από την αρχαία αιγυπτιακή και της Μεσογείου Αναβίωση αρχιτεκτονικής. Όπως θα δούμε, η επιλογή αυτή του σχεδιασμού δεν είναι απλά μια αισθητική ενός, θυμίζουν τη διδασκαλία και το συμβολισμό των αρχαίων σχολών μυστηρίου της Αρχαιότητας. Στην πραγματικότητα, μετά την αποκωδικοποίηση πολλά απόκρυφα  στοιχεία της βιβλιοθήκης  εμφανίζονται ,χαρακτηριστικά μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το κτίριο είναι κυρίως εμπνευσμένα από  την Μασονία, η οποία, με τη σειρά της, σε μεγάλο βαθμό είναι γεμάτη αρχαία αιγυπτιακή και της Μεσογείου μυστήρια.



Η Αιγυπτιακή Αίθουσα της Τεκτονικής Στοάς μαρτυρούν τη μεγάλη σημασία των αιγυπτιακών μυστηρίων σε λαϊκές παραδόσεις τεκτονική.

 Τα Πλακάκια πάνω στην  πυραμίδα της Βιβλιοθήκης,  η δύο σφίγγες,  τα ουράνια ψηφιδωτά και άλλες λεπτομέρειες  αυτού του δημόσιου χώρου κάνουν  έναν αληθινό ναό αποκρυφισμού. Επιπλέον, η βιβλιοθήκη είναι σίγουρα χτισμένη με μια  ελιτίστικη  κατάσταση του νου. Η αληθινή έννοια της τέχνης που εκτίθενται φαίνεται να προορίζεται αποκλειστικά για μυημένους  σε μυστικές κοινωνίες και δεν είναι για τις μάζες. Πριν εξετάσουμε τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του κτιρίου, ας δούμε το ιστορικό των κατασκευαστών του.



Συνεχίζετε...................


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου