Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

0 Κίνημα των 10: Ενοικίαση νησιών

Αμφισβήτηση του χρέους και χαρακτηρισμός του ως “απεχθές”. Για το χρέος που τελικά θα προκύψει, η χώρα να πληρώνει στους δανειστές ποσό που δεν θα υπερβαίνει το 20% του ΑΕΠ.

του Γιώργου Βυθούλκα

- Άμεση πάταξη της γραφειοκρατίας. Ο επιχειρηματίας να μπορεί σε μία ημέρα να ανοίξει μία απλή επιχείρηση και το πολύ 10 ημέρες μία σύνθετη. Με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του πολίτη και εργαλείο τη λογική, οι δημόσιες υπηρεσίες να εξορθολογιστούν και όπου χρειάζεται να ενοποιηθούν. Ετσι ο πολίτης άμεσα να μπορεί να πάρει ηλεκτρονικά φορολογική ενημερότητα, έγκριση από το ΙΚΑ, να ανοίξει βιβλία κλπ.


- Ανάπτυξη σε διάφορους τομείς, κυρίως όμως να προωθηθούν…

Ανάπτυξη σε φωτοβολταϊκά σε όλες τις πλαγιές των βουνών της Ελλάδας που είναι βραχώδεις σε συνδυασμό με ανεμογεννήτριες.

Όχι άδειες σε καλλιεργήσιμα χωράφια. Άμεση ανάπτυξη εγχώριας βιομηχανίας φωτοβολταϊκών με ιδιαίτερες φορολογικές ρυθμίσεις, π.χ 5% επί του τζίρου.

Ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών με δεκαετείς αδειοδοτήσεις, εξαγωγικό προσανατολισμό και φορολόγηση 5% επί του τζίρου.Υπάρχουν χιλιάδες κόλποι στην Ελλάδα που πληρούν τις πιο σύγχρονες σχετικές προδιαγραφές.

Πόντιση υφάλων σε παράλια που δεν προσφέρονται για τουριστική η άλλη ανάπτυξη, ώστε να αναπτυχθούν εύκολα και γρήγορα ψάρια ελευθέρας βοσκής. Εκμετάλλευση των περιοχών από τους ιδιώτες που θα χρηματοδοτήσουν τους υφάλους με τους ντόπιους ψαράδες να πηγαίνουν τους τουρίστες για ψάρεμα κτλ

Ανάπτυξη τουριστικών περιοχών. Παραλιακές περιοχές με βραχώδη διαμόρφωση και χωρίς πρόσβαση από ξηράς να δοθούν σε Έλληνες επιχειρηματίες με μικρό κόστος ανά στρέμμα και με την προϋπόθεση να δημιουργήσουν πρόσβαση και πράσινο μαζί με τουριστικές υποδομές.

-Να ενοικιαστούν σε μεγάλα κράτη, μικρά και άγονα νησιά για πενήντα χρόνια, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία κτλ. για να τα αναπτύξουν τουριστικά και να φιλοξενούν πολίτες του κράτους τους.

- Κατάργηση του κομματικού συνδικαλισμού, κατάργηση των προνομίων των συνδικαλιστών και απαγόρευση της μεταπήδησης τους στην αυτοδιοίκηση ή στην Βουλή. Κατάργηση των κομματικών παρατάξεων στα Πανεπιστήμια και επιδότηση της έρευνας με χρήματα ιδιωτών (που θα εκπίπτουν από τα φορολογητέα εισοδήματα τους)

- Αναστολή για πέντε χρόνια κάθε κρατικής επιδότησης για όλες τις ΜΚΟ. Ανεξάρτητη αρχή να αποτιμήσει την μέχρι τώρα προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

- Κάθαρση στο δημόσιο τομέα .”Αυτοαναφορά” εργασιών για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους (μια αρχική αναφορά από τον ίδιο τον δημόσιο υπάλληλο ) που θα περιγράφει τις εργασίες που είναι υποχρεωμένος να εκτελεί και άμεση μετάταξή του αν δεν δικαιολογείται η παρουσία του στη συγκεκριμένη θέση.

Υποχρεωτική μετάταξη των δημοσίων υπαλλήλων (δημόσιοι ελεγκτές θα ελέγχουν το αντικείμενο του κάθε δημοσίου υπαλλήλου, τον αριθμό των υπαλλήλων σε κάθε υπηρεσία, την τήρηση του ωραρίου κλπ.)

Μείωση του αριθμού των Βουλευτών σε 200. Ο Βουλευτής να μπορεί να παίρνει σύνταξη μονο μετά από θητεία 10 ετών και μετά τα 65 έτη.

– Να εντοπιστούν οι καταπατητές δημόσιας γης από τα αρχικά συμβόλαια σε όλες τις δασικές περιοχές κι εφόσον δεν αποποιηθούν την ιδοκτησία,να πληρώσουν οι ίδιοι ή οι κληρονόμοι τους το αντίτιμο της γης με σημερινές τιμές.

- Δικαίωμα Ψήφου στους Αποδήμους Έλληνες. Δέκα έδρες στην ελληνική Βουλή να διατίθενται για εκλογή βουλευτών από τους Έλληνες της Διασποράς.

- Πάταξη της φοροδιαφυγής κάθε είδους και μορφής. Να πληρώνουν ετησίως φόρους όλοι οι ξένοι που διατηρούν σπίτια η βίλες στην Ελλάδα συνυπολογίζοντας τις περιουσίες που διατηρούν σε άλλες χώρες. Να ανασταλούν οι συντάξεις σε όλους όσους έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές που ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ το χρόνο.

*Ο Γεώργιος Βυθούλκας θεωρείται ο αναμορφωτής της Ομοιοπαθητικής: είναι επ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Ιατρικής Ακαδημίας της Μόσχας, καθηγητής στην Ιατρική Ακαδημία του Κιέβου και συνεργάτης καθηγητής στην Ιατρική Σχολή των Βάσκων στην Ισπανία (2001-2004).
Το 1996 προσκλήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εκθέσει τις απόψεις του για την Ομοιοπαθητική και ύστερα από την τοποθέτησή του, το Ε.Κ. ενέκρινε ψήφισμα υπέρ της ομοιοπαθητικής. Το 1995 ίδρυσε τη Διεθνή Ακαδημία Κλασικής Ομοιοπαθητικής στην Αλόννησο, όπου εκπαιδεύονται γιατροί από 32 χώρες.
Το 1996 βραβεύθηκε με το Alternative Nobel Prize για την προσφορά του.
To 1980, κλήθηκε από τον Παγκ.Οργαν. Υγείας να συγγράψει το λήμμα περί Ομοιπαθητικής στο “Traditional Medicine”, όπως και το κύριο άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό του WHO World Health Forum.
Τα δέκα βιβλία του βιβλία με άξονες την Υγεία και την Ομοιοπαθητική έχουν μεταφραστεί σε 23 γλώσσες.

Πηγή   udemand.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου