Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

0 Κανένα αίτημα της Ελλάδας στην ΕΕ για την κατασκευή κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών


Και ενώ η χώρα οδεύει προς το χειρότερο χειμώνα μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου και ενώ το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης καθημερινά διογκώνεται με τις αφίξεις νέων αλλοδαπών στα μεγάλα αστικά κέντρα, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει κανένα αίτημα στην ΕΕ για την χρηματοδότηση της κατασκευής νέων, μόνιμων εγκαταστάσεων κράτησης παράνομων μεταναστών.



Η πληροφορία αυτή έρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη της επιτρόπου για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων κα Σ. Μάλμστρομ παρότι, όπως σημειώνει, θα ήταν ευπρόσδεκτη η λήψη μέτρων για τη βελτίωση της κατάστασης και την συμμόρφωση της Ελλάδας με την σχετική νομοθεσία της ΕΕ, ιδίως με την οδηγία σχετικά με την επιστροφή.

Για την ιστορία η χρηματοδότηση των εν λόγω κέντρων θα μπορούσε, να θεωρηθεί επιλέξιμη στο πλαίσιο του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων καθότι η σύσταση του ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων προβλέπει τη χορήγηση συνδρομής για την «κατασκευή και αναβάθμιση περιοχών και κέντρων για πρόσωπα στα οποία απαγορεύεται η είσοδος και για πρόσωπα που συλλαμβάνονται μετά από παράνομη διέλευση των συνόρων ή ενώ πλησιάζουν τα εξωτερικά σύνορα με σκοπό την παράνομη είσοδο στο έδαφος των κρατών μελών».

Όμως για την ελληνική κυβέρνηση όπως φαίνεται η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και η διατήρηση των στοιχειωδών επιπέδων υγιεινής στα κέντρα που κρατούνται οι παράνομοι μετανάστες ιδιαίτερα στην περιοχή του Έβρου δεν έχει τόσο σημασία.

Αντιθέτως μεγάλη σημασία έχει για την έξωθεν εικόνα της κυβέρνησης η ανακατασκευή του παλαιού τζαμιού στο Διδυμότειχο αξίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, την μεγαλύτερη επένδυση στην περιοχή του Έβρου.

Δυστυχώς η αντίληψη για την σοβαρότητα των καταστάσεων χάνεται στην ομίχλη της πολιτικής των πολιτικά ορθών προτεραιοτήτων.


Πηγή     defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου