Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

0 Ο πατέρας του πρωταθλητή ξεσπαθώνει: "Κανένας πολιτικός μη συγχαρεί το γιό μου!"

Επίθεση στους Έλληνες πολιτικούς και την πολιτεία εξαπέλυσε ο πατέρας του παγκόσμιου πρωταθλητή στον κλειστό στίβο, Δημήτρη Χονδροκούκη.

Μία ημέρα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην Κωνσταντινούπολη στο αγώνισμα του ύψους, ο πατέρας του νεαρού άλτη μίλησε στην εκπομπή "Πρωινό ΑΝΤ1".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριάκου Χονδροκούκη:



- Για τις θυσίες του Δημήτρη Χονδροκούκη: "Ο Δημήτρης, όπως και άλλα παιδιά της ηλικίας του, αντί να ξενυχτούν στα μπαρ, προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για αυτή τη χώρα. Όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και σε άλλα επίπεδα, όπως είναι οι τέχνες, οι επιστήμες, η μουσική. Ο καθένας όπου έχει το ιδιαίτερο ταλέντο του".

- Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα: "Δεν θα πρέπει να αισθανόμαστε μόνο αυτή τη μιζέρια, την κακομοιριά, το σημείο που μας έχουν φτάσει κάποιοι να ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Έλληνες και να σηκώσουμε την ελληνική σημαία. Αλλά υπάρχουν και πράγματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι. Ο ελληνικός λαός είναι πραγματικά ένας υπερήφανος λαός. Είναι ένας λαός ικανός, δουλευταράς και με μεγάλες ικανότητες".

- Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αθλητές, όπως ο Δημήτρης Χονδροκούκης: "Η πολιτεία πρέπει να σκύψει πάνω σε αυτά τα παιδιά. Πρέπει να τονίσω ότι γυμνάζεται κάτω από άθλιες συνθήκες. Φέτος το χειμώνα γυμνάζονταν μέσα στο κρύο με θερμοκρασία κάτω από δέκα βαθμούς. Το καλοκαίρι το γήπεδο του Αγίου Κοσμά ήταν κλειστό, δεν μπορούσαν να μπουν να προπονηθούν. Να μπουν μέσα οι σημερινοί παγκόσμιοι πρωταθλητές. Οι πόρτες ήταν κλειστές!

Ακούμε πράγματα που ανατριχιάζουμε. Κλείνουν γήπεδα. Καταργούνται τα πάντα σήμερα. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Τα πάντα δεν είναι οικονομικά. Η πολιτεία θα μπορούσε να κάνει πράγματα που δεν έχουν οικονομικό αντίκρισμα, τα οποία όμως θα μπορούσε να είχε κάνει για να διευκολύνει τη ζωή των αθλητών, την προπόνηση των αθλητών. Κανένας πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να συγχαρεί κάποιον αθλητή. Η επιτυχία είναι ατομική και της ομοσπονδίας που παλεύει με λίγα όπως μπορεί για να βοηθήσει τους αθλητές μας".

Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου