Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

0 ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΜΕ: Με τον Τσαουσεσκου παραλληλίζουν τον Παπαδήμο!

ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΔΕΝ ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ(ΤΥΠΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ Ή ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ)

Γράφει η Σοφία Τ.

Η απάντηση στον εντυπωσιασμό του Παπαδήμου και την χαρά του Αβραμόπουλου. Ο… αδιάβαστος Χρυσοχοΐδης πέτυχε τον στόχο του. «Διεθνές ρεζιλίκι με τους «ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες» – Γελάει ο πλανήτης! Σε διεθνές ρεζιλίκι εξελίσσεται η υπόθεση των μέτρων προστασίας μιας «ανεπιθύμητης κυβέρνησης» που έχει χάσει όχι απλώς τη νομιμοποίηση, αλλά και την επαφή με την πραγματικότητα απεργαζόμενη ύποπτες μεθοδεύσεις που μπορεί να οδηγήσουν εύκολα και σε μακελειό.
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του BUSINESS WEEK το οποίο περιγράφει… ως
«γελοίο το σκηνικό μιας δημοκρατικής κυβέρνησης που βάζει ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες και χιλιάδες αστυνομικούς για να προστατεύσουν μερικές δεκάδες κυβερνητικούς αξιωματούχους».

«Οι Αρχές της χώρας», λέει το αμερικανικό BUSINESS WEEK, «έχουν εφαρμόσει μαζικά μέτρα ασφαλείας με την χρήση ακόμα και ελεύθερων σκοπευτών της αστυνομίας από τον φόβο διαδηλώσεων εναντίον των μέτρων λιτότητας που θα μπορούσαν να διαταράξουν τις εθνικές παρελάσεις για τον εορτασμό της «Ελληνικής Ημέρας της Ανεξαρτησίας(όπως ακριβώς αναφέρουν την 25η Μαρτίου) αυτό το Σαββατοκύριακο. Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, είπαν οι Αρχές από χθες Παρασκευή, ενώ θα αποκλειστεί η πρόσβαση του κοινού στην Πλατεία μπροστά στη Βουλή από όπου οι πολιτικοί και οι επίσημοι παρακολουθούν τις παρελάσεις…

Συνήθως χιλιάδες άνθρωποι σχηματίζουν μία γραμμή στις κεντρικές οδούς της Αθήνας, για να παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, που σηματοδοτεί την εξέγερση της Ελλάδας, ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1821. Αλλά η δημόσια οργή έχει αυξηθεί καθώς η κυβέρνηση έχει επιβάλει ακόμα περισσότερες περικοπές αλλά και αυξήσεις στους φόρους στους Έλληνες πολίτες, κατά τη διάρκεια μίας σοβαρής οικονομικής κρίσης. Στην άλλη Εθνική Εορτή τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας αποδοκιμάσθηκε και η στρατιωτική παρέλαση ματαιώθηκε με την επίκληση των διαμαρτυριών.

Από τότε οι πολιτικοί έχουν πέσει συχνά θύματα της οργής πολιτών, που τους εκτοξεύουν ύβρεις και γιαούρτια ή αυγά, σε δημόσιες εμφανίσεις τους σε όλη τη χώρα. Οι Αρχές, θα περιορίσουν την πρόσβαση μπροστά στη Βουλή την Κυριακή και ανάλογοι περιορισμοί, αναμένονταν για την παρέλαση των μαθητών σήμερα. Η κίνηση στους δρόμους κοντά στο χώρο της παρέλασης είναι απαγορευμένη, την ώρα που μεταλλικά οδοφράγματα είχαν στηθεί στους δρόμους προς την πλευρά της Βουλής»… Είναι γεγονός ότι μόνο σε καθεστώτα τύπου Καντάφι ή Τσαουσέσκου λαμβάνονται τέτοια μέτρα. Πρόκειται καθαρά για διασυρμό προσωπικά του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, το να λαμβάνονται τέτοια μέτρα για να παρουσιαστεί δημοσίως «στο λαό του». Τι είδους κυβέρνηση είναι αυτή, επιτέλους, η οποία φοβάται και δεν μπορεί να συνεορτάσει με τον λαό την Εθνική Εορτή; Ποιός φόβος και ποιά γνώση, την υποχρεώνει να απομονωθεί τρεμάμενη, φθάνοντας στο σημείο να τοποθετήσει ελεύθερους σκοπευτές περιμετρικά του χώρου παρέλασης κατά το παράδειγμα καθεστώτων τύπου Καντάφι ή Τσαουσέσκου(το τελευταίο θα το θυμούνται οι παλαιότεροι, αφού ήταν από τα αγαπημένα καθεστώτα, μαζί με τον Καντάφι, τον Γιαρουζέσκι στην Πολωνία, την PLO του Γ. Αραφάτ κλπ, των κυβερνητικών στελεχών των πρώτων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ…).

 
Οι πολίτες που θα σπεύσουν αύριο στις στρατιωτικές παρελάσεις, δεν θα πρέπει να πέσουν στην παγίδα να εκφράσουν με επεισόδια ή με προπηλακισμούς τον εθνικό και προσωπικό τους πόνο. Περιφρονήστε τους. Δεν αξίζουν ούτε το σάλιο σας. Σε λίγες εβδομάδες στις εκλογές θα δοθεί η απάντηση δημοκρατικά και συντεταγμένα. Τα σκοτεινά κέντρα που απεργάζονται διαιώνιση της εξουσίας των κομμάτων του Μνημονίου δεν θα διστάσουν να αιματοκυλίσουν την παρέλαση για να επιβιώσουν μέσα από την ανωμαλία. Προσοχή στους πολίτες να μην πέσουν στην παγίδα αυτή. Αποθέωση – και μόνο – των Ενόπλων Δυνάμεων, περιφρόνηση των πολιτικών και ειδικότερα των κυβερνητικών και μετά … ραντεβού στην κάλπη. Λίγες εβδομάδες έμειναν…»

Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου