Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

0 ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Απόφαση χαστούκι κατά των "κόλπων" του Υπουργείου Οικονομικών για το χαράτσι.

Νεα απόφαση- χαστούκι στις σοφιστείες του Υπουργείου Οικονομικών. Δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει την εξόφληση και του δεύτερου λογαριασμού της ΔΕΗ σαν εξόφληση του χαρατσιού.


Η απόφαση αυτή καταγράφεται σαν μια ακόμη νίκη του κινήματος ενάντια στα χαράτσια. Μια νίκη που προέκυψε με αγώνα και θυσίες απο ολόκληρη την κοινωνία. Γιαυτό οφείλουμε να συμπαρασταθούμε σε αυτούς που το κράτος σέρνει στα δικαστήρια στις 2 Απρίλη επειδή αγωνίστηκαν για αυτονόητα δικαιώματά μας

Δείτε την απόφαση

Σύμφωνα με απόφασή (προσωρινή Διαταγή) του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), απαγόρευσε στην ΔΕΗ την διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης μέχρι τη συζήτηση της αιτήσεως των ασφαλιστικών μέτρων (22-5-2012).
..
Ο λόγος της απόφασης αυτής είναι ότι ο καταναλωτής που εξόφλησε το δεύτερο δίμηνο στο ATM το λογαριασμό της ΔΕΗ, ορθώς νομίμως και προσηκόντως εξόφλησε την ως άνω οφειλή του ως προς το ρεύμα, μη έχοντας δικαίωμα κανείς να θεωρήσει ότι η καταβολή του αυτή αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων που του είχε επιβληθεί σε προηγούμενο λογαριασμό, το οποίο δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να πληρώσει.

Η ως άνω απόφαση - προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), καθίσταται «απόφαση - οδηγός» για την περαιτέρω εφαρμογή του Νόμου και είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την Πολιτεία και το Υπουργείο Οικονομικών στην ανάκληση, άλλως τροποποίηση της οδηγίας - εντολής προς την ΔΕΗ. 

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου