Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

0 Καταδικάστηκαν οι δυο Καστοριανοί, που μήνυσε ο κ. Αβραμόπουλος (αναλυτικό ρεπορτάζ - βίντεο)


Έγινε στο Πρωτοδικείο Καστοριάς, η δίκη Αβραμόπουλου κατά δυο Καστοριανών, τους οποίους μήνυσε για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Η δίκη ήταν πολύωρη, ξεκίνησε στις 9 πμ και η απόφαση βγήκε... στις 2 το μεσημέρι, παρόλο που υπήρξαν μόνο τέσσερις μάρτυρες, δύο από κάθε πλευρά.

Οι δυο κατηγορούμενοι κκ. Γιώργος Ματζούρας και Σωκράτης Λιάνος, καταδικάστηκαν σε έξι μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή (λόγω απουσίας προηγούμενης καταδίκης), για τα δυσμενή σχόλια που έκαναν στο Facebook πριν 1,5 περίπου χρόνο, λίγο πριν από τις Δημοτικές-Περιφερειακές εκλογές και κατά την προεκλογική επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ν.Δ στην Καστοριά.

Η καταδίκη είναι για συκοφαντική δυσφήμιση και τα όσα ανάφεραν στα σχόλια τους ήταν ψευδή.

Το δικαστήριο δε στάθηκε στους χαρακτηρισμούς προς τον ίδιο τον κ. Αβραμοπουλο, αλλά στις αναφορές για το νέο νοσοκομείο που θα γινόταν στην Καστορία και για το κόστος της δημόσιας υγείας την περίοδο που ήταν Υπουργός Υγείας.

Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αναμένεται το φθινόπωρο να εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο.

Συνομιλώντας ο Μπέτσκας με τους δύο συμπολίτες, δήλωσαν ότι αν χρειαστεί και μετά το εφετείο θα συνεχίσουν παραπέρα, μέχρι την τελική δικαίωσή τους, γιατί είναι καταφανέστατη η προσπάθεια φίμωσης των ελεύθερων απόψεων στο διαδίκτυο.

Σχετική ανάρτηση: Μήνυση Αβραμόπουλου για συκοφαντικά σχόλια στο facebook

Δείτε και εσείς τα σχόλια τους στο facebook, είναι ανάλογα με επώνυμα και ανώνυμα που γράφονται κατά χιλίδες στο διαδίκτυο και πραγμάτικά είναι απορίας άξιο, γιατί στοχοποιήθηκαν οι συγκεκριμένες απόψεις.

Το video που αναφέρεται στο τελευταίο σχόλιο του κ. Λιάνου έχει αφαιρεθεί από το youtube.

Μπέτσκας

Δείτε βίντεο με ρεπορτάζ της Ελένης Ψωμαδάκη από το alphafm.gr
Στο video δείτε τις δηλώσεις του Αλέξανδρου Λαουμτζή που υπερασπίσθηκε τον κύριο Λιάνο και δηλώσεις της συνηγόρου του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Κάμερα, Δ. Τόσκος

 
Πηγή: mpetskas.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου