Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

0 Διαβάστε την αντίδραση της κας Βασιλικής Αρονιαδου, ελληνίδας καθηγήτριας στο F. Edward Hébert School of Medicine USUHS / HJF, προς τον υπεύθυνο του ΧΑΡΒΑΤ, σχετικα μες την ομιλία του ΓΑΠ, στο εν λόγω πανεπιστήμιο.

Αγαπητέ κ. Trey Grayson, διευθυντής του Ινστιτούτου Harvard School of Politics,

Από την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου, έχω πληροφορηθεί ότι τα Μέλη και οι Σπουδαστές, έχουν οργανώσει μια σειρά από σεμινάρια / συζητήσεις, με τίτλο «Επανασχεδιασμός της Ευρώπης», που θα παρουσιαστεί και υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου (http://www.iop.harvard.edu/redesigning-europe-led-george-papandreou).

Παρακαλούμε να κατανοήσετε ότι για την πλειοψηφία των Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα και αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες, καθώς και για τους Έλληνες Αμερικανούς οι οποίοι, σε απελπισία και αγανάκτηση παρακολουθούν την Ελλάδα  να πνίγεται και δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ. Ένας άνθρωπος που...
θα πρέπει να διερευνηθεί για προδοσία, ένας άνθρωπος που, ηθελημένα ή αθέλητα (δυστυχώς υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία για το πρώτο) φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την πτώση της Ελλάδας και για τις συνέπειες στον ελληνικό λαό, που κυμαίνονται από το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους και χάνοντας τις δουλειές τους να καταλήγουν άστεγοι ή στην αυτοκτονία. Είναι ανάρμοστο για το διάσημο ινστιτούτο σας, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να καλείτε τον Γιώργο Παπανδρέου να προσφέρει τις ιδέες του σχετικά με την «κρίση χρέους», «λύσεις σε παγκόσμια προβλήματα", "Η  λιτότητα θα  κάνει την οικονομία μας ανταγωνιστική" κλπ.

Είναι σοβαρός , να μιλήσει αυτός για λιτότητα και τις επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα μιας χώρας; Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως "σοσιαλιστή", αμφιβάλλω ότι θα υποστηρίξει τα μέτρα λιτότητας ως μέσο για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας μιας χώρας. Ωστόσο, αυτό είναι ακριβώς αυτό που έσυρε την Ελλάδα σε αυτό. Βλέπετε την υποκρισία εδώ; Λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία «επιτεύγματα» του, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι το κατάλληλο πρόσωπο "για να εμπνεύσει τους μαθητές να εξετάσουν τη σταδιοδρομία στην πολιτική και δημόσια υπηρεσία», η οποία είναι η αποστολή του Ινστιτούτου σας; Καταλαβαίνετε ότι αυτό το άτομο καλείται να οδηγήσει μια ομάδα μελέτης στο ίδρυμά σας (μια πρόσκληση που τιμά τον Γ. Παπανδρέου και δηλώνει ότι έχετε μεγάλο σεβασμό γι 'αυτόν και τις απόψεις του) είναι ένα χαστούκι στο πρόσωπο για τον ελληνικό λαό; Παρακαλώ μην επιτρέψετε  σε αυτά τα σεμινάρια να συνεχίσουν. Ακυρώστε αυτά τα σεμινάρια με βάση το ότι λάβατε  πολλές καταγγελίες από Έλληνες, και το αναγνωρισμένου κύρος του  Ινστιτούτο σας δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να οργανώσει και να χρηματοδοτήσει αμφισβητήσιμα προγράμματα.

Ευχαριστώ

Vassiliki Aroniadou-Anderjaska, Ph.D.
Research Associate Professor
Dept. of Anatomy, Physiology, and Genetics
and Dept. of Psychiatry,
F. Edward Hébert School of Medicine
USUHS / HJF
4301 Jones Bridge Road, 
Bethesda, MD 20814,
vanderjaska@usuhs.edu



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου