Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

0 Κι όμως υπάρχει Δικαιοσύνη και στη Θεσσαλονίκη!


Ζευγάρι κατέφυγε στο νόμο περί Ρύθμισης Χρεών και κέρδισε την αρχική μάχη, παρά τα «μαγειρέματα» της δικαιούχου Tράπεζας.

Συγκεκριμένα, για το δάνειο αυτοκινήτου, υπολοίπου 8.000 ευρώ, ο δικηγόρος του ζευγαριού έκανε αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα για να αποφευχθεί η κατάσχεση του αυτοκινήτου. Κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, η Πρόεδρος διαπίστωσε ότι είχαν εξαφανιστεί από το φάκελλο περίπου 10 σελίδες σημαντικών εγγράφων που αποδείκνυαν το τελικό οφειλούμενο ποσό μετά τις καταβολές δόσεων. Παρ’ όλα αυτά, συνέχισε στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Οι δικηγόροι της Τράπεζας ισχυρίστηκαν ότι το ποσό είναι ίσο με την αξία του αυτοκινήτου, αποσκοπώντας στην κατάσχεσή του. Στηρίχτηκε ότι με συνολικό εισόδημα 350 ευρώ, το ζευγάρι θα μπορούσε να καταβάλει για τη δόση του αυτοκινήτου ποσό κάτω των 100 ευρώ μηνιαίως και ότι λόγω διαμονής μακριά από κατοικημένη περιοχή, το αυτοκίνητο τους είναι απαραίτητο. Η Τράπεζα δεν συμφώνησε στο ποσό, επέμεινε στην κατάσχεση του αυτοκινήτου και στους παραπάνω ισχυρισμούς κι έτσι το δικαστήριο αποφάσισε να κρατήσει το ζευγάρι το αυτοκίνητο μέχρι την προσφυγή της Τράπεζας το 2016 κι ότι ως τότε η Τράπεζα δεν θα έχει το δικαίωμα να τους ξαναενοχλήσει ούτε να απαιτήσει κάποια πληρωμή.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου