Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

0 ΔΕΝ θέλουν να τσιπάρουν τους ποδοσφαιριστές (να τους βάλουν εμφύτευμα). Τσιπάκι στην φανέλα του αγώνα σκέφτονται να βάλουν...

Επειδή οι μέρες είναι πονηρές και δεν γνωρίζουμε ποιοι και με ποιες προθέσεις κυκλοφορούν στην μεγάλη αρένα του διαδικτύου, εφιστούμε την προσοχή σας για τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 
Κατ'αρχάς είναι απαράδεκτο σε μια ανάρτηση να μην αναφέρεται η αρχική πηγή της πληροφορίας και δη όταν πρόκειται για εισαγόμενη είδηση. Είναι σημαντικό όλοι μας να μπορούμε να διασταυρώσουμε την πληροφορία που δίνεται. 


Τα επισημαίνουμε όλα αυτά, γιατί στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε η είδηση ότι στην Αγγλία "Θέλουν να τσιπάρουν ποδοσφαιριστές".  
Αναζητώντας την πηγή της πληροφορίας είδαμε ότι αυτή προέρχεται από το BBC και ΔΕΝ αναφέρεται σε "εφύτευμα κάτω από το δέρμα" των ποδοσφαιριστών όπως ισχυρίζεται η είδηση. Η σκέψη της Αγγλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι πάνω στη φανέλα των ποδοσφαιριστών να υπάρχει ένα τσιπάκι το οποίο να στέλνει κάποιες ιατρικές πληροφορίες στο ιατρικό τμήμα της ομάδας. Αντιλαμβάνεστε ότι η απόσταση από το τσιπάκι στην φανέλα μέχρι το εμφυτεύσιμο είναι μεγάλη.



Είναι ζητούμενο οι ειδήσεις να παρουσιάζονται στη σωστή τους διάσταση γιατί αλλιώς:
 α) μπορεί να δημιουργείται πανικός σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες και 
β) μακροπρόθεσμα μπορεί να αμβλύνει συνειδήσεις και να νομίζουν οι Έλληνες ότι οι ξένοι ήδη είναι στο ...χάραγμα, οπότε τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε κι εμείς. Αφήστε που όταν διαψεύδονται αυτές οι ειδήσεις τότε χάνεται η αξιοπιστία του γράφοντος και δεν θα τον πιστεύουν όταν θα υπάρχει πραγματικά το πρόβλημα...



Η είδηση λοιπόν στη σωστή της διάσταση είναι ότι βρέθηκε ακόμη ένα πεδίο εφαρμογής της τεχνολογίας των μικροτσιπ. Κάνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στον άνθρωπο...

BBC SPORT: Οι ποδοσφαιριστές του Αγγλικού Πρωταθλήματος μπορεί να φοράνε μικροτσίπ για την παρακολούθηση της υγείας τους Οι ποδοσφαιριστές μπορεί σύντομα να φοράνε ένα ηλεκτρονικό τσιπ στη μπλούζα τους το οποίο θα τους προειδοποιεί για ιατρικά προβλήματα.
 
Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) θα αποφασίσει τον Μάρτιο εάν θα δοκιμάσει αυτό το σύστημα. Το μέτρο εξετάζεται μετά την καρδιακή προσβολή που υπέστη ο Φαμπρίς Μουάμπα της Μπόλτον μέσα στο γήπεδο το περασμένο έτος.
Η IFAB, που φτιάχνει τους νόμους του ποδοσφαίρου, αποτελείται από τις Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Αγγλίας, της Ουαλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας που παίρνουν μια ψήφο ο καθένας, και της FIFA, η οποία έχει τέσσερις. Σήμερα κάθε ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ των παικτών και του προσωπικού στον τεχνικό τομέα απαγορεύεται. Το θέμα θα είναι στην ημερήσια διάταξη, όταν ο IFAB θα έχει την ετήσια συνεδρίασή του στο Εδιμβούργο στις 3 Μαρτίου. «Εξετάζουμε εάν υπάρχουν οφέλη για την υγεία με αυτό το σύστημα, όπως το αν μπορεί να προειδοποιεί για προβλήματα όπως του Φαμπρίς Μουάμπα, να καταλαβαίνουμε προβλήματα άμεσα χωρίς καθυστέρηση," δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Σκοτσέζικης Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Stewart Regan. «Προσπαθούμε να εξετάσουμε κατά πόσον ή όχι αυτό μπορεί να κάνει μια θετική διαφορά στο παιχνίδι και όχι απλώς να βάλουμε μια νέα τεχνολογία στο παιχνίδι.
 
«Θα υπάρχει ένα τσιπ στη φανέλα, στο πίσω μέρος του λαιμού του παίκτη και τα δεδομένα θα τροφοδοτούν έναν φορητό υπολογιστή.»
Τα δεδομένα που θα παρακολουθεί περιλαμβάνουν την απόδοση της καρδιάς, τη θερμοκρασία του σώματος και την απόσταση που διανύει ο ποδοσφαιριστής.

Footballers may trial wearing microchips to monitor health Footballers may soon be wearing an electronic chip in their shirt to help warn of medical problems.
The International Football Association Board (Ifab) will decide in March whether to run a trial of the system.
“We're trying to consider whether things can make a positive difference rather than just another example of technology being brought in.”Stewart ReganSFA chief executive
The measure is being considered after Bolton's Fabrice Muamba suffered a heart attack on the pitch last year.
Ifab, which makes the laws of football, consists of the FAs of England, Wales, Scotland and Northern Ireland who get a vote each, and Fifa, which has four.
Any electronic communication between the players and staff in the technical area is currently banned.
The issue will be on the agenda when Ifab has its annual meeting in Edinburgh on 3 March.
"We are looking at whether there are medical benefits, such as whether it can warn of problems such as Fabrice Muamba suffered, which would make it a no brainer for this to come in," Scottish FA chief executive Stewart Regan said.
"We are trying to consider whether or not things can make a positive difference in the game rather than just another example of technology being brought in.
"There is a chip in the shirt at the back of the player's neck and the data is fed back into a laptop."
The data that the chip will monitor includes heart performance, body temperature and the distance being covered.
http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/21460038
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου