Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

0 Στημένη “δουλειά” ο φόνος του Φύσσα; Μερικές απορίες…


keratsiniΈχοντας πλέον συμπληρώσει ορισμένα 24ωρα από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα και διαβάζοντας μια σειρά άρθρων και δηλώσεων από πρωταγωνιστικά πρόσωπα όσον αφορά τα γεγονότα εκείνης της νύχτας είναι φανερό πως υπάρχουν στοιχεία που ΔΕΝ αμφισβητούνται και μου δημιουργούν πολλές σκέψεις ως προς το αν πράγματι ηθικός αυτουργός είναι η Χρυσή Αυγή ή κάποιος άλλος.
του Στρατή Μαζίδη

Πριν αρκετά χρόνια είχα διαβάζει ένα Λούκι Λουκ στο οποίο δόθηκε γενική αμνηστεία από την κυβέρνηση και οι Ντάλτονς αφέθηκαν ελεύθεροι. Επειδή όμως όλοι ήξεραν το παρελθόν τους, εύκολα τους ενοχοποιούσαν για το παραμικρό. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τη Χρυσή Αυγή. Το παρελθόν της θα την καταδιώκει διαρκώς. Οι τρίγωνοι, οι τετράγωνοι, οι ξυρισμένοι, οι ντουλαπάτοι, οι μαυροφορεμένοι με την τρομακτική όψη.

Όμως για δυο λεπτά. Μα τόσο εύκολα γίνεται ένας φόνος στο Κερατσίνι;

Και στην περίπτωση ενός εγκλήματος πρέπει πάντα να ερευνάς ποιος οφελείται. Στην περίπτωση αυτή ποιος ή μάλλον ποια οφελείται ή τουλάχιστον πάει να οφεληθεί;

Προσωπικά θα θέσω ορισμένα ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ που εκτιμώ πως οφείλουμε όλοι να εξετάσουμε, διότι ΑΝ έχει συμβεί τέτοια προβοκάτσια, αν το παρακράτος δρα τόσο στυγνά, πρέπει κάποιοι να φύγουν νύχτα και κολυμπώντας:

1. Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε συνεχή δημοσκοπική άνοδο έχοντας καπαρώσει την τρίτη θέση, εικάζεται ότι θα πιάσει σημαντικά νούμερα το Μάιο στις δημοτικές εκλογές χτυπώντας στα ίσα το δήμο Αθηναίων και στοχεύοντας στη δεύτερη θέση. Ποιος κόμμα ζημιώνεται και ποιο επωφελείται αν στραπατσαριστεί η Χρυσή Αυγή;

2. Αυτοί λοιπόν οι νεοναζί, οι φασίστες, οι καταχθόνιοι είναι τόσο μα τόσο ηλίθιοι να πάνε να σκοτώσουν έναν νέο άνθρωπο; Γιατί; Αφού όλα τους πάνε πρίμα και θα μπορούσαν μεθαύριο από μεγαλύτερη θέση ισχύος να τον λιώσουν διαφορετικά;

3. Έστω ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν. Θα επέλεγαν έναν άνθρωπο που έχει χιλιοφωτογραφηθεί τόσο με το βουλευτή Μπαρμπαρούση όσο και σε πόσες δράσεις του κόμματος; Δεν μπορούσαν να βρουν έναν άσχετο και άγνωστο να το κάνει;

4. Ο Ρουπακιάς μπήκε ανάποδα σύμφωνα με τις καταθέσεις στο δρόμο που έγινε το φονικό με το Ι.Χ. του.

5. Ο Ρουπακιάς παρκάρισε στα 20-30 μέτρα από τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που βρίσκονταν εκεί όπως μαρτυρούν οι γονείς και ο φίλος του Παύλου. Λογικό;

6. Ο Ρουπακιάς κατεβαίνει, τον μαχαιρώνει, του στρίβει το μαχαίρι για να βεβαιωθεί ότι θα σκοτώσει το παιδί κι αντί να διαφύγει, πάει σαν κύριος να μπει στο αμάξι με τους αστυνομικούς λίγα μέτρα πιο δίπλα. Τόσο άνετα.

7. Οι αστυνομικοί παρακολουθούν και ΔΕΝ κάνουν τίποτε. Κι όταν πάει να φύγει ο φονιάς, τότε τον σταματά η γυναίκα αστυνομικός λέγοντας “έ όχι και μαχαίρι!”. Λες και αυτό ήταν το πρόβλημα.

8. Ο Ρουπακιάς φεύγει ατάραχος, ηρεμότατος και ομολογώντας πανεύκολα τα πάντα. Ένας σκληροπυρηνικός νεοναζί θα χρειαζόταν το λιγότερο μερικές ψιλές για να σπάσει.

9. Το μεθεπόμενο πρωί ήταν ήδη έτοιμες οι δημοσκοπήσεις με τη Χρυσή Αυγή σε μονοψήφια νούμερα.

10. Το μεθεπόμενο πρωί κυκλοφόρησαν και οι φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης με τα υδατογραφήματα και ολόκληρα κατεβατά.

11. Μέσα σε όλο το χαμό καταφέραμε να ακούσουμε κάτι δηλώσεις του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες περί χρηματοδοτικού κενού το 2015-2016.

11. Οι καταστροφές που ακολούθησαν στην αντιφασιστική πορεία δεν έπαιξαν σχεδόν πουθενά. Κανείς δεν έδωσε το βήμα του λόγου σε όσους επλήγησαν από τα επεισόδια.

Σκέπτεσθε αυτά που σκέπτομαι; Πάντως σε καφενείο επαρχιακής παραθαλάσσιας πόλης που βρέθηκε σήμερα το πρωί, άκουγα τις ίδιες σκέψεις.

Ναι, να περιοριστεί η Χρυσή Αυγή αλλά γιατί θα εκλείψουν οι λόγοι της ανόδου της όπερ σημαίνει ανεργία, φτώχεια, απουσία δικαιοσύνης, εισαγόμενη εγκληματικότητα. Η πιθανότητα όμως κάποιοι άλλοι φασίστες με αγγελικά πρόσωπα να κλαίνε για το Φύσσα ενώ σχεδίασαν τη δολοφονία του…ε αυτό μου φέρνει τρόμο.



Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου