Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

1 Χαράτσι μόνον γιὰ τοὺς Ἕλληνες μὲ ἀγάπη ἀπὸ τὸν Ἄδωνι!!!

Ἔμ, πῶς θά ἀποδείξῃ τοῦ λόγου τό ἀληθές; 
 Πῶς θά ἀποδείξῃ πώς πράγματι εἶναι πιντί γιά ὅλες τίς βρώμικες δουλειές; 
Πῶς θά ἀνεβῇ στά ὑψηλότερα πατώματα; 
Ἔ; Γιά νά μοῦ πεῖτε; 

Χαράτσι εἰδικῶς γιὰ τοὺς Ἕλληνες, δωράκι ἀπὸ τὸν Ἄδωνι…
 

Χαράτσι ἐπὶ πλέον στὴν Ὑγεία, γιὰ κάθε εἴσοδό μας σὲ νοσοκομεῖο. Ἔτσι, γιὰ νὰ καλυφθοῦν τὰ κενὰ τῶν χρημάτων ποὺ αὐτοὶ ἔφαγαν.


Ἀλλὰ οὐδὲ ἕνας ἀπὸ τοὺς «νεοέλληνες» θὰ ἐπιβαῤῥύνεται μὲ αὐτὸ τὸ κόστος. Ἴσως νὰ τὸ ἀναλάβῃ ἡ Εὐρωπαϊκὴ Ἔνωσις… Ἴσως κι ὄχι… 


Σὲ κάθε περίπτωσι τὸ πληρώνουμε ἐμεῖς κι αὐτό, κι ἐάν, κάποτε, ἴσως φιλοτιμηθοῦν τὰ συνεταιράκια τους, θὰ μᾶς δώσουν κάποια ψίχουλα, ποὺ ὅμως κι αὐτὰ θὰ εἶναι ὑπὸ τὴν μορφὴ δανεισμοῦ, πρὸ κειμένου νὰ μᾶς τὰ πάρουν πίσω καὶ μὲ τόκους. 



Χαράτσι Αδωνη μόνο για Ελληνες

Από την 1η Ιανουαρίου 2014 πιθανότατα έρχεται το χαράτσι των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία, το οποίο θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς, χωρίς προς το παρόν να γίνεται λόγος για εξαίρεση ευαίσθητων ομάδων, όπως οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι πολύτεκνοι και οι χαμηλόμισθοι. 


Παράλληλα, «ψαλιδίζεται» στα 2 δισ. ευρώ η φαρμακευτική δαπάνη για το 2014 (από 2,37 δισ. ευρώ σήμερα) και αυξάνεται η χρήση των γενοσήμων στο 60%. 

Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, μετά την πρωινή δίωρη συνάντησή του με τους αξιωματούχους της τρόικας.

Το χαράτσι των 25 ευρώ για την εισαγωγή – νοσηλεία στο ΕΣΥ «κλειδώνει» -όπως έχει δημοσιεύσει η «δημοκρατία» ήδη από τις 14 Αυγούστου- παρά τις αρχικές διαψεύσεις του υπουργού και τα «παζαρέματα» για το ύψος του «εισιτηρίου» και παρά το γεγονός ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος της νοσηλευτικής δαπάνης.

Και χθες, βέβαια, ο υπουργός Υγείας, σε μια προσπάθεια να… χρυσώσει το χάπι στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους φτωχούς ασφαλισμένους, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν για άλλη μία φορά το «μάρμαρο», είπε: 

«Εάν το διατηρήσουμε (το εισιτήριο των 25 ευρώ) γιατί μπορούμε να επαναδιαπραγματευτούμε, θα το διατηρήσουμε μόνο με τέτοιους όρους, ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν στους ανασφάλιστους και τους απόρους». 

Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης δεν διευκρίνισε εάν από το χαράτσι θα εξαιρεθούν οι χρόνια πάσχοντες (καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς, διαβητικοί κ.λπ.) που σήμερα δεν πληρώνουν στα εξωτερικά ιατρεία το εισιτήριο των 5 ευρώ. 

Αντίστοιχα, για τους λαθρομετανάστες (που επίσης εξαιρούνται από το 5ευρω) ο υπουργός ζήτησε από την τρόικα να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ενωση το κόστος νοσηλείας τους. 

Το αίτημα αποδέχτηκαν οι ξένοι δανειστές μας, αλλά θα φανεί στην πράξη εάν θα ισχύσουν όσα εξήγγειλε ο υπουργός.

Το εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ προκάλεσε ξανά θύελλα αντιδράσεων στον ιατρικό κόσμο της χώρας. 


Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει: «Σε ένα κράτος που στηρίζεται στον εθελοντισμό και στα κοινωνικά ιατρεία για να μην πεθάνουν οι ανασφάλιστοι, το μέτρο επιβολής του 25ευρου εισιτηρίου για την εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο από τις αρχές του 2014 είναι ανεπίτρεπτο για τους μικροσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους».

Στο μεταξύ, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι τα πιράνχας της Υγείας δεν πτοούνται από τους ελέγχους μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. 


Ειδικότερα, έχουν εντοπιστεί 87 γιατροί του ΕΟΠΥΥ (ορθοπεδικοί, καρδιολόγοι και παθολόγοι) που υπερ-συνταγογραφούν. 

Για παράδειγμα, ορθοπεδικός από τη Λάρισα συνταγογράφησε φάρμακα αξίας 400.000 ευρώ σε έναν μήνα! 

Οσον αφορά τον ΕΟΠΥΥ, θέση της τρόικας είναι ότι δεν υπάρχει ασφαλιστικό ταμείο στην Ευρώπη που να είναι ταυτόχρονα αγοραστής και πάροχος υπηρεσιών υγείας.
Ρίτα Μελᾶ-Δημοκρατία

Εἶναι κάτι πού κάνουμε ἐμεῖς λᾶθος ἤ εἶναι τά πάντα λᾶθος;



 Πηγή: Φιλονόη.


1 σχόλια:

Γιαγκος Γεωργιος είπε...

Πριν καμμια εικοσαετια ο Αδωνις εφτιαξε την Ελληνικη Αγωγη για να μαθουν οι λιγοστοι εκεινη την εποχη ενδιαφερομενοι, οτι μπορουσαν αυτοι και τα παιδια τους για την Ελλαδα αφου το κρατος δεν φροντιζε γι αυτο.
Την προσπαθεια του στηριξε ο Κ. Πλευρης απο την μοναδικη εκπομπη του ειδους στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ.
Οταν ομως ακουσε το υψος των διδακτρων που ζητησε ο ελληναρας εκδοτης ειπε κατι που αποδειχτηκε προφητικο.
"Αλλοι ζουνε με ιδεες και αλλοι απο ιδεες".
Το ελεεινοτατο δε του χαρακτηρα του φαινεται απο το οτι δεν καταφερε να ωφεληθει απο την αρχαιοελληνικη γραμματεια σε ηθος αλλα την χρησιμοποιησε για να γινει επιτυχειμενος απατεωνας.

Δημοσίευση σχολίου