Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

0 Tραγικές εικόνες στην Ισπανία – Έτσι γίνονται οι αναγκαστικές εξώσεις πρώτης κατοικίας

Τ  ι άλλο πρέπει να δούμε ή να μάθουμε για να ξυπνήσουμε επιτέλους..;; Όταν θα έρθουμε σε αυτή τη θέση θα αναθεματίζουμε την ώρα και τη στιγμή που δεν αντιδράσαμε νωρίτερα.. Όχι οτι δεν μένουν καθημέρινά Έλληνες άστεγοι!! Γεμίζουν οι δρόμοι.. Ανεργία, φτώχια, δυστηχία και τρόμος σε πολλές Ελληνικές οικογένειες..!! 

Τα πράγματα στενεύουν. Δεν αργεί και η δική μας η ώρα!!! Δημιουργούν ολόκληρα σενάρια να στρέψουμε την προσοχή μας αλλού.. Απο προχτές αύξησαν τα ψεκαστήρια στον ουρανό.. Μας διχάζουν κάθε μέρα όλο και πιο πολύ.. Και καλά εμείς, να δούμε πόοοτε..... Οι επόμενες γενιές; Τα παιδιά μας; Γιατι να καταδικάσουμε τα παιδιά μας να ζήσουν σ' αυτές τις συνθήκες;;

Ετούτη η χώρα που λέγεται Ελλάδα, πέρασε πολλά και θα περάσει κι άλλα όσο τα αφήνουμε για αύριο. Έχουμε να θυμόμαστε πολλούς ήρωες. Μας έδωσαν την ελευθερία μας με το αίμα τους. Τους θυμόμαστε, τους τιμάμε και τους σεβόμαστε. Εμείς τι δίνουμε στα παιδιά μας; 


Στο άρθρο διαβάζουμε:


Είναι εικόνες που διαδραματίζονται σχεδόν καθημερινά στην Ισπανία.Ολόκληρες οικογένειες αναγκάζονται να φύγουν από το σπίτι τους ύστερα από την εντολή αναγκαστικής έξωσης. Αυτό συνέβη και στην οικογένεια της 45χρονης Μαρία Ισαμπέλ Ροντρίγκες Ρομέρο.

Στην εξαμελή της οικογένεια όλοι είναι άνεργοι, έχει μία κόρη οκτώ ετών και η μητέρα της πάσχει από διπολική διαταραχή.

Διέμεναν όλοι μαζί επί24 χρόνια σε διαμέρισμα της εταιρείας State City Hall Housing Company (EMVS). Κατέβαλαν οφειλή προς την εταιρεία ύψους 1.200 ευρώ, ωστόσο η EMVS τους ενημέρωσε πως παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να μετακομίσουν.

Η εντολή έξωσης εκτελέστηκε την Τετάρτη από την αστυνομία παρά την αντίσταση δεκάδων μελών τηςΠλατφόρμας Θυμάτων Υποθήκης (PAH).

Στην πόρτα μπήκε λουκέτο, οι ίδιοι και όλα τα υπάρχοντά τους βρίσκονται στο δρόμο…












 Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου