Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

0 Αυτές είναι οι 10 εταιρείες που αποφασίζουν τι θα βάλουμε στο τραπέζι μας Πηγή: Αυτές είναι οι 10 εταιρείες που αποφασίζουν τι θα βάλουμε στο τραπέζι μας

Μοιάζει απίστευτο, αλλά μόλις 10 εταιρείες ελέγχουν  το σύνολο των τροφίμων και των ποτών που καταναλώνει ο παγκόσμιος πληθυσμός.
Η Oxfam International παρουσιάζει σε ένα εντυπωσιακό γραφικό τις δέκα ισχυρότερες εταιρείες τροφίμων και ποτών, οι οποίες ελέγχουν σχεδόν όλα τα προϊόντα που υπάρχουν στα ράφια των σούπερ- μάρκετ.
Οι πολυεθνικοί κολοσσοί, που αποφασίζουν τι θα βάλουμε στο τραπέζι μας, είναι οι εξής: Coca-Cola, PepsiCo, Unilever, Danone, Mars, Mondelez International, Kellogg's, General Mills, Nestle και Associated British Foods.
Η Oxfam  αποκαλεί αυτές τις εταιρείες “the Big 10” (οι μεγάλες 10) και επικεντρώνεται στον περιβαλλοντικό αντίκτυπό τους, ξεκινώντας μια καμπάνια με οικολογικό χαρακτήρα σε μία ιστοσελίδα με τίτλο “Βehind the Brands” (Πίσω από τα εμπορικά σήματα). Η καμπάνια έχει στόχο να αφυπνίσει την περιβαλλοντική και κοινωνική συνείδηση των εταιρειών.
Σύμφωνα με μία πρόσφατη έκθεση της  Oxfam, οι εταιρείες αυτές ευθύνονται για εκπομπές 263,7 εκατομμυρίων τόνων αερίων του θερμοκηπίου, ενώ εάν όλες αυτές οι εταιρείες ήταν ένα κράτος θα ήταν το 25ο πιο ρυπογόνο στον κόσμο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου