Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

0 ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΤΟΝ… ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ Ο MEHMET MÜEZZİNOĞLU

ρεσε η γριά τη σύκα τώρα θέλει και τα… συκόφυλλα", είναι μια χαρακτηριστική λαϊκή παροιμία που ανταποκρίνεται τέλεια στις προκλητικότατες δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Mehmet Müezzinoğlu, εν μέσω της μεγάλης περιοδείας που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αρχίζοντας από την δυτική Θράκη. 
Το θράσος του Τούρκου υπουργού, ο οποίος έγινε δεκτός μετά βαΐων και κλάδων από τον τουρκολαγνο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι ο γνωστός καθεδρικός ναός του πολιούχου της Πόλης, του Αγίου Δημητρίου, μετατράπηκε το 1917 σε χριστιανική εκκλησία ενώ ήταν το μεγάλο και ονομαστό Kasımiye Cami, για το οποίο κάνει πολλές και λαμπρές αναφορές ο γνωστός Οθωμανός περιηγητής του δεκάτου πέμπτου αιώνα, Ελβιά Τσελεμπή, με αποτέλεσμα να… στερηθεί το μουσουλμανικό ποίμνιο αυτό το μέρος για τις προσευχές του!!! Ακούτε τουρκολανοι και μουσουλμανολάγνοι δήμαρχοι ;;;


Ο κύριος αυτός ανενόχλητος και με περισσό θράσος άρχισε πριν από μέρες με τη ευκαιρία της μεγάλης μουσουλμανικής εορτής του Μπαϊραμίου, μεγάλη περιοδεία στην Ελλάδα. Όπου πήγαινε ανακινούσε θέμα επαναλειτουργίας μουσουλμανικών τζαμιών για να μπορεί, όπως υποστήριξε, η μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα της Ελλάδας, (;;;), να έχει επιτελούς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τόπους λατρείας και προσευχής κάτι που σήμερα το στερείται με παράνομο τρόπο από τις ελληνικές αρχές. Έτσι ο θρασύτατος κ Mehmet Müezzinoğlu, επισκέφτηκε κατ’ αρχή τις πόλεις της Δυτικής Θράκης όπου καλούσε την μουσουλμανική μειονότητα να θυμηθεί πως είναι τουρκική και να διεκδικήσει την ταυτότητα της. Από εκεί συνεχίζοντας την «ιστορική» περιοδεία του, ήρθε στην Θεσσαλονίκη, όπου έγινε δεκτός με ιδιαίτερες τιμές από τον γνωστό και μη εξαιρετέο τουρκολάγνο δήμαρχο, ο οποίος του υποσχέθηκε ότι η πόλη σύντομα θα ξαναθυμίζει τις ένδοξες μέρες της… οθωμανικής κυριαρχίας της.

Αλλά ο Τούρκος υπουργός δεν αρκέστηκε στην Θεσσαλονίκη. Συνεχίζοντας ακάθεκτος την περιοδεία του έφτασε στην Βέροια, την οποία οι Τούρκοι την ονομάζουν Karaferye. Εκεί απαίτησε να ανοίξει για τους μουσουλμάνους το Eminzade Havı Ahmet Ağa τζαμί, που κτίστηκε το 1716, ενώ και το κοντινό, πάλι μέσα στην Βέροια Musalla Namazgah τζαμί, θα πρέπει και αυτό να αποδοθεί στην μουσουλμανική λατρεία. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «μακάρι και σε αυτά τα δυο τζαμιά σήμερα να τελούνταν namaz», δηλαδή η μουσουλμανική προσευχή καθώς και στην περιοχή αυτή, όπως υποστήριξε, υπάρχει μεγάλη μουσουλμανική μειονότητα η οποία ζητά απεγνωσμένα τρόπο να τελέσει τα θρησκευτικά της καθήκοντα. Ο Τουρκο υπουργός ισχυρίστηκε πως στην περιοχή υπάρχει μια μουσουλμανική μειονότητα αποτελούμενη από τρεις χιλιάδες μουσουλμάνους (;;;)), και είναι… ντροπή που δεν υπάρχει ένα τζαμί σε λειτουργία.

Στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού που δημοσιεύτηκαν στην τουρκική εφημερίδα Star, γίνεται και μεγάλη αναφορά για το θέμα του μουσουλμανικού τεμένους στην ελληνική πρωτεύουσα. Και εδώ ο Mehmet Müezzinoğlu έσπευσε να κατηγορήσει την ελληνική πλευρά ότι διακατέχεται από.. μεγάλο κόμπλεξ και γι’ αυτό δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στην ανέγερση του τζαμιού. Δεν έχασε και την ευκαιρία να δηλώσει πως αν εμείς θέλουμε να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, το μεγάλο αυτό τουρκικό παραμύθι που διαρκεί εδώ και εικοσιπέντε χρόνια, τότε δεν έχουμε παρά να… γεμίσουμε την χώρα με μιναρέδες και μουσουλμανικά τζαμιά. Αμ πως!


Όλα αυτά τα «υπέροχα» δείχνουν μια πρωτοφανή κατάσταση στην οποία οδηγείται αυτή η χώρα η οποία δυο αιώνες σχεδόν μετά την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού και εκατό χρόνια μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, βλέπει να ξαναγυρίζουν οι οθωμανικοί και μουσουλμανικοί εφιάλτες και τούτο εξ’ αιτίας μιας πραγματικά ασυγχώρητα μειοδοτικής και ουσιαστικά κατοχικής κυβέρνησης. Να μην ξεχνάμε ότι εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι με τις ευλογίες της Τουρκίας και των εντόπιων «προοδευτικών» εισέρχονται καθημερινά στο ελληνικό έδαφος. Μπράβο μας, ή καλύτερα… Aferin!!!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου