Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

0 Αφού έχουμε πόλεμο, ας πολεμήσουμε σαν Έλληνες επιτέλους !!!!

Όταν κάποτε εξέφρασα σε φίλο μου τις ανησυχίες μου περί πολέμου και τα δεινά που αυτός φέρνει , εκείνος με διαβεβαίωσε ότι δεν θα βρεθώ ποτέ σε αυτό το δίλλημα, αφού στο μέλλον οι πόλεμοι θα είναι... οικονομικοί.

Καλό μου ακούστηκε, αλλά χρειαζόμουν διευκρινήσεις.

«Τι εννοείς;», τον ρώτησα. «Αν οι ισχυροί της γης θελήσουν να καταστρέψουν την Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να επιστρατεύσουν τα τανκς, αλλά θα της κηρύξουν οικονομικό πόλεμο, θα προσπαθήσουν δηλαδή να την καταστρέψουν οικονομικά».

Η απάντηση του με ανακούφισε καθώς ....
...δεν αντιλαμβανόμουν τι ακριβώς σημαίνει κάτι τέτοιο και αισθάνθηκα περιχαρής που δεν θα χρειαζόταν να πολεμήσω στα χαρακώματα. Σήμερα (που τολμώ να πω ότι σκέφτομαι πιο ώριμα) δεν είμαι βέβαια το ίδιο αισιόδοξος για τις επιπτώσεις ενός οικονομικού πολέμου.

Στην αιματηρή ή την αναίμακτη μορφή του ο πόλεμος είναι εξίσου καταστροφικός, αφού και οι δύο μορφές του έχουν περίπου τις ίδιες περίπου συνέπειες: ανθρώπινη εξαθλίωση, πόνο, δυστυχία, αυτοκτονίες και απώλειες εισοδημάτων. Με λίγα λόγια και στις δύο περιπτώσεις καταστρέφονται ζωές και εξανεμίζονται ελπίδες.

Αφού λοιπόν είναι καταφανέστατο πλέον βρισκόμαστε πράγματι στο μέσο ενός οικονομικού πολέμου, τότε έχουμε μία και μοναδική επιλογή: Να αποδείξουμε για μια ακόμη φορά ότι δεν πολεμούν οι Έλληνες σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες σε κάθε μορφής πόλεμο…

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΕΣΥ ??

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου