Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

0 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Πέθανε σαν σήμερα πριν 168 χρόνια.

Ο Ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 1770 στο Ραμαβούνι της Μεσσηνίας και πέθανε σε ηλικία 73 ετών, στις 4 Φεβρουαρίου 1843. 

Σημείο αναφοράς της ομιλίας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στη Πνύκα (1838) αποτελεί το παρακάτω απόσπασμα:

" Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση."

Αθάνατε Ήρωα Κολοκοτρώνη δεν θα παραδώσουμε στο ΔΝΤ την Πατρίδα που εσείς λευθερώσατε.

Νά 'σαι σίγουρος ότι θα φανούμε αντάξιοι σε όλους εσάς τους ήρωες του 1821. 
Μη μας βλέπεις έτσι κατσουφιασμένους και οχαδερφιστές τώρα… Μια ΣΠΙΘΑ χρειάζετα για να ξεσηκωθούμε!
Όταν «σημάνει η καμπάνα» πάντα μονιάζουμε και γινόμαστε μια γροθιά για την σωτηρία της Ελλάδας. Μας είδες το 1940 και θα μας ξαναδείς αν χρειαστεί…

Αθάνατε «Γέρο του Μοριά» θα σε ρωτήσω κάτι που με τρώει από μικρό παιδί που έβλεπα την εικόνα σου στο τοίχο της 6ης τάξης του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων.

Γιατί σου ξέφυγαν, εκείνα τα λαμόγια της εποχής σου, οι Κοτζαμπάσηδες; Αν ήξερες τι κακό θα έκαναν στην Ελλάδα αυτά τα τομάρια, σίγουρα θα τους είχες κόψει όλων τα κεφάλια…

Ακόμα και σήμερα Ήρωα μας, τα υπολείματα εκείνων των Κοτζαμπάσηδων, και κάτι νέοι που έγιναν αργότερα, μας θεωρούν ραγιάδες και μας πίνουν το αίμα όπως τότε το 1821. Οι Κοτζαμπάσηδες του ’21 ήταν όλοι τους συνεργάτες των Τούρκων και έτσι μείναμε σκλάβοι 400 χρόνια. Οι σημερινοί Κοτζαμπάσηδες συνεργάζονται όχι μόνο με τους Τούρκους και τους Εβραίους (όπως τότε) αλλά και με τους Αμερικανούς, Άγγλους , Γάλλους, Γερμανούς και άλλους…

Θυμάσαι τους Αμερικάνους; Ήταν από τα τελευταία κράτη που αναγνώρισαν την ελευθερία της Ελλάδας… Η πολιτική τους ήταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα φιλοτουρκική. Τίποτα δεν άλλαξε Ήρωα Κολοκοτρώνη και σήμερα με τους Τούρκους είναι, δυστυχώς… Θησαύριζαν οι Αμερικάνοι τότε μεταφέροντας όπιο από την Τουρκία στην τεράστια αγορά της Κίνας μέσω Γιβραλτάρ.

Για την τότε Αμερικάνικη κυβέρνηση οι ήρωες του ’21 ήταν τρομοκράτες και όχι επαναστάτες…

Όμως στον δικό τους απελευθερωτικό αγώνα κατά των Άγγλων είχαν ζητήσει και είχαν επιτύχει από όλους τους Ευρωπαίους, να αναγνωριστούν ως επαναστάτες και όχι ως τρομοκράτες! 

Θυμάσαι εκείνο το απλό «Ψήφισμα Συμπάθειας» προς τον αγωνιζόμενο Ελληνικό Λαό που απερρίφθη μετ’ επαίνων από το Αμερικάνικο Κογκρέσο; Την ίδια ακριβώς αγάπη δείχνουν και στη σημερινή Ελλάδα…

Αν, αν Στρατηγέ μου ξεβρόμιζες την Ελλάδα μας πριν φύγεις από αυτούς τους προδότες που σε φυλάκισαν: τους Φαναριώτες, τους Μαυροκορδάτους, τους Κωλέττηδες και όλους τους Κοτζαμπάσηδες δεν θα είμασταν υπόδουλοι στο ΔΝΤ σήμερα.

Όλοι εδώ κάτω οι Νέο-Έλληνες προσδοκούμε ένα νέο Κολοκοτρώνη για να μας σώσει από όλους τους οχτρούς μας μέσα και όξω απ’ την Ελλάδα. Θέλουμε να ακούσουμε και εμείς σήμερα το δικό σου σύνθημα: «ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ»

Φώτης Παναγιωτακόπουλος

Πηγή: gargalianoi.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου