Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

0 Αγιασμός σε μασονική λέσχη από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας

Αγιασμός σε μασονική λέσχη από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας

mitropolitis-maronias.jpg
Τι λέει η Εκκλησία της Ελλάδος για την μασονία (βίντεο)
Ο ίδιος Ιεράρχης που προκάλεσε άμα τη ενάρξει της διακονίας του στην περιοχή σάλο με τις δηλώσεις του περί Γκιουλμουτζίνας, έρχεται τώρα να δημιουργήσει νέο σάλο με αγιασμό στη μασονική λέσχη.
Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων είναι υπόλογος! Το βίντεο που ακολουθεί τον δείχνει να τελεί τον αγιασμό στην Λέσχη Lion’s Club η οποία είναι συνδεδεμένη με την μασονία!
Δείτε το βίντεο:
 
 
 
 
 
 
 
Τι είναι το Lion’s Club
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Lion’s Club, η οργάνωση ξεκίνησε το 1917 με έναν 38χρονο επιχειρηματία από το Σικάγο ονόματι Melvin Jones. Σήμερα μετράει παγκοσμίως 1,35 εκατομμύρια μέλη σε 46.000 συλλόγους σε 191 χώρες.
Ο ίδιος ο Melvin Jones ήταν ένας μασόνος που ήταν μέλος του Garden City Lodge Νο 141 στο Illinois. Το ονομά του υπάρχει στον κατάλογο των διάσημων μασόνων με τον τίτλο «Civics».
Παρόλο που δεν υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ των Lions και Τεκτονιστών, είναι σίγουρo πως υπάρχει κοινή βάση, όπως αποδεικνύεται σε ομιλία το 2004 από ένα “Λιοντάρι” της Λέσχης τον μασόνο James F. Kirk-White. Το θέμα της ομιλίας ήταν «Μοιράζοντας τον Τεκτονισμό μέσα στην κοινότητά σας».
Η Εκκλησία της Ελλάδος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Στο θέμα τής μασονίας η Εκκλησία τής Ελλάδος έλαβε επίσημη θέση και μάλιστα δύο φορές. Κατ” αρχήν η Σύνοδος τής Ιεραρχίας ασχολήθηκε με το θέμα αυτό κατά την συνεδρία τής 7ης Οκτωβρίου 1933 και εξέδωσε ειδική «Πράξη» (Εκκλησία 48/1933, σ. 37-39). Το κείμενο αυτό κάνει λόγο περί «διεθνούς μυητικού οργανισμού» και «μυσταγωγικού συστήματος, όπερ υπομιμνήσκει τάς παλαιάς εθνικάς μυστηριακάς θρησκείας ή λατρείας, από των οποίων κατάγεται και των οποίων συνέχειαν και αναβίωσιν αποτελεί». Το κείμενο αναφέρεται σε μαρτυρίες μασονικών κειμένων και κατοχυρώνει τη θέση της «εκ των εν ταίς μυήσεσιν δρωμένων και τελουμένων».
Η απόφαση αυτή της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ανανεώθηκε με μία νέα, που ελήφθη κατά την 28ην Νοεμβρίου 1972 και χαρακτηρίσθηκε «αυθεντικό κείμενο αυτής». Γι” αυτό και η Ιεραρχία «εμμένει απολύτως εις τα εν τη Πράξει οριζόμενα περί Μασονίας. Διακηρύσσει και αύθις ότι η Μασονία είναι αποδεδειγμένως θρησκεία μυστηριακή, προέκτασις των παλαιών ειδωλολατρικών θρησκειών, όλως ξένη και αντίθετος προς την εξ αποκαλύψεως σωτηριώδη αλήθειαν της Αγίας ημών Εκκλησίας. Διαδηλοί κατηγορηματικώς ότι η ιδιότης τού Μασόνου υπό οιανδήποτε μορφήν είναι ασυμβίβαστος προς την ιδιότητα του χριστιανού μέλους τού Σώματος τού Χριστού».
Αλλά και ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε προ τετραετίας ανακοίνωσή του είχε αρνηθεί κατηγορηματικά πως είναι μασόνος.
varttt.jpg
Όλα τα παραπάνω λοιπόν φαίνεται πως δεν τα μελέτησε καλά ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και ήδη οι αντιδράσεις είναι σφοδρότατες!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου