Τρίτη 11 Απριλίου 2017

0 Tην 13η σύνταξη ο 2016, ακόμη 2 Βο(υ)λευτές παραδέχθηκαν ότι την πήραν: ο Ντζιμάνης του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιακουμάτος της ΝΔ.

Tην 13η σύνταξη ο 2016, ακόμη 2 Βο(υ)λευτές παραδέχθηκαν ότι την πήραν: ο Ντζιμάνης του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιακουμάτος της ΝΔ.


Μετά τους Βο(υ)λευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μπαλαούρα & Μηταφίδη που εισέπραξαν την 13η σύνταξη ο 2016, ακόμη 2 Βο(υ)λευτές παραδέχθηκαν ότι την πήραν: ο Ντζιμάνης του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιακουμάτος της ΝΔ. Ο πρώτος ανέφερε ότι επέστρεψε το ποσό στον ΕΦΚΑ. Ο Γιακουμάτος ανέφερε πως κράτησε την 13η σύνταξη αλλά έδωσε πολλαπλάσια χρήματα σε κοινωνικά συσσίτια, σε 3 εκκλησίες, σε ρακοσυλλέκτες και δώρισε σε ΑμεΑ 2 air-conditions.

Η επίσημη δήλωση Γιακουμάτου (είδηση:απαρνείται την καταγωγή του από Κεφαλλονιά):
«Η κυβερνητική ανικανότητα, η προχειρότητα, η ανάγκη της κυβέρνησης για μικροπολιτικές εξυπηρετήσεις οδήγησε τα Χριστούγεννα του 2016 στη καταβολή ενός επιδόματος φιλανθρωπίας που βαπτίστηκε 13η σύνταξη, χωρίς έλεγχο, εισοδηματικά κριτήρια και σαφείς προϋποθέσεις και έλαβα το επίδομα χωρίς να το αιτηθώ, χωρίς να το ζητήσω, χωρίς να το ξέρω, χωρίς να το περιμένω και ως γνωστόν χωρίς να το έχω ψηφίσει στη Βουλή.
Τα Χριστούγεννα όπως σταθερά κάνω κάθε χρόνο, και είναι γνωστό αυτό, ενίσχυσα το δίκτυ αλληλεγγύης προς αδύναμους συμπολίτες, που σταθερά διατηρώ για πολλά χρόνια χωρίς να το δημοσιοποιώ. Έτσι αυτά τα λεφτά όπως και άλλα από προσωπικά και οικογενειακά εισοδήματα διατέθηκαν για τα κοινωνικά συσσίτια ενοριών σε όλη την Αττική αλλά και σε σωματεία που υποστηρίζουν την επιβίωση αδύναμων συμπολιτών μας, τα οποία ανέρχονται σε πολλαπλάσιο ποσό από αυτό που έλαβα. Ενδεικτικά αναφέρω ενορίες σε Περιστέρι, Καματερό, Αγ.Βαρβάρα και το Σωματείο Ρακοσυλλεκτών, ένα σωματείο που έχει ως μέλη του βιοπαλαιστές και αγωνιστές της ζωής. Δεν κοινοποιώ από θέση αρχής τις ευχαριστήριες επιστολές των ενοριών και Σωματείων αλλά είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου προς τεκμηρίωση και μόνο των λεγομένων μου, που αποδεικνύουν ότι διέθεσα 10πλάσια από τα λεφτά που έλαβα σε δράσεις αλληλεγγύης.
Προέρχομαι από μια φτωχή γειτονιά της Αττικής, πάλεψα όπως και δεκάδες άλλες χιλιάδες της γενιάς μου για τη βελτίωση της ζωής μας σπουδάζοντας και δουλεύοντας σκληρά, στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε προσπαθώ να ενισχύω τους συνανθρώπους μας που αγωνίζονται σκληρά για την επιβίωση τους».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου