Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

2 Για να μη ξεχνιόμαστε: α) Ποιός χρηματοδοτεί τα Σκόπια? και β) Η Ελλάδα υποστήριξε την εκτύπωση του πρώτου «Μακεδονο-Ελληνικού» λεξικού...

α) Από χρόνια τώρα το γειτονικό κράτος που αποτελείται από Αλβανούς και Βουλγάρους και Σλάβους, ψάχνει να βρει ταυτότητα για να μην απορροφηθεί από τις γειτονικές της χώρες (Βουλγαρία και Αλβανία).


Ο μόνος τρόπος για να μην απορροφηθούν εφόσον δεν είχαν ταυτότητα ήταν να δημιουργήσουν. Όταν λέμε ταυτότητα εννοούμε ιστορία. 

Έτσι λοιπόν το μικρό κρατίδιο προσπαθεί να δημιουργήσει ιστορία κλέβοντας τον Αλέξανδρο και την Μακεδονία από εμάς. 
Δεν θα ασχοληθώ να αποδείξω τα αυτονόητα γιατί είναι αστείο, όποιος λέει ότι η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική είναι εφάμιλλος στην καλύτερη, με πίθηκο!!

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά, ούτε τόσο προφανή, αν εξετάσουμε τα πρόσωπα που εδώ και περίπου 100 χρόνια προσπαθούν να αποκόψουν την Μακεδονία από την Ελλάδα, θα δούμε ότι έχουν κάτι κοινό.


Το μεγάλο και εύλογο ερώτημα είναι το ΠΩΣ, αυτό το μικρό και οικονομικά εξαθλιωμένο κρατίδιο, ενώ δεν έχει μαντίλι να κλάψει, βρίσκει πακτωλό χρημάτων για να διαθέσει στην προπαγάνδα του;


Η ρητορική ερώτηση έχει και την ρητορική απάντηση: κάποιος τo χρηματοδοτεί (με το αζημίωτο φυσικά). Για να δούμε λοιπόν τα στοιχεία και να εκτυλίξουμε σιγά σιγά το κουβάρι :


1. Το παρόν σαιτ (εικόνα) όπως βλέπετε, είναι προπαγάνδα υπέρ των Σκοπίων: soros.org.mk

Παρατηρήστε μέσα στο κόκκινο κουτάκι τις υπογραμμίσεις. Το ίδρυμα του Εβραίου Τζ. Σόρος, είναι ο χρηματοδότης των σκοπίων, ο οποίος κατοχύρωσε, όπως βλέπουμε στην δεύτερη κόκκινη γραμμούλα, την κατάληξη .mk, δηλαδή ΜaKedonski (Μακεδονία), το αντίστοιχο δηλαδή .gr (greece). Βλέπουμε δηλαδή έναν Εβραίο που χρηματοδοτεί την προπαγάνδα των Σκοπίων για να πάρει από την Ελλάδα τι; Μόνο το όνομα ή το όνομα και σιγά σιγά τα εδάφη;

Στο παρακάτω βίντεο λέγονται κάποια πράγματα ενδιαφέροντα:2. Η ΦΕΝΤΕΡΑΣΙΟΝ (μετέπειτα ΚΚΕ) ιδρύθηκε από τον Εβραίο Αβραάμ Μπεναρόγια. Στο πλευρό του Μπεναρόγια ήταν βουλευτές και ανώτατα στελέχη του ΚΚΕ, οι επίσης εβραίοι Βεντούρα Κοέν, Αρντιττι, Πινχάς, Σουλάμ κτλ. 


Το πρώτο πράγμα που έφεραν για ψήφισμα στην βουλή ήταν η απόσχιση της Μακεδονίας από την Ελλάδα ..."Όταν απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη από τον Ελληνικό στρατό τον Οκτώβριο του 1912, υπήρχε και ο φόβος των αντιποίνων, καθώς η εβραϊκή κοινότητα, όχι μόνο είχαν ενισχύσει οικονομικά τον πόλεμο των Τούρκων, εναντίον των Ελλήνων (πραγματοποιώντας έρανο), με το τεράστιο ποσό των 650. 000.000 χρυσών λιρών (δημοσίευμα Εφημερίδας «Εστία», 9 Οκτωβρίου 1912), αλλά μέλη της, είχαν δημιουργήσει στρατιωτικό σώμα εθελοντών, οι οποίοι πολέμησαν στο πλευρό των Τούρκων κι εναντίον των Ελλήνων."


Kάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ντοκουμέντο σε μεγέθυνση (εφημερίδα Εμπρός 29-4-1913)


Kάντε κλικ ΕΔΩ για να ανοίξει το ντοκουμέντο σε PDF (Ριζοσπάστης 14-12-1924)

3. Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωσε στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων η οποία ονομάζεται "Μακεδονία" με κεντρικό σύνθημα: "ΒΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ". 

Με δούρειο Ίππο την "ειρηνική συνύπαρξη των λαών" με αγάπες και λουλούδια, αποκαλούν τα Σκόπια Δημοκρατία της Μακεδονίας. 

Αποκαλούν "Εθνικισμό"... την αντίδραση του Έλληνα, όταν του κλέβουν κάτι που του ανήκει εδώ και 2.500 χρόνια (το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας), ενώ δεν είναι οι Σκοπιανοί, που προσπαθούν να πάρουν κάτι που δεν τους ανήκει, κάτι εντελώς ξένο ως προς αυτούς. 
Με άλλα λόγια "φωνάζει ο Κλέφτης"....

Το βιντεάκι όμως του Γκλιγκόροφ βάζει τα πράγματα στην θέση τους και αυτόματα φανερώνει τι είναι ποιος και ποιος είναι τι:4. Η σχέση του Βαλλιανάτου με τον Σόρος:
Στο παρακάτω βίντεο ο Βαλλιανάτος παραδέχεται ότι η Μ.Κ.Ο στην οποία ηγείται ("Παρατηρητήριο Ελσίνκι") χρηματοδοτείται από τον Σόρος. 

Υπενθυμίζω ότι το παρατηρητήριο του Ελσίνκι είναι ιδρυτικό μέλος ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γ.Α. Παπανδρέου πράγμα που φαίνεται στην προσωπική του ιστοσελίδα και συγκεκριμένα στο βιογραφικό του.5. η σχέση του Βαλλιανάτου με το Σκοπιανικό κόμμα στην Φλώρινα "Ουράνιο Τόξο:6. η σχέση του Ουράνιου Τόξου με τον Τρεμόπουλο και τους Οικολόγους Πράσινους:7. η σχέση του Βαλλιανάτου με το ΠΑΣΟΚ8. η σχέση των οικολόγων πράσινων με το Πασόκ:9. η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους:Πηγή: .knossopolis.com

Κάποτε, υπήρχαν φωνές πολιτικών, που ξεσκέπαζαν όλο αυτό το συρφετό… 
Δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται, τα 30 αργύρια μπορούν, άνετα να δώσουν τη θέση τους, στο θώκο της εξουσίας… και να πάψουν οι όποιες αντιδράσεις.... 

Η συνείδηση του Έλληνα όμως, ΔΕΝ εξαγοράζεται!!!


Και το κερασάκι, για το τέλος….β) Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011
 ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Σκόπια: Η Ελλάδα υποστήριξε την εκτύπωση του πρώτου «Μακεδονο-Ελληνικού» λεξικού - ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ" ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ.... 
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.....???

«Η Αθήνα αναγνωρίζει εμμέσως την ύπαρξη της ‘μακεδονικής’ γλώσσας αφού υποστήριξε και βοήθησε στην εκτύπωση του πρώτου «Μακεδονo-Ελληνικού» λεξικού.»

Το Λεξικό θα προωθηθεί από τις Βρυξέλλες και θα τυπωθεί στη Θεσσαλονίκη, με χρηματοδότηση του Centar Maurits Coppieters, Ίδρυμα Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, της οποίας μέλη είναι Έλληνες Ευρωβουλευτές.»

Τα χρήματα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λαμβάνει το εν λόγω ίδρυμα, το οποίο σημαίνει ότι και η Ελλάδα συμμετέχει στην οικονομική ενίσχυση...

«Αύριο, όταν θα λένε ότι η Μακεδονική Γλώσσα δεν υπάρχει, θα είμαστε σε θέση να δείξουμε το εκτυπωμένο σύγχρονο βοηθητικό λεξικό με το οποίο αναγνωρίζεται η μακεδονική γλώσσα», λέει η Γιάνα Μπάτσενα, συντονιστής του τμήματος νεολαίας της ΕΕΣ.

‘‘Το λεξικό είναι ο πρώτος τόμος της ελληνικής επανέκδοσης – «Μακεδονικό Λεξικό» που είχε κυκλοφορήσει πριν από δύο χρόνια.

Η προώθησή του, τότε, σταμάτησε στην Αθήνα μετά την εισβολή των Νεοναζί στην αίθουσα παρουσίασης του βιβλίου.
Για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών οι εμπνευστές του λεξιλογίου: το Σπίτι του Μακεδονικού Πολιτισμού της Φλώρινας, σε συνεργασία με το μακεδονικό κόμμα «Ουράνιο Τόξο» πρόκειται να το παρουσιάσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες. ‘‘

Κάλεσαν επίσης τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους Έλληνες ευρωβουλευτές να παραβρεθούν στην εκδήλωση των Βρυξελλών.

Το σχόλιο του «Ουράνιου Τόξου» είναι αν κάποιος Έλληνας εκπρόσωπος θα παραβρεθεί στην εκδήλωση, κάτι το οποίο θα δήλωνε μεγάλη επιτυχία, όσον αφορά την άρση των εμποδίων που θέτει η ελληνική πολιτεία.Στην εκδήλωση θα γίνει ενημέρωση και για το ζήτημα των μειονοτήτων και θα κληθεί ακόμη μια φορά η Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα των ‘‘μειονοτήτων‘‘.


‘‘Στο πλαίσιο της προώθησης του λεξικού θα οργανωθεί συζήτηση με θέμα «Γέφυρες Διαλόγου» όπου θα αναφερθούν ζητήματα των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων‘‘.

2 σχόλια:

Διογένης είπε...

"Από χρόνια τώρα το γειτονικό κράτος που αποτελείται από Αλβανούς και Βουλγάρους και Σλάβους";;; Κι ύστερα μας φταίει ο Σόρος;;; Ο Σόρος τη δουλειά του κάνει!

Η Πελαγονία, που καταλαμβάνει το νοτιοδυτικό τμήμα του κράτους των Σκοπίων, θεωρείται από πολλούς ιστορικούς η κοιτίδα των Αχαιών και των Αιολέων. Στο Μοναστήρι (σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων) –δεύτερο σημαντικότερο διοικητικό και πληθυσμιακό κέντρο της χώρας– βρίσκεται η αρχαία Ηράκλεια, πόλη που ίδρυσε ο Φίλιππος Β' o Μακεδών. Το Μοναστήρι πριν από έναν αιώνα ήταν κέντρο Ελληνισμού.

Το 1903, σε υπόμνημα που απέστειλε η Ελληνική Κοινότητα της Πελαγονίας προς τις Μεγάλες Δυνάμεις, περιγράφεται με σαφήνεια η πολιτιστική και εθνική κατάσταση μεγάλου μέρους του πληθυσμού της περιοχής: "…λαλούμεν ελληνιστί, βουλγαριστί, βλαχιστί, αλβανιστί αλλ’ αυδέν ήττον εσμέν άπαντες Έλληνες και ουδενί επιτρέπομεν ν’ αμφισβητεί προς ημάς τούτο."

Το 1872 ο Έλληνας πρόξενος του Μοναστηρίου, Π. Λογοθέτης, με υπόμνημά του προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, εμφανίζει τους Έλληνες (ελληνόφωνους και μη) που κατοικούσαν στο βιλαέτι του Μοναστηρίου να ανέρχονται σε 320.000, τους μουσουλμάνους Οθωμανούς σε 100.000, τους Βουλγάρους σε 100.000 (80.000 μόνιμοι κάτοικοι και 20.000 παρεπίδημοι), τους Εβραίους σε 10.000 και τους Αθίγγανους σε 5.000. Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του Χιλμή πασά στα 1904, στο βιλαέτι του Μοναστηρίου υπήρχαν 261.283 Έλληνες και 178.412 Βούλγαροι, ανάμεσα στους άλλους πληθυσμούς. Για το βιλαέτι του Μοναστηρίου έχουμε και την αναλυτική "Ελληνική στατιστική του πληθυσμού της Μακεδονίας κατ’ εθνότητας" του 1905, από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. Σύμφωνα με αυτήν, οι Έλληνες στην περιοχή του Μοναστηρίου ήταν 279.964, οι μουσουλμάνοι 217.115, οι Βούλγαροι 142.715 και όλοι οι υπόλοιποι περίπου 20.000. (Οι "Μακεδόνες", τότε, ήταν πολύ "φρέσκο φρούτο" για να αναφέρονται στα στατιστικά στοιχεία…) Δηλαδή, πριν από 100 χρόνια οι Έλληνες της περιοχής του Μοναστηρίου ήταν σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον 250.000. Τί απέγιναν όλοι αυτοί; Σκοτώθηκαν στους πολέμους; Μήπως μετανάστευσαν όλοι τους; Μήπως εξαϋλώθηκαν; ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ. Μήπως όντως δεν υπάρχουν; Εγώ πάντως, που είμαι από αυτά τα μέρη, γνωρίζω κόσμο αλλά έχω και συγγενείς στο Μοναστήρι και αλλού στο κράτος των Σκοπίων – πολύ πιο Έλληνες από πολλούς Έλληνες πολίτες.

Σήμερα, σε αρκετές πόλεις των Σκοπίων δημιουργούνται ιδιωτικά φροντιστήρια εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας… Ο πρόεδρος του συλλόγου των Σαρακατσάνων που ζουν στα Σκόπια, Δ. Αποστόλου, περιγράφει την κατάσταση ως εξής: "Εδώ υπάρχουν πολλές οικογένειες Σαρακατσάνων και πολλά νέα παιδιά, που θέλουν να μάθουν την ελληνική γλώσσα, αλλά δεν έχουμε δάσκαλο. Τόσα χρόνια, υποσχέσεις μόνο στα λόγια. Σβήνουμε. Μην εκπλαγείτε αν δείτε Σαρακατσάνους με βουλγαρική υπηκοότητα. Η απόγνωση θα οδηγήσει πολλούς στην αγκαλιά της Βουλγαρίας… Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 10.000 πολίτες της ΠΓΔΜ, έλαβαν την βουλγαρική υπηκοότητα, μεταξύ των οποίων και ο τέως πρωθυπουργός της χώρας (1998-2002) Λιούπσο Γκεοργκιέφσκι… Ζητάμε από την Ελλάδα να μας παραχωρήσει διπλή υπηκοότητα, όπως έγινε με τους Βορειοηπειρώτες. Είμαστε Έλληνες και θέλουμε να παραμείνουμε Έλληνες, στα χώματα που γεννηθήκαμε." Και, ασφαλώς, δεν είναι μόνον οι Σαρακατσάνοι…

Ορίστε και οι εξαφανισμένοι Έλληνες του κράτους των Σκοπίων:
http://www.youtube.com/watch?v=EEywo-Freyk
http://www.youtube.com/watch?v=KLfPoaQIeKM&feature=player_embedded
http://history-of-macedonia.com/wordpress/2010/05/18/gligorov-cesky-denik-meionotita-100000-ellines-skopia/

Διογένης είπε...

Ορίστε και τα υπόλοιπα τσιράκια τού Σόρος...

Οι Έλληνες μαθητές διδάσκονται από βιβλίο τής Ιστορίας: Κράτος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» υπήρχε από το... 1933!!!

Το εν λόγω βιβλίο εκδόθηκε επί κυβερνήσεως της ετέρας πατριωτικής παράταξης...
(βλ. οπισθόφυλλο, πάνω αριστερά στις εικόνες)
http://www.pi-schools.gr/download/lessons/history/lykeio/history_c_gen/kath/exof.pdf
http://www.pi-schools.gr/download/lessons/history/lykeio/history_c_gen/math/exof.pdf

ΠΗΓΗ: http://parapona-rodou.blogspot.com/2011/12/1933.html

Δημοσίευση σχολίου