Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

1 Λέω ΟΧΙ στην "ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ"!

- Η καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης είναι ζητούμενο από όλους τους Έλληνες πολίτες.


- Η φοροκλοπή, η φοροδιαφυγή, η φοροαποφυγή συνιστούν οικονομικό έγκλημα με σοβαρές επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο.

- Συνέπεια της παράνομης πρακτικής της μη έκδοσης ή/και μη λήψης αποδείξεων, είναι να αδυνατεί το κράτος να εισπράξει τα έσοδα που έχει ανάγκη προκειμένου να ασκήσει δίκαιη κοινωνική και φορολογική πολιτική.


Συνεπώς στις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ λέμε ΝΑΙ.

- Η ηλεκτρονική όμως καταγραφή των αποδείξεων που γίνεται με την "Κάρτα Αποδείξεων" στις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Οικονομικών, συνιστά ηλεκτρονικό φακέλωμα υπό την εποπτεία του κράτους (αρχικά, γιατί αργότερα μπορεί να εκχωρηθεί σε ιδιώτες).


- Πιο συγκεκριμένα καταγράφεται η καταναλωτική συμπεριφορά του κατόχου της Κάρτας σε βάσεις δεδομένων που ελέγχουν και διαχειρίζονται δημόσιοι υπάλληλοι (αύριο ιδιωτικοί υπάλληλοι;).
- Οι πληροφορίες που συλλέγονται αφορούν κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής:

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) με την απόφασή της 4/13-12-2010, γνωμοδότησε αρνητικά ως προς την Κάρτα Αποδείξεων. Το Υπουργείο Οικονομικών όμως προχώρησε στην έκδοση της Κάρτας Αποδείξεων. Έχει λάβει υπόψη του τις ενστάσεις της ΑΠΔΠΧ; Εάν όχι, τι έχει να σχολιάσει επ'αυτού η ΑΠΔΠΧ;


Τέλος η Κάρτα Αποδείξεων θα ενσωματωθεί στην Κάρτα του Πολίτη όταν η δεύτερη κυκλοφορήσει. 
Άρα η Κάρτα Αποδείξεων αποτελεί τμήμα της Κάρτας του Πολίτη.


Ήρθε η ώρα να βάλουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές σε αυτά τα σχέδια.


Πείτε ΟΧΙ στην Κάρτα Αποδείξεων.


Πείτε ΟΧΙ στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.


Ήρθε η ώρα να βάλουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές σε αυτά τα σχέδια!!!

1 σχόλια:

George είπε...

Μη τσιμπάτε αλλο Έλληνες.
Οι "φοροφυγάδες" που καταγγέλουν τα ΜΜΕ είναι η σύγχρονη εκδοχή των "κομμουνιστοσυμμοριτών" της χούντας. Οι αληθινοί φοροφυγάδες, δηλαδή οι πολιτικοί και οι τραπεζίτες που παίρνουνε πακέτα δισεκατομμυρίων δεν πληρώνουν ουτε ενα ευρώ σε φόρους. Το ίδιο και τα λαμόγια και οι μεγαλοεργολάβοι και οι κολλητοί "κομματατάνθρωποι" που έχουν τα λεφτα τους σε εταιρείες με βάση νησιά, φορολογικούς παραδείσους. Αυτοί δεν πληρώνουν ΜΙΑ. ΠΟΤΕ. Αλλά, για να μας βάζουν να σκοτωνόμαστε και να ρουφιανεύουμε ο ενας τον άλλον, φορολογούν τα πάντα και γελάνε με το χάλι μας.

Δημοσίευση σχολίου