Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

0 Μόνο μέσω Τουρκίας το αέριο λέει η Αγκυρα, διαψεύδουν οι Κύπριοι.

Επιμένει η Αγκυρα στις διαρροές ότι ο καλύτερος τρόπος μεταφοράς του κυπριακού φυσικού αερίου στην Ευρώπη είναι μέσω Τουρκίας, με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο ακόμη και για αντίστοιχη πρόταση του Δημήτρη Χριστόφια, η οποία διαψεύστηκε χθες από τον Πρόεδρο της Κυπριακής
Δημοκρατίας με το σχόλιο «ανοησίες».

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ», επέμεινε χθες ότι η μεταφορά του κυπριακού αερίου στις διεθνείς αγορές θα είναι αδύνατη χωρίς τη βοήθεια της Τουρκίας και επικαλέστηκε δηλώσεις του κύπριου Προέδρου ότι μετά την επίλυση του Κυπριακού, η Κυπριακή Δημοκρατία θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Τουρκία για τη μεταφορά.

Η κυπριακή πλευρά διέψευσε τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Δ. Χριστόφιας φέρεται να δήλωσε ότι αν επιλυθεί το Κυπριακό, τότε το φυσικό αέριο θα μπορούσε να μεταφερθεί για εκμετάλλευση στην Τουρκία.

«Το θέμα του φυσικού αερίου μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για επίλυση του Κυπριακού και αυτό πρέπει να προβληματίσει την Τουρκία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος υπογράμμισε ότι ουδέποτε ο Δ. Χριστόφιας προέβη σε δήλωση περί αγωγών.
Ο Στ. Στεφάνου επανέλαβε ότι οι έρευνες για φυσικό αέριο εντός της ΑΟΖ της Κύπρου αποτελούν κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου