Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

1 Oι Ούγγροι βουλευτές αψήφησαν ΕΕ & ΔΝΤ

Η ουγγρική Βουλή αψήφησε τελικά τις διαφωνίες της ΕΕ και του ΔΝΤ και ενέκρινε το νόμο που μεταρρυθμίζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

Παρά τις προειδοποιήσεις των Βρυξελλών και του ΔΝΤ ότι με αυτόν τον νόμο τίθεται υπό αμφισβήτηση η συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την παροχή δανείου στη χώρα, η πλειοψηφία της ουγγρικής Βουλής τάχθηκε υπέρ του νομοθετήματος και ουσιαστικά υπέρ του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος επιδιώκει να ενισχύσει τον έλεγχο στους κρατικούς θεσμούς.Μάλιστα στους επικριτές του ουγγρικού εγχειρήματος προστέθηκε και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, στέλνοντας επιστολή στον Όρμπαν πριν από τα Χριστούγεννα.

Πηγή    defencenet.gr

1 σχόλια:

George είπε...

Μπράβο στους Ούγγρους που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις. Να πούμε πως το ζητούμενο των ΕΕ, ΗΠΑ, ΔΝΤ και ΕΚΤ ήταν η άλωση της κεντρικής τράπεζας. Τα ίδια συμφέροντα κρύβονται πίσω απο τα δεινά που ταλανίζουν ολον τον κόσμο. Είναι οι ίδιοι κύριοι που "απελευθέρωσαν" την Λιβύη φτιάχνοντας δική τους κεντρική τράπεζα.

Το ότι είναι καλό αυτό που έγινε αποδεικνύεται και απο το γεγονός οτι δεν το εγκρίνει η Κλίντον η οποία εκπροσωπεί το νεο μοντέλο πολέμου του Federal Reserve που θα μπορούσαμε να το μεταφράσουμε ως "Πολεμικές επιχειρήσεις κεντρικών τραπεζών", όρος που χρησιμοποιείται απο πολλούς οικονομικούς αναλυτές που συμπαραστέκονται στην ανθρωπότητα και ορίστηκε πρώτα απο την Catherine Austin Fitts.
Ακούστε μια σύντομη συνεντευξη της στον Max Keiser
http://www.youtube.com/watch?v=eSSKsi2U2c0

Δημοσίευση σχολίου