Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

0 Κάποιοι μας θέλουν στον πάτο, μα εμείς "παντρευτήκαμε" τον ήλιο, τον αέρα και τη θάλασσα!



Αυτή η φωτογραφία ανήκει σε εμάς. 

Κανείς δεν θα μας την στερήσει. 

Είναι δική μας όσο και αν πτωχεύσουμε. 

Αυτό δεν πρέπει να χαθεί!

Κάποιοι μας θέλουν στον πάτο, ώστε μετά να έρθουν κάποιοι και δήθεν να μας σώσουν...

Μπορεί αυτοί που το αποφάσισαν να φέρουν ελληνικά ονόματα, ωστόσο δεν είναι και το δια ταύτα Έλληνες. Όσον αφορά αυτούς που θα έρθουν λίγο νοιάζονται για αυτό και καλά κάνουν.

Αυτοί που θα έρθουν δεν μοιάζουν με εμάς γιατί έχουν αυτό που εμείς δεν έχουμε. Είναι ένας λαός πραγματικά διαφορετικός από εμάς γιατί γαλουχήθηκε στην «κλεισούρα».

Η έκταση μιας χώρας δεν σε «απελευθερώνει» από την «κλεισούρα» ωστόσο μπορεί να μετατρέψει το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα!

Τι σημαίνει «κλεισούρα» θα αναρωτηθεί ο καθένας;

Κλεισούρα χωρίς εισαγωγικά σημαίνει Ιστορία. Αυτό ισχύει όμως για εμάς. Όχι για εκείνους. Κλεισούρα για εμάς σημαίνει Πόνος, Πόλεμος, Νίκη και Δικαιοσύνη!

Κυρίως το τελευταίο, γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο μετά το πέρας του πολέμου. Εκεί πολεμήσαμε τους Ιταλούς μα εγώ θα πω τον Άξονα τον οποίο καθοδηγούσε το τότε Γερμανικό όνειρο.

Εκείνο το όνειρο που ξεκίνησε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο - το όνειρο που ο δεκανέας τότε Χίτλερ άφησε μισό και έμελλε να του αφήσει (δεν το πιστεύω)…ψυχολογικά κατάλοιπα - και ολοκληρώθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

«Κλεισούρα» με εισαγωγικά σημαίνει 
καταπίεση, σκοτάδι, εργασιομανία και τελειότητα.

Ο ίδιος εργασιομανής ή πια πρώην (σήμερα δηλώνω εθελοντής αλήτης), γνωρίζω, κατανοώ και αντιλαμβάνομαι την «κλεισούρα» ορισμένων που αποφάσισαν να εργάζονται συνειδητά πέραν του επιτρεπτού.

Δεν εννοώ όμως αυτό ακριβώς. Άλλο η έννοια της εργασιομανίας στη Γερμανία για παράδειγμα και άλλο εκείνης στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα η εργασιομανία στις περισσότερες των περιπτώσεων βαφτίζεται με τη δουλεία.

Εκεί στη Γερμανία συνήθως αποδίδει καρπούς ενώ βαφτίζεται και ως ευσεινηδησία και κυρίως επιβραβεύεται. Να τα λέμε και αυτά.

Είμαστε από την άλλη ο λαός που «παντρεύτηκε» 
τον ήλιο, τον αέρα και τη θάλασσα. 

Τα τρία αυτά από μονά τους κάλλιστα «παντρεύονται» 
με την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. 

Αυτό κανείς δεν θα μας το αλλάξει πόσο μάλλον στερήσει. 

Κάποιοι αποφάσισαν να τα καταχραστούν γιατί απλούστατα ζούνε στην …«κλεισούρα».

Δεν θέλω να πιστεύω ότι τελικά θα τα καταφέρουν.

Λουκάς Συμπεράς


Πηγή: geopoliticsdailynews.blogspot

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου