Τρίτη 3 Απριλίου 2012

0 Η ποιότητα LIDL ξανά στο πιάτο μας

Για δεύτερη φορά δυόμιση ΤΟΝΟΙ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ με e-coli, κι όμως οι Γερμανοί είχαν καταφέρει να "φάνε" το πρόεδρο του ΕΦΕΤ Γιώργο Νυχά και παρενέβη μέχρι και η Γερμανική κυβέρνηση για να διαγραφεί το πρόστιμο...

Την πρώτη φορά που ο ΕΦΕΤ εντόπισε μολυσμένα κρέατα με τον φονικό e-coli σε σούπερ μάρκετ της γερμανικής αλυσίδας LIDL, στη Θεσσαλονίκη, έγινε... χαμός. Οι Γερμανοί, δυσαρεστήθηκαν τόσο πολύ από το γεγονός ότι ο ΕΦΕΤ έβγαλε
ανακοίνωση για την συγκεκριμένη, μολυσμένη παρτίδα, που κινητοποίησαν μέχρι και την κυβέρνησή τους (η οποία, μέσω της πρεσβείας, φρόντισε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο με τον οποίο φέρεται η Ελλάδα στον Γερμανό επενδυτή). Οι πιέσεις ήταν τόσο σθεναρές από Έλληνες πολιτικούς -και, αν τολμάνε ας το διαψεύσουν- που ο τότε πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γ. Νυχάς, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

Επωφελούμενη τότε από τα...
όσα γίνονταν, η εταιρία, έβγαλε ανακοίνωση διάψευσης, ενώ στο παρασκήνιο απαιτούσε να αποδεσμευτούν τα μολυσμένα προϊόντα και να μην καταστραφούν, αλλά να της επιστραφούν!

Τη θέση του προέδρου πήρε ο Γ. Μίχας. Και πολλοί (ανάμεσά τους κι εμείς, παραδεχόμαστε) πίστεψαν τότε ότι έγινε για να πέσουν οι τόνοι με τους Γερμανούς και να επιστραφούν τα μολυσμένα προϊόντα ώστε να σταματήσει η γκρίνια. Όμως, μόνο έτσι δεν έγινε.

Το αντίθετο: Ο Μίχας, με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση το "ξέκοψε", είπε ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΕΦΕΤ δεν γίνεται να αμφισβητηθούν (λογικό, αφού συμμετέχει το Γενικό Χημείο του Κράτους) και πως θα συνεχίσει τους ελέγχους.

Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Λίγοι μήνες πέρασαν από τότε και, σήμερα, ο ΕΦΕΤ ξαναβρίσκει προϊόντα του LIDL, μολυσμένα με τον φονικό ιό e-Coli. Αλήθεια, οι Γερμανοί θα ξαναγκρινιάξουν; Θα ξαναπιέσουν για να παραιτηθεί ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, ή μήπως θα ξαναζητήσουν να μην κατασχεθούν τα επικίνδυνα προϊόντα; Μήπως θα ξαναβάλουν "φίλους" πολιτικούς να πιέσουν να διαγραφεί το πρόστιμο; Καλόμαθαν οι... Γερμανοί στα σύκα με τις μίζες και τα σκάνδαλα. Όμως, ίσως να μάθουν ότι δεν θα τους περνάει πάντα η λαμογιά...


Τα μολυσμένα προϊόντα με το βακτήριο E.coli που ανακάλυψε ο ΕΦΕΤ σε ελέγχους που πραγματοποίησε στη Βόρεια Ελλάδα, είναι κατεψυγμένα σουτζουκάκια .coli . Όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, σε παρτίδα κατεψυγμένου πικάντικου προϊόντος κιμά (σουτζουκάκια) από βοδινό κρέας, προέλευσης Γερμανίας, που διακινήθηκε στην Ελλάδα από την εταιρία «LIDL HELLAS & ΣΙΑ Ο.Ε.» ανιχνεύτηκε το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli 0157 σε συσκευασίες 500g (2x250g) και σε κλειστή συσκευασία 1000g.

Ο ΕΦΕΤ προχώρησε σε κατάσχεση ποσότητας 2.481 κιλών των παραπάνω προϊόντων, ενώ μετά από συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών αποφασίστηκε η καταστροφή των τροφίμων καθώς κρίθηκαν επιβλαβή για την υγεία.

πηγη:
http://apneagr.blogspot.com/2011/08/lidl.html#ixzz1p5lE6DYN

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου