Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

0 Φινλανδία: "Ειδικά σήματα στους βραχίονες και εμφυτευμένα μικροτσίπ για τους αλλοδαπούς"..

Ειδικά σήματα στους βραχίονες και εμφυτευμένα μικροτσίπ για τους αλλοδαπούς προτείνει να υιοθετηθούν στην Φινλανδία η βοηθός βουλευτή του... εθνικιστικού κόμματος «Οι αληθινοί Φιλανδοί» Χελένα Έρονεν.

Το άρθρο της δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «Ουούσι Σουόμι» («Νέα Φινλανδία») και προκάλεσε μεγάλη αναταραχή.
Όπως δημοσιεύει η Φωνή της Ρωσίας, παρ’ όλο που το κείμενο απομακρύνθηκε γρήγορα, οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι εμπειρογνώμονες καλούν να γίνει η αξιολόγηση των αυξανόμενων εθνικιστικών εκδηλώσεων στην Φινλανδία.

Η Χελένα Έρονεν, όπως παρουσιάζεται, εξέφρασε την ανησυχία της για την πατρίδα της και για τους συμπολίτες της. Δήθεν η αστυνομία έχει πολύ δουλειά, ενώ οι επίδεσμοι και τα τσιπ θα επιτρέπουν την άμεση εξακρίβωση της ιθαγένειας του ύποπτου περαστικού.

Η βοηθός βουλευτή προχώρησε παραπέρα, παρουσιάζοντας λεπτομέρειες της πρότασής της. Σύμφωνα με αυτήν, για τον μουσουλμάνο θα μπορούσε να είναι το ημισέληνο σε φόντο των εθνικών χρωμάτων, για τους ρώσους – το σφυροδρέπανο σε μαύρο-κόκκινο φόντο, για τους αμερικανούς – το χάμπουργκερ.

Όλα αυτά θα έμοιαζαν με ένα αποτυχημένο αστείο, εάν αυτές τις σκανδαλώδεις δηλώσεις δεν τις έκανε ένας εκπρόσωπος της κρατικής εξουσίας: - η Χελένα Έρονεν εργάζεται ως βοηθός του βουλευτή Γιαμέσα Χιρβισαάρι, ο οποίος είχε στο παρελθόν τιμωρηθεί από το δικαστήριο για υποκίνηση εθνικού μίσους.

Η πρόταση της Χελένα Έρονεν δεν είναι καν εθνικιστική, πρέπει να εξετάζεται ως εκδήλωση φασισμού, πιστεύει ο ρώσος δικηγόρος Μιχαήλ Γιόφφε.

- Η διάκριση των ανθρώπων βάσει της εθνικότητας – ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του ναζισμού στην φασιστική Γερμανία. Η μη-Αρίοι έπρεπε να φέρουν τα αντίστοιχα σήματα. Συγκεκριμένα οι εβραίοι έπρεπε να φέρουν το αστέρι του Δαβίδ. Η αντίδραση για αυτό το περιστατικό είναι αναγκαία.

Μεταξύ των άλλων, στην ίδια γραμμή με τους αλλοδαπούς η Έρονεν τοποθετεί και τους ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό: αυτοί, σύμφωνα με την γνώμη της, πρέπει να φέρουν στο χέρι επιδέσμους με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. 
Ποιος άλλος μπορεί να βρεθεί στον κατάλογό της, διερωτούνται οι πολιτικολόγοι;

Παρόμοιες απόψεις φαίνονται γελοίες, όμως αυτό δεν μειώνει τους υποθετικούς κινδύνους. Το ίδιο το κόμμα «Οι αληθινοί Φιλανδοί» μετά τις βουλευτικές εκλογές το 2011 αποτέλεσε το τρίτο κόμμα στο νομοθετικό σώμα της Φινλανδίας. Μάλιστα, ο εκπρόσωπός του υπάρχει και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η παγκόσμια χούντα, φροντίζει... από τη μια να στερεί τις πατρίδες αυτών των ανθρώπων κι απ' την άλλη να τους "σταμπάρει" σαν τα ζώα....  

Αυτό είναι η Νέα Τάξη πραγμάτων.....


Πηγή: greekfinanceforum.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου