Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

7 Συνέντευξη- καταπέλτης Τσίπρα... με ονοματεπώνυμα

Στην κατοχή, οι Γερμανοί διόρισαν κυβερνήσεις και ο Λαός τις φώναζε δοσίλογες...Σήμερα, αυτούς που μας ζητούν τη ψήφο μας για να διοριστούν υπάλληλοι της Νέας Τάξης, πως πρέπει να τους φωνάζουμε;...


Για πρώτη ίσως φορά, αρχηγός κόμματος τολμά να μιλήσει με αποδείξεις και ονόματα για τα κακώς κείμενα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
«Δεν μπορείς να καταγγέλλεις αόριστα το «Κεφάλαιο»,
όπως κάνει η Παπαρήγα που λέει αόριστα «φταίει το Κεφάλαιο» λέει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο newsbomb, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Το Κεφάλαιο μπορεί να είναι από τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη και τον Λάτση, μέχρι τον μικρομεσαίο που έχει ένα μαγαζί. Και αυτόν «κεφάλαιο» τον θεωρούν! Δεν μπορεί να λες «το κεφάλαιο» χωρίς να λες ονόματα και διευθύνσεις. Και να αναλαμβάνεις βέβαια και το πολιτικό κόστος» σημειώνει.


Στην ερώτηση πόσο συμπτωματικό είναι κάποιοι όμιλοι, όπως π.χ. αυτός του κυρίου Μυτιληναίου, που είδαμε πρόσφατα να καταγγέλλεται σε δημοσιεύματα για την ευκολία με την οποία παίρνει δουλειές, να είναι συγχρόνως χορηγός στα συνέδρια που κάνει ο αδελφός του πρωθυπουργού για την «πράσινη ανάπτυξη», ο κ. Τσίπρας απαντά


«Ο κύριος Μυτιληναίος, διαθέτει μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Ξέρετε πως το παράγει; Με... πετρέλαιο! Και ως γνωστόν, το πετρέλαιο είναι μαύρο. Δεν είναι «πράσινο». Κατά τ' άλλα, μία από τις πρώτες ενέργειες του κυρίου Παπακωνσταντίνου, του «για αποτυχημένος μια χαρά σε βλέπω στην θέση σου», ξέρετε ποια ήταν; Ήταν να κατατάξει την μονάδα αυτή στις «πράσινες» πηγές ενέργειας και ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει ...Μυτιληνόσημο! Να πληρώνει δηλαδή την μονάδα αυτή ως ανανεώσιμη πηγή παραγωγής ρεύματος.


Επίσης γνωρίζω ότι ο κύριος Παπακωνσταντίνου, με το που ανέλαβε το «πράσινο» υπουργείο, υπέγραψε μία περιβαλλοντική μελέτη, την οποία η προκάτοχος του ηρνείτο επίμονα να εγκρίνει. Βεβαίως αυτή η επιμονή δεν της βγήκε σε κακό αφού σήμερα βρίσκεται ως πρέσβειρα στον ΟΟΣΑ, διαμένοντας σε μία πολυτελή κατοικία και με μισθό που υπερβαίνει τα 300 χιλ. ευρώ τον χρόνο. Προχώρησε λοιπόν μία μελέτη για τον χρυσό στην Χαλκιδική.Την στιγμή που το τεχνικό επιμελητήριο, το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το δασαρχείο Χαλκιδικής, θεωρούσαν ότι έχει πάρα πολλά προβλήματα και δεν μπορούσε να εγκριθεί. Πίσω από αυτή την υπόθεση λοιπόν, πέραν από το θέμα του περιβάλλοντος, που εάν δεν χρησιμοποιηθούν οι σωστές μέθοδοι μπορεί να προκληθεί απίστευτη καταστροφή στο περιβάλλον, να μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας και εντέλει η Χαλκιδική από θέρετρο να γίνει φέρετρο- διότι εμείς δεν λέμε γενικά «αφήστε τα μεταλλεύματα εκεί που είναι», λέμε να τα βγάλετε με τις ορθές μεθόδους εξόρυξης και όχι να επιτρέψετε την καταστροφή του περιβάλλοντος για να κερδοσκοπήσει ο κάθε ανεύθυνος- Πέρα από όλα αυτά λοιπόν, εδώ υπάρχει ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο. Πίσω από το οποίο κρύβονται πάλι συγκεκριμένα συμφέροντα».


«Το 2003, το Ελληνικό δημόσιο πήρε πίσω από την εταιρεία TVX Gold την επίμαχη έκταση που είχε παραχωρήσει προς εκμετάλλευση αντί του ποσού των 11 εκ. ευρώ. Αμέσως μετά, παραχώρησε αυτή την έκταση αντί του ιδίου ποσού, που είχε δώσει στην TVX, στην Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, στην οποία μεγαλομέτοχοι είναι ο κύριος Μπόμπολας, ο κύριος Κούτρας κλπ. Εγώ βλέπετε, δεν μπορώ να αποφύγω να λέω ονόματα.Όπως κάνει η Παπαρήγα που λέει αόριστα «φταίει το Κεφάλαιο»! Το Κεφάλαιο μπορεί να είναι από τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη και τον Λάτση, μέχρι τον μικρομεσαίο που έχει ένα μαγαζί. Και αυτόν «κεφάλαιο» τον θεωρούν! Δεν μπορεί να λες «το κεφάλαιο» χωρίς να λες ονόματα και διευθύνσεις. Βέβαια εγώ έχω πολιτικό κόστος γι' αυτό. Όπως βλέπετε, δεν λένε «τι καλός που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»!


Από το 2003 λοιπόν, έχουν μία έκταση 300,000 στρεμμάτων με μόλις 11 εκ. ευρώ! Η οποία έκταση, σύμφωνα με τις μελέτες του ΙΓΜΕ (τυχαίο που το κατήργησαν;;) έχει ορυκτό πλούτο αξίας 20 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ! Πέρασαν τα χρόνια, όταν έγινε αυτή η αγοραπωλησία ο χρυσός είχε περίπου 280 Ευρώ η Ουγγιά και σήμερα έχει φτάσει στα 1700!! Τώρα λοιπόν που η επένδυση είναι κυριολεκτικά «χρυσορυχείο», αποφασίζουν να προχωρήσουν στην επένδυση.Και επειδή αυτοί δεν έχουν μάθει να βάζουν το χέρι στην τσέπη, έτσι λειτουργούν οι νταβατζήδες, φέρνουν λεφτά από το Κατάρ! Και έρχεται ο Παπανδρέου να κάνει τον μεσάζοντα! Για μία επένδυση με μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που δεν θα φέρει ούτε ένα Ευρώ στην χώρα μας, παρά μόνο μετά από πολλά χρόνια μέσω της φορολογίας των κερδών. Και όλοι ξέρουμε πως φορολογούνται τα κέρδη στην Ελλάδα.


Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό! Το 2003, οι κάτοικοι προσέφυγαν στην Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη θεωρώντας ότι η αγοραπωλησία είναι επιζήμια για το Ελληνικό δημόσιο... και δικαιώθηκαν! Γιατί πράγματι, δεν μπορεί μία τόσο μεγάλη περιουσία να αποτιμάται μόνο... 11 εκ. Ευρώ! Και πράγματι, η Ευρωπαϊκή επιτροπή δικαίωσε τους κατοίκους και επιδίκασε το ποσό των 15.5 εκ. Ευρώ (+ τόκους) εις βάρος της εταιρείας«Ελληνικός Χρυσός», υπέρ του δημοσίου! Και τι νομίζετε ότι κάνει τότε το Ελληνικό κράτος που κόβει τα φάρμακα και τις συντάξεις των 300 Ευρώ; Κάνει προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, για να μην εισπράξει από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός! Για να ακυρώσει το πρόστιμο!!! Δεν μιλάμε πλέον για πολιτικούς αλλά για υπαλλήλους συμφερόντων!


Και το κερασάκι; Βάσει των 75εκ. ευρώ που έδωσε το Κατάρ για το ποσοστό της European Goldfields, σημαίνει ότι η τρέχουσα αξία της εταιρείας είναι 2 δισ. ευρώ! Τι σημαίνει αυτό; Ότι έδωσαν μόλις 11 εκ. ευρώ για να αποκτήσουν κάτι που σήμερα αποτιμάται 2 δισ. ευρώ και εκμεταλλεύεται έναν πλούτο της τάξεως των 20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!!!


Όταν λοιπόν κατήγγειλα την υπόθεση στην βουλή, άρχισαν τα ειρωνικά σχόλια στις εφημερίδες τύπου «πολύ ανήσυχος τον τελευταίο καιρό ο Τσίπρας, πετάγονται οι φλέβες στο λαιμό του κλπ». Εάν αυτά δεν είναι σκάνδαλα, τότε ποια είναι; Είναι ο ορισμός του σκανδάλου και πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν.


Και επαναλαμβάνω ότι εγώ δεν είμαι αντίθετος στις επενδύσεις. Και βέβαια πρέπει να γίνουν επενδύσεις, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον. Αλλά να γίνουν επενδύσεις προς όφελος της χώρας και όχι των συγκεκριμένων συμφερόντων που την λυμαίνονται! Πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε. Ή αυτοί, ή εμείς. Ήθα φύγουν αυτοί από την χώρα ή τα παιδιά μας θα πάνε μετανάστες. Και θέλει σύγκρουση μετωπική.

Και ο Κώστας ο Καραμανλής είχε αποφασίσει να έρθει σε ρήξη, προσπάθησε με το βασικό μέτοχο αλλά στο τέλος τους ανέχτηκε. Εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής. Ή αυτοί, ή η χώρα».

7 σχόλια:

tasos2222 είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕς ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩς να καταθεσουμε ο καθε ενας με τόνομάτου επισιμως στην αστυνομια (και διεθνως)την καταγγελεια -δηλωση ταυτοτητος των Ελληνων. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ..ΕΤΟΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ((ΚΑΙ)) ΓΙΑ ΟΛΟΥς ΤΟΥς ΕΛΛΗΝΕς ΠΟΛΙΤΕς.. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΟΠΟΥ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕςΤΟΥ(ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ) ΤΟΥς ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΑ (ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΛΕΨΕΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ .. ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗς .........ΒΙΑς ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο (ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗΝ ΚΟΣΜΟς ΑΠΟ ΈΛΛΕΙΨΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ)ΓΙΑ ΟΣΟΥς ΑΠΟ ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΕΙΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΠΑΡΑΒΑΝ ΣΤΙς 17|6|2012 ΕΤΟΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΗς ΚΑΘΩΘΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑς ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ (ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ)ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΔΥΟ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ(δέν χρειάζετε παράβολο) ............δειτε το λινκ(ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ) στο επομενο σχολιο

tasos2222 είπε...

>

<σε ετούτο εδω τό λίνκ είναι η δήλωση των ελληνων σε εθνικη και διεθνη κλίμακα

https://www.facebook.com/notes/tasos-mastrogiannis/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-ta-kommata-%CF%89%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9/389724571070897

tasos2222 είπε...

και ετούτο είναι τό πρόσθετο κειμενάκι το οποιο προσθέτουμε ώς πρόλογο στήν άνω δήλωση της ταυτότητος μας ώς Έλληνες πλέον
(πριν τη καταθέσουμε )
>>

tasos2222 είπε...

<Κυριε εισαγγελευ . Ζητώ απο εσας , Καθώς και απο κάθε άλλον αρμόδιο . Να λάβετε υποψιν, οτι συμφωνω απόλυτα με ετ...ούτην εδω την αιτηση -δήλωση- καταγγελία και τήν οποία σάς καταθέτω Ο λόγος για τόν οποίον σας την καταθέτω εκ των υστέρων, ειναι επειδή, εξ ιδίου , σήμερα διαπίστωσα οτι εξαπατήθειν απο το δόλιο σχεδιο των στρατιωτων του εχθρου .Οπου στρατιωτες τού εχθρου συμφωνα με τη δικήμου λογική , ειναι ολόκληρο το πολιτικο συστημα καθως και οι πολιτικοι .Οι οποιοι πλεον δεν με ξεγελουν .Και στην δικημου συνείδηση ειναι πλέον φονιάδες .Διοτι πλεον ξερω , οτι εις εξαυτων , δια της ενσυνειδητης παραλήψεως του να προσφέρει την πρώτη υπογραφή προς την συμπληρωση των 30 οπου χρειαζοντε σύμφωνα ακομη και με την υπο κατοχήν νομοθεσία, προκειμένου να γινει αρση της βουλευτικής ασυλειας και άμμεσα να ασκηθει διωξη εναντίον όσων πολιτικων έχουν κλεψει και έχουν πατήσει τόν Ορκο. Ωστε να δωθουν τα κλεμενα άμεσα πισω στούς φορολογουμένους πολίτες και να επανέλθουν στα ταμεία απο όπου καί εκλαπησαν

tasos2222 είπε...

Ωστε να ειχαν αποφευχθει και οι 2500 θανάτοι συμπολιτώνμου που μέσα στα τελευταία 2 χρονια αυτοκτονησαν απο τα χρεη . Φοβαμε κυριε προεδρε μηπως ειμαι εγω ή ο γείτωνάςμου ο επόμενος που θα αυτοκτονησει απο χρεη . ΑΦΟΎ Ο κάθε ενας εκ τών βουλευτών δια της ενσυνείδητης παραλήψεώς του του να υπογράψει ,ήδη ευθύνεται για τη σφαγή 2.500 συμπολιτών μου οι οποίοι αυτοκτόνησαν απο τα χρεη άλλά και που προκειτε επισης απο χρεη να αυτοκτονησουν μελλοντικα Καί πού (ώς επισημοι πλέον στρατιώτες τού εχθρού,κανεις εκ των βουλευτων του κοινοβουλιου ακομη και τωρα μετεκγλογικα δεν εχει κανει καποια δηλωση οπου να μάς επιβεβαιώσει οτι θα βαλει την πρωτη υπογραφη προς τη συμπληρωση των 30.


Ζητω να αφαιρεθεί άμεσα το ονομαμου απο τα βιβλια των καλπεων οπου στις 17 Ιουνιου εγω και αρκετοι συμπολιτεςμου , εξαπατηθής ελαβα μερος σε εκεινες τις παράνομες και αντεθνικές εκλογες που ειχε στησει με δολιες διαδικασίες ο εχθρος και κατακτητης μέσα στήν πατρίδαμου .

Δημήτριος είπε...

Ο Τσίπρας ξεπουλάει το όνομα της Μακεδονίας μας στα Σκόπια,δικοί τους αναρχικοί-αντιεξουσιαστές έκαιγαν τα μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα ,χαρίζουν την ελληνική Ιθαγένεια στον κάθε μετανάστη.Όχι λοιπόν,δεν έχει δικαίωμα να μιλάει υπέρ της Πατρίδας μας-ως ανω για τα μεταλλεία Χαλκιδικής-και να έχει τόσες αντεθνικές θέσεις.Αυτό λέγεται υποκρισία και είναι κακία μεγίστου βαθμού.Δημήτριος Χαλκ-κή

Δημήτριος είπε...

Ο Τσίπρας ξεπουλάει το όνομα της Μακεδονίας μας στα Σκόπια,δικοί τους αναρχικοί-αντιεξουσιαστές έκαιγαν τα μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα ,χαρίζουν την ελληνική Ιθαγένεια στον κάθε μετανάστη.Όχι λοιπόν,δεν έχει δικαίωμα να μιλάει υπέρ της Πατρίδας μας-ως ανω για τα μεταλλεία Χαλκιδικής-και να έχει τόσες αντεθνικές θέσεις.Αυτό λέγεται υποκρισία και είναι κακία μεγίστου βαθμού.Δημήτριος Χαλκ-κή

Δημοσίευση σχολίου